Bezmięsne pulpeciki w sosie curry. Tylko roślinne składniki i mnóstwo smaku. PRZEPIS

Bezmięsne pulpeciki w sosie curry. Tylko roślinne składniki i mnóstwo smaku. PRZEPIS

Bezmięsne pulpeciki w sosie curry. Tylko roślinne składniki i mnóstwo smaku. PRZEPIS

Te pulpeciki są zrobione w stu procentach z ciecierzycy, oprócz niej tylko przyprawy. Nie trzeba mąki ani jajek, a mimo to trzymają się i są zwarte. Warunek – podobnie jak falafel, należy przygotować je z surowych i dobrze namoczonych ziaren. Taka ciecierzyca ma w sobie naturalny skrobiowy klej, który pod wpływem temperatury ścina się tylko raz. A co najważniejsze, te pulpeciki, zanurzone w wyrazistym kremowym sosie curry, po prostu smakują świetnie. Przepis na bezmięsne pulpeciki w sosie curry 250 gramó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.