wege - 7821 przepisów (strona:182/522)

Mizeria ze śmietaną z koperkiem 75

Ogórki pokrojone w cienkie plasterki wymieszane z kwaśną śmietaną oraz z siekanym świeżym koperkiem. MIZERIA ZE ŚMIETANĄ SKŁADNIKI kilka świeżych ogórków; 200 gramów gęstej, kwaśnej śmietany

Kuchnia Tomka
Makaron z pesto szpinakowym 74

Makaron podany z pesto przygotowanym z sera, oliwy, liści szpinaku, awokado i czosnku. MAKARON Z PESTO SZPINAKOWYM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti 300 gramów liści szpinaku

Kuchnia Tomka
Kapusta z grochem z grzybami 72

Kapusta kiszona duszona razem z gotowanym grochem z dodatkiem suszonych grzybów. KAPUSTA Z GROCHEM SKŁADNIKI 1 kilogram dobrej kapusty kiszonej; 400 gramów grochu łuskanego (omielonego); 50

Kuchnia Tomka
Szparagi z jajkiem sadzonym 77

Krótko gotowane zielone szparagi, a na nich ułożone jajka sadzone posypane świeżo startym serem parmezan. SZPARAGI Z JAJKIEM SADZONYM SKŁADNIKI pół pęczka zielonych szparagów; 2 wiejskie

Kuchnia Tomka
Keto budyniowiec, czyli torta della nonna (Paleo, LowCarb, bezmleczny) 106

Keto budyniowiec - kruche ciasto z budyniem na żółtkach Kolejny pyszny, słodki wypiek dołącza do sporej już kolekcji moich keto ciast ... Tym razem jest to keto budyniowiec

Modern Cave Girl
Spaghetti z bobem i miętą latem robione 65

Makaron z dodatkiem gotowanego, a następnie podsmażonego na oliwie bobu oraz świeżej mięty. SPAGHETTI Z BOBEM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego bobu; 250 gramów makaronu spaghetti; 150

Kuchnia Tomka
Bruschetta z pomidorami przepis oryginalny 71

Grillowana kromka wiejskiego chleba polana oliwą i obłożona siekanymi pomidorami z bazylią i solą morską. BRUSCHETTA Z POMIDORAMI SKŁADNIKI chleb (nie byle jaki, tzw. ciężki, na

Kuchnia Tomka
Zielone pierogi z serem 98

Ciasto pszenne stosunkowo łatwo zabarwić naturalnymi produktami. Wystarczy trochę soku z buraka, aby otrzymać czerwone naleśniki ( Buraczane naleśniki ) czy trochę szpinaku, aby przygotować zielone kopytka ( Kopytka

Z notatnika dietetyka
Boczniaki duszone z warzywami 76

Grzyby duszone z warzywami podane w sosie z pomidorami i soczewicą. BOCZNIAKI DUSZONE Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 500 gramów świeżych boczniaków soczewica brązowa lub zielona 2 duże

Kuchnia Tomka
Pasta z fasoli na chrupiące pieczywo 101

Pasta do chleba z gotowanej białej fasoli z dodatkiem czosnku i papryki chilli. PASTA Z FASOLI SKŁADNIKI puszka białej fasolki; 1 czerwona papryczka chili; 1 ząbek

Kuchnia Tomka
Miękkie ciasteczko jaglane – DOZ Apteka 86

Zdarza Wam się kupić jakieś słodkości w aptece? My raczej nie zwracamy szczególnej uwagi na półki z przekąskami podczas stania w aptekowej kolejce ale Michał (nasz

Candy Pandas
Zupa kalafiorowa z ziemniakami 73

Doskonała i prosta w przygotowaniu zupa kalafiorowa na bazie wywaru z kurzych skrzydełek. ZUPA KALAFIOROWA SKŁADNIKI 6 kurzych skrzydełek; jarzyna jak do rosołu; kilka ziemniaków; 1

Kuchnia Tomka
Kremowy sos z suszonymi pomidorami i świeżym szpinakiem. Idealny do makaronu. PRZEPIS 108

Do zrobienia w kilka chwil, wystarczy wymieszać go z makaronem i pyszne danie gotowe. Suszone pomidory nadają temu sosowi bardzo intensywny smak, a zielone listki szpinaku

Kulinarna Polska
Puree z topinambura co obiad wzbogaci 71

Przygotuj łatwo niesamowite puree o lekkim smaku orzechowym i podawaj z pieczonymi mięsami z sosem. PUREE Z TOPINAMBURA SKŁADNIKI 500 gramów topinambura; masło; mleko; gałka muszkatołowa

Kuchnia Tomka
Wrapy z łososiem wędzonym i awokado 73

Świetna i zdrowa przekąska na lunch lub drugie śniadanie z wędzonym łososiem i awokado. WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 2 wrapy (tortille) szpinakowe; dwa kawałki po

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania