warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:83/434)

Frittata z cukinią, chili i tymiankiem 159

się elastyczne.  Odrobinę posolić. Dodać posiekaną papryczkę i tymianek. Jajka ubić trzepaczką, dodać do smaku pieprz i szczyptę soli. Zalać masą jajeczną warzywa i smażyć, aż brzegi zaczną się ścinać. Wstawić razem z patelnią do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 4-5 minut, aż frittata urośnie, lekko się zrumieni i zetnie

Kulinarne Inspiracje
Tort makaronowy 198

dokładnie przykryć całe dno).  8. Usmażone mięso wymieszać z keczupem, wyłożyć na makaron. Przykryć drugą warstwą makaronu również lekko ugniatając. 9. Ugotowane warzywa wyłożyć na makaron, lekko przygnieść. Posypać serem żółtym. 10. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekać ok 30 minut. Po tym czasie wyłączyć grzanie i odczekać ok 10 minut żeby wszystko się "uspokoiło

Kto ugości moich gości?
Test Kulinarnych Inspiracji KAMIS 155

tłuszczu ze smażenia mięsa karmelizujemy  cukier (podgrzewamy, aż się rozpuści). Dodajemy cebulkę, marchew i paprykę. Podsmażamy około 5 minut, stale mieszając. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pozostałym czosnkiem, oregano i mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 50-60 minut. François Rabelais

Smakowite Dania
Frittata z jarmużem 119

warzywa zmiękną. W osobnej misce roztrzepujemy jajka z solą i pieprzem. Przygotowujemy płaskie naczynia żaroodporne, smarujemy olejem. Wykładamy na nie ziemniaki oraz warzywa z patelni. Całość zalewamy masą jajeczną wymieszaną z  posiekanym koperkiem. Pieczemy w piekarniku: temp. 170 stopni C / czas

noteskulinarnyfiga
Schab z warzywami 1374

schabu, jaką dotąd jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Jak widzicie, same zalety. ;-) Dużo warzyw, dużo mięsa. Pysznie smakuje z wszystkimi rodzajami kasz lub z frytkami z piekarnika z tego przepisu: KLIK . 400g schabu 3 cebule 2 czerwone papryki 2 duże marchewki pietruszka 250g pieczarek 1,5 szklanki bulionu warzywnego

Szefowa kuchni
Zupa z selera naciowego i fenkuła 163

misce wymieszać fenkuł, seler i czosnek.  Dodać sól, pieprz i oliwę, wymieszać i przełożyć na blaszkę do pieczenia. Piec w piekarniku przez 40 do 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż brzegi warzyw zaczną brązowieć. W międzyczasie ugotować w bulionie  ziemniaki.  odstawić na bok.Gdy warzywa się upieką dodać je do ziemniaków i rosołu, następnie całość

Stare Gary
Zupa krem z dynii z mlekiem kokosowym i ciasteczkami amarettini oraz masłem szałwiowym 129

soczysta i malo zwiezla.Zawsze mnie dziwil dodatek ziemniakow do zup kremow,a tu sama je dodalam ,zeby zagescic zupe.Najczesciej robiac zupe krem gotujemy warzywa w bulionie i jest smacznie.Jednak gdy zamienimy gotowanie na upieczenie dyni w piekarniku,nasza zupa bedzie poezja smaku. Sprobujcie zreszta sami.Dzis chcialam zaproponowac do kremu z dyni odmienna wariacje smakowa,ktora oczywiscie powstala przez przypadek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowe tortille z warzywami 199

robi się sucha.WARZYWA :Na patelni rozgrzewamy masło.Dodajemy drobno posiekaną cebule , złocimy.Dodajemy warzywa pokrojone w słupki , doprawiamy do smaku i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.CAŁOŚĆ :Na środek tortilla układamy uduszone warzywa.Pokrywamy plastrami mozzarelli.Odrobinę pieprzymy , solimy i zwijamy w rulon.Wkładamy do piekarnika lub też zapiekamy na grillu – tak by ser mógł się rozpuścić.Podajemy natychmiast

Ostra na Słodko
Karkówka pieczona na warzywach na kanapki 167

strony przeszło aromatem przypraw. - obrałam warzywa ułożyłam na dnie brytfanki - mięso obsmażyłam z każdej strony na rumiany kolor - obsmażony kawałek ułożyłam na warzywach podlałam wodą z patelni na której obsmażało się mięso- brytfankę umieściłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni piekłam 1,5h godziny po godzinie zdjęłam przykrywkę, aby mięso nabrało koloru i chrupkiej skórki - po upieczeniu dałam

Basia w kuchni
Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym 236

przyprawa grillowaolej lub oliwa z oliwek 2 łyżkiPrzygotowanie:Warzywa dokładnie myjemy.Cukinie i selera naciowego kroimy na plasterki, kalarepkę "na zapałkę", paprykę w kwadraty.Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i mieszamy.Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni do lekkiego przyrumienienia

głodny alergik
Gęś po polsku w kapuście 156

paseczki.Nogi gęsi obsmażyć na smalcu. Zdjąć z patelni i przesmażyć warzywa  i boczek, dusić parę minut.Do naczynia z pokrywką, przełożyć warzywa z boczkiem, dodać obsmażone gęsie nogi, podlać odrobiną  wody i wstawić do piekarnika na 2 godziny, temp. 180 oC. Pod koniec gotowania, mąkę wymieszać ze śmietaną i połączyć z kapustą, doprawić do smaku. Kapustę wyłożyć na półmisek

Kulinarny karnet Christophera
Brokułowe risotto 215

Polecam też ryż basmati, który choć nie klei się ale gotuje się kwadrans i jest super pyszny. Zanim ryż będzie gotowy kroimy pozostałe warzywa w sporą kostkę a brokuła dzielimy na różyczki. Paprykę warto włożyć do piekarnika na 10 minut by usunąć z niej skórkę. Jeśli cukinia i bakłażan są nie wielkie to nie ma potrzeby obierania ich ze skórki

prawdziwe jedzenie
Pomidory faszerowane pieczoną cukinią 155

czosnku1 łyżka oliwy z oliwek EV1 łyżka posiekanej natkisól, pieprzWykonanie:Z pomidorów odcinamy wierzchołek na wysokości 3/4 warzywa, odkładamy na bok. Środek pomidorów wydrążamy przy pomocy łyżeczki, solimy w środku i stawiamy do góry nogami, żeby pozbyć się nadmiaru soku.W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i na blaszce wyłożonej lekko natłuszczonym papierem do pieczenia kładziemy cukinię przekrojoną na pół

Kulinarne przygody Gatity
Kanapka American Beff 129

Wołowinę kroimy w cienkie paski i obsmażamy na oliwie, w tym czasie przygotowujemy sos - starannie mieszamy wszystkie składniki. Cabatte przekrajmy i grillujemy w piekarniku przez 5 minut bądź na patelni grillowej. Układamy sałatę, wołowinę, ser, sos, warzywa, dociskamy i jemy - najlepiej smakuje na ciepło

Niezły Młynek
Zdrowe frytki z selera i marchewki 179

ostra, papryka słodka) łyżeczka oleju Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyłam, obrałam i pokroiłam w słupki. Obsypałam przyprawami i dokładnie wymieszałam. Odstawiłam na 15 minut. Warzywa rozłożyłam na blasze posmarowanej delikatnie olejem i piekłam ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Z podanych składników przygotowałam naprawdę duuużą porcję dla jednej osoby, którą podałam z keczupem i sosem jogurtowo-czosnkowym

Kulinarny Pamiętnik