Keto budyniowiec, czyli torta della nonna (Paleo, LowCarb, bezmleczny)

Keto budyniowiec, czyli torta della nonna (Paleo, LowCarb, bezmleczny)

Keto budyniowiec, czyli torta della nonna (Paleo, LowCarb, bezmleczny)

Keto budyniowiec - kruche ciasto z budyniem na żółtkach Kolejny pyszny, słodki wypiek dołącza do sporej już kolekcji moich keto ciast ... Tym razem jest to keto budyniowiec, który stanowi wariację na temat włoskiego ciasta torta della nonna . Głowna jego cecha to fakt, że wierzch posypuje się orzeszkami piniowymi . Bazę zaś stanowi aromatyczne, kokosowe ciasto kruche, wypełnione po brzegi pysznym, domowym budyniem. Prawda, że brzmi smakowicie? :) To ciasto to wręcz kwintesencja diety ketogenicznej... Z ponad 20 g tłus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Modern Cave Girl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.