Gofry na słodko i na wytrawnie

Gofry na słodko i na wytrawnie

Gofry na słodko i na wytrawnie

Przepis na : śniadanie

Gofry to przekąska, którą kojarzymy z czymś słodkim - nic dziwnego, zazwyczaj jadamy je z dżemem, bitą śmietaną i owocami czy słodką polewą. Pamiętam jako dziecko zawsze jak jechałam z rodzicami nad morze to obowiązkowym punktem spaceru był gofr z bitą śmietaną i polewą karmelową. Słodkie do potęgi, nie dało się zjeść więcej niż jednego, a i to czasem z trudem. Dzieckiem do prawda już dawno nie jestem, ale do gofrów nadal mam słabość. Tym razem jednak przygotowuję je po prostu w domu i raczej ze zdrowszymi doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.