warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:164/434)

Wegetariański pasztet z kalafiora 166

minut. Po tym czasie odlać wodę z gotowania warzyw. Zmiksować je na gęsty krem. Schłodzić. Po schłodzeniu dodać przyprawy, płatki jaglane, mąkę i jajka. Wszystko dokładnie jeszcze raz zmiksować. Gdy jest zbyt gęste, dodać trochę wody z gotowania. Keksówkę wysmarować oliwą i wysypać mąką jaglaną. Wyłożyć farsz i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut

Jaglusia
Szybka i smaczna zapiekanka warzywna w sosie serowym 118

wrzucamy do boczku. Na łyżce masła przesmażamy Bukiet Warzyw i paprykę pokrojona w kostkę. Po ok 4 minutach smażenia , ściągamy patelnię z ognia a jej zawartość dodajemy do naczynia do zapiekania. Posypujemy solą i pieprzem. Całość zalewamy gotowym sosem. Na wierzchu układamy pomidorki i posypujemy startym serem Grana Padano.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 200 C na około 15 minut

Kasia i jej kobiecy świat
tortilla mięsno-warzywna... 156

wymieszać z mięsem pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić na placek tortilli szpinakowej nałożyć porcję mięsa, z 3 kawałeczki mozzarelli, plaster sera żółtego, poszarpaną sałatę forma z papierem do pieczenia, układać zawinięte tortille, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec

W Mojej Kuchni Lubię
Lazania inaczej 228

masy serowej. Następnie wykładamy połowę szpinaku, rozsypujemy połowę warzyw oraz posypujemy połową łososia. Przykrywamy to kolejnymi płatami makaronu. Wykładamy resztę składników w takiej samej kolejności. Na samej górze powinna być trzecia warstwa makaronu. Wierzch posypujemy niewielką ilością parmezanu, oraz tartą mozzarellą. Naczynie przykrywamy i wstawiamy na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po około 15 minutach przykrywkę

Smaki Na Talerzu
Makaron w warzywnym sosie- z pomidorami, pieczoną papryką i marchewką 153

końcem położyć ząbki czosnku. Upieczoną paprykę wyjąć z piekarnika i szczelnie owinąć folią na 10 minut, a następnie obrać ze skórki i zmiksować razem z czosnkiem. W międzyczasie cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i podsmażyć około 5 minut. Do warzyw wlać pomidory, dodać paprykę z czosnkiem i smażyć kolejne

Kraina Miodem Płynąca
Hot dog z parówką i sałatką 176

ketchupu wymieszać razem w miseczce. Polać warzywa oliwką z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Do gorącej wody dodać parówki i podgrzewać, aż będą ciepłe. W tym samym czasie bułki przeciąć na pół, ale nie do końca. Lekko przydusić środek bułki, żeby zrobić miejsce dla nadzienia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C i podpiec do momentu, aż stanie się

Kuchnia Pokoleń
Babka z kaszy kuskus z pieczarkami 162

pieczarkami, można samą zjadać  lub z mięsem, warzywami czy z sosami podawać. Ziarna w same w sobie żółty kolor mają, ale dodanie przyprawy curry jeszcze bardziej go podkreślają.  Soczyste pieczarki, w masie z kuskusu i jajek są pochowane, kilka na wierzch zostały dodane, następnie żółtym serem posypane i w piekarniku zapiekane.   Składniki: 500 g bardzo małych pieczarek

Moniki Smakołyki
"Upiorrrne Papryki" czyli makaron spaghetti z kurczakiem, warzywami i sosem pomidorowym ;) 124

granulowanym. Smażymy na rumiano. Do kurczaka dodajemy wszystkie warzywa i passatę pomidorową. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką chili lub tabasco oraz ziołami. Dusimy razem około 20-25 minut, aż sos trochę zgęstnieje. Następnie gotujemy makaron al dente i mieszamy go sosem. Do każdej papryki nakładamy porcje sosu z makaronem. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy 10-15 minut, żeby wszystko się razem

Czerwona Porzeczka
TARTA Z WARZYWNYM NADZIENIEM 144

włożyłam do lodówki. W tym czasie podgotowałam warzywa i  usmażyłam pokrojony drobno wędzony boczek. Obrałam ze skórki i pokroiłam pomidora. W miseczce roztrzepałam jajka, dodałam śmietanę,  startą mozzarellę,fetę,(można ser pleśniowy) czosnek i przyprawy. Dno i boki tortownicy posmarowałam masłem, wylepiłam ciastem, ponakłuwałam je i wstawiłam do nagrzanego piekarnika  do 200 stopni na 10-15 minut

potrawyregionalne
Zapiekanka rybna z warzywami 174

wysmarowania formy * olej do smażenia. Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do ryby, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Warzywa odcedzamy z zalewy. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy połowę ziemniaków

Pobite gary Barbary
Pasztet drobiowo-warzywny 223

kminek sól pieprz suszona żurawina do posypania opcjonalnie Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1h i 20 minut

Mango Papaja
Frytki z selera z czosnkiem 150

Przemieszać frytki rękoma by przyprawy wtarły się w warzywo równomiernie. 4. Po środku położyć główkę czosnku i piec razem z frytkami 5.. W połowie pieczenia, szpatułka obrócić frytki i skroplić odrobiną oliwy jeśli będzie taka potrzeba. Jeśli czosnek jest już bardzo miękki, należy go wyjąć. Jeśli nie, pozostawić w piekarniku do końca czasu pieczenia, uważając by się nie spiekł

KreatywnePiny
Cebulowe ciasteczka z kremem z pomidorów. 164

oliwą. Każdy placuszek nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy na złoty kolor. Czas pieczenia to ok. 15-20 min. Składniki zupa: 1 butelka passaty 1 czerwona cebula 2 gałązki selera naciowego papryczka jalapeno 1/2 papryki czerwonej oliwa z oliwek pieprz, oregano, bazylia, sos sojowy Warzywa kroimy w kostkę i w rondlu delikatnie przesmażamy. Następnie

vegetanie
Sałatka z Ogórków 183

Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z warzyw odcisnąć sok, dodać czosnek, cukier, ocet i olej. Wszystko wymieszać i zostawić na 12 godzin. Po 12 godzinach sałatkę jeszcze raz zamieszać i przełożyć do słoików. Słoiki muszą być czyste i suche bez ani jednej kropli wody. Słoiki pasteryzować np w piekarniku. Pasteryzacja w piekarniku: Do zimnego piekarnika włożyć słoiki

Mama Gotuje
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 116

pieprzem,  ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu.  Całość przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku ok 15 min. Uwaga gorące :) Smacznego

MarciochaKucharzy