wege - 7821 przepisów (strona:181/522)

Cukinia duszona w pomidorach z polentą 81

Cukinia pokrojona w kostkę i duszona z czosnkiem w sosie pomidorowym podawana z polentą z grzybami. CUKINIA DUSZONA W POMIDORACH SKŁADNIKI 1 kilogram cukinii 500 ml

Kuchnia Tomka
Bezmięsne pulpeciki w sosie curry. Tylko roślinne składniki i mnóstwo smaku. PRZEPIS 148

Te pulpeciki są zrobione w stu procentach z ciecierzycy, oprócz niej tylko przyprawy. Nie trzeba mąki ani jajek, a mimo to trzymają się i są zwarte

Kulinarna Polska
Okra w pomidorach z doradą podana 82

Okra duszona z cebulą pomidorami podana z pieczoną doradą. OKRA W POMIDORACH SKŁADNIKI 500 gramów świeżej okry 3 duże pomidory filet z dorady 1 duża cebula

Kuchnia Tomka
Tofu z brokułami i sosem sojowym. Świetne wegańskie danie w azjatyckim stylu. PRZEPIS 96

Jedno z naszych ulubionych wegańskich dań z tofu w roli głównej. Świetnie łączy się ono z brokułem i słonością sosu sojowego, a całość dopełnia uprażony sezam

Kulinarna Polska
Bulgur z warzywami super dodatek do obiadu 75

Bulgur gotowany z przyprawami i kurkumą, a następne zmieszany z papryką, groszkiem i kolendrą. BULGUR Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 200 gramów bulguru kilka gałązek świeżego tymianku garść

Kuchnia Tomka
Kotlety z brokuła z surówką z ogórka 83

Gotowane brokuły połączone z ugotowaną kaszą jaglaną oraz z przyprawami, następnie smażone na patelni. KOTLETY Z BROKUŁA SKŁADNIKI brokuł o wadze około 500 gramów; 120 gramów

Kuchnia Tomka
Zimowa sałatka owocowa 82

Sałatki owocowe zazwyczaj kojarzymy z lekką letnią przekąską. Nic dziwnego, mamy przecież wtedy olbrzymi wybór pysznych świeżych owoców. Ale zima to też przecież sezon na owoce

Z notatnika dietetyka
Zupa z kalarepy z pstrągiem wędzonym 62

Zupa z kalarepy z dodatkiem białego wina podawana z wędzonym pstrągiem łososiowym. ZUPA Z KALAREPY SKŁADNIKI 700 ml wywaru warzywnego lub lekkiego drobiowego; dwie duże kalarepki

Kuchnia Tomka
Szpinak na gęsto z serem pleśniowym 72

Liście szpinaku duszone na maśle z dodatkiem kwaśnej śmietany i sera pleśniowego. SZPINAK NA GĘSTO SKŁADNIKI 400 gramów mrożonych liści szpinaku; 100 gramów sera pleśniowego; 1

Kuchnia Tomka
Ziemniaki zapiekane z serem z chilli 117

Ziemniaki gotowane w całości, a następnie przepołowione i pieczone z dodatkiem masła czosnkowego oraz sera i chili. ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z SEREM SKŁADNIKI 1 kilogram ziemniaków (najlepiej

Kuchnia Tomka
Fasolka na gęsto babci Ifigenii z Krety 81

Fasolka gotowana z warzywami, koncentratem pomidorowym i dużą ilością oliwy. FASOLKA NA GĘSTO SKŁADNIKI 250 gramów suszonej (ale już namoczonej) drobnej białej fasolki 2 łodygi selera

Kuchnia Tomka
Dorsz z warzywami po hiszpańsku 91

Polędwiczka z dorsza smażona, a następnie krótko duszona z groszkiem i papryką w pomidorach. DORSZ DUSZONY PO HISZPAŃSKU Z WARZYWAMI SKŁADNIKI polędwica z dorsza o wadze

Kuchnia Tomka
Risotto z czereśniami na prosecco robione 88

Risotto z dodatkiem słodkich czereśni oraz lekko kwaskowego wina musującego. RISOTTO Z CZEREŚNIAMI SKŁADNIKI 1 kilogram dojrzałych, słodkich czereśni; 200 gramów ryżu arborio lub carnaroli; butelka

Kuchnia Tomka
Herbata z anyżem i mandarynką 93

Pogoda nas nie rozpieszcza, niby zima, ale aura w sumie bardziej jesienna - deszcz i przenikliwy wiatr mocno dają się we znaki. Pełna smaku rozgrzewająca herbata na

Z notatnika dietetyka
Sałatka z buraków przepis z Krety 68

Sałatka z gotowanych i drobno pokrojonych buraków z dodatkiem gotowanego groszku polana oliwą i octem winnym. SAŁATKA Z BURAKÓW SKŁADNIKI pęczek botwinki z buraczkami dwie garści

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania