Biała fasolka gotowana z drobno krojonymi warzywami i sporą ilością oliwy z dodatkiem koncentratu pomidorowego. FASOLADA FASOLKA PO GRECKU SKŁADNIKI 1 kilogram świeżej fasolki lub 500 gramów suszonej; 2 cebule; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 marchewka; 2 łodygi selera naciowego; pół bulwy świeżego fenkuła; natka pietruszki; 2 liście laurowe; kilka ziaren ziela angielskiego; oliwa extra... Artykuł Fasolada fasolka na gęsto po grecku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.