Bakłażan jest dobrym źródłem witamin, składników mineralnych oraz fitoskładników. Pochodzi z subkontynentu indyjskiego, choć obecnie uprawiana jest także w wielu regionach tropikalnych, Egipcie czy Arabii. Bakłażan posiada kilka odmian różniących się między sobą barwą, kształtem i wielkością. W Polsce najbardziej popularne są owalne warzywa o ciemnofioletowej skórce. Bakłażany to bardzo dobre źródło witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak mangan, potas i żelazo. Są także bogate w błonnik pokarm... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...