Te pulpeciki są zrobione w stu procentach z ciecierzycy, oprócz niej tylko przyprawy. Nie trzeba mąki ani jajek, a mimo to trzymają się i są zwarte. Warunek – podobnie jak falafel, należy przygotować je z surowych i dobrze namoczonych ziaren. Taka ciecierzyca ma w sobie naturalny skrobiowy klej, który pod wpływem temperatury ścina się tylko raz. A co najważniejsze, te pulpeciki, zanurzone w wyrazistym kremowym sosie curry, po prostu smakują świetnie. Przepis na bezmięsne pulpeciki w sosie curry 250 gramó... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...