To chyba nasza ulubiona wersja hummusu smakowego. Dodatek pomidorów sprawia, że jest on jeszcze bardziej intensywny. Jemy jako wegańskie smarowidło albo jak dip. Zawsze smakuje super. Przepis na hummus pomidorowy Składniki: 250 gramów ugotowanej ciecierzycy – można ją przygotować samodzielnie lub kupić już ugotowaną w słoiku albo puszcze, pół szklanki wody z gotowania ciecierzycy lub zalewy, 2 ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, łyżeczka pasty sezamowej tahini, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 4-5 su... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...