Zrobiliśmy wegetariańską wersję boeuf S trogonow i po prostu nas zachwyciła. To jeden z najlepszych bezmięsnych odpowiedników klasycznej potrawy, jakich próbowaliśmy. Spróbuj, a ani przez chwilę
Kulinarna PolskaMacaroni and cheese albo krócej po prostu mac and cheese . Pod tymi nazwami kryje się bardzo popularny w USA i innych krajach anglosaskich makaron w sosie
Kulinarna PolskaW tym daniu nie brakuje mocnych smaków, a tofu je uwielbia i chłonie jak szalone. Wszystko robi się na jednej patelni metodą stir fry , czyli dynamicznego
Kulinarna PolskaWyszło nam bardzo dużo farszu na pierogi ruskie, które bardzo lubimy, ale tym razem postanowiliśmy poszukać nowych pomysłów na jego wykorzystanie. Tak wyszły na kluski ruskie
Kulinarna PolskaGofry to przekąska, którą kojarzymy z czymś słodkim - nic dziwnego, zazwyczaj jadamy je z dżemem, bitą śmietaną i owocami czy słodką polewą. Pamiętam jako dziecko zawsze
Z notatnika dietetykaPo klimatach walentynkowych jeszcze trzymają nas truskawki w połączeniu z pysznymi kremami. Dlatego postanowiłyśmy zrobić w naszej ocenie dość prostą a przy tym nawet wegańską tartę
Candy PandasChoć z roku na rok spożycie ryb w naszym kraju rośnie, wciąż jest na stosunkowo niskim poziomie. A przecież ryby to źródło pełnowartościowego białka i wielonienasyconych
Z notatnika dietetykaPizza to jeden z najpopularniejszych fast foodów. Nic dziwnego więc, że ma nawet własne święto - dzisiaj obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy! A skoro jest święto pizzy, to
Z notatnika dietetykaZupa z kapusty to nie jest coś nadzwyczajnego - popularna jest przecież zupa z białej kapusty czy mój faworyt - kapuśniak z kiszonej kapusty. Rzadko jednak na stołach
Z notatnika dietetykaMinimalistyczna zapiekanka, a jakże dobra! Pomiędzy dwoma warstwami ziemniaków znalazły się tylko piórka cebuli oraz starty ser. To pyszna propozycja na niedrogi posiłek dla 2-3
Smaki Na Talerzu