stron. Jeśli nasze gotujące się warzywa będą już miękkie, możemy odlać wodę oraz dodać do nich pastę paprykową, przecier i przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy i zagotowujemy. Kolejnym etapem jest nasmarowanie naczynia żaroodpornego tłuszczem, po czym wyłożenie go usmażonymi filetami rybnymi. Na warstwę rybną kładziemy warstwę warzywną. Na koniec wstawimy naczynie żaroodporne do piekarnika nagrzanego do temperatury
Trochę smakuprzekładamy do rozdrabniacza do warzyw. Część odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy wraz z rumem – niezbyt dokładnie. Na ciasteczkowy spód wylewamy około 1/3 masy serowej. Rozprowadzamy na niej połowę zmiksowanych śliwek. Wlewamy 1/3 masy serowej i znów rozprowadzamy na niej śliwki. Całość zalewamy resztą serowej masy. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę
Smaki Na Talerzuczęści. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC. Piec pod przykryciem tak długo, aż dynia będzie miękka (ja piekłam około 55 minut). W międzyczasie marchewki obrać, umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i przekroić na 4 kawałki. Do garnka wlać 1 l wody i dodać listki laurowe oraz pokrojone warzywa. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na średnim ogniu
Ugotowaćcałą pracę wykona za Ciebie piekarnik, a przygotujesz obiad na kilka dni. Ponieważ mięso od szynki jest bardzo chude, dobrze jest przygotować je w rękawie, masz wówczas pewność, że się nie przesuszy podczas pieczenia. Dobrze jest zamarynować mięso wcześniej, by skruszało. Najlepiej pozostawić w marynacie przez noc w lodówce. Do pieczenia dodałam warzywa, które na końcu zmiksowałam, a z dodatkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sera Grana Padano. Wkładamy schab do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C (termoobieg lub funkcja grilla) i pieczemy do momentu, aż całe danie się zarumieni (około 2-5 minut - ja piekłam 30 minut). Surówka Sałatę masłową, kapuste pekińską lub inną myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki, które wkładamy do miski.Można doda ulubione warzywa. Do słoika dodajemy 1 łyżkę musztardy
Kubki smakupieczemy przez czterdzieści minut w piekarniku, nagranym do temperatury 180 stopni. Do sporego garnka wkładamy umyty korzeń pietruszki, razem z kawałkiem selera, jedną cebulą, czosnkiem, oraz jedną marchewką. Całość zalewamy zimną wodą ( tak by wszystkie składniki były przykryte), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oraz sól, zagotowujemy i na niewielkim ogniu gotujemy warzywa, przez trzydzieści minut. Następnie
Miód i pieprzwszystkich fanów tego warzywa. Wraz ze mną danie z makaronu z dodatkiem papryki przygotowała Malwina . Składniki : 4 czerwone papryki 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej i pikantnej papryki szczypta płatków chilli sól, pieprz 250-300g ulubionego makaronu (u mnie spaghetti) Przygotowanie : Papryki upiec w piekarniku, aż będą miękkie (około 30 minut
Codzienne Gotowanierozpuszczonym masłem. Ponownie wstawiamy do piekarnika. Na 5 minut przed końcem pieczenia ziemniaki posypujemy startym na drobnej tarce parmezanem i zapiekamy. Gotowe oprószamy grubą solą morską. Podajemy gorące… z czym kto lubi. Ziemniaki pieczone po szwedzku są wspaniałą alternatywą dla tych, którzy szukają ciekawych, a jednocześnie bardzo prostych sposobów na podanie tego warzywa. Możemy je podać do mięsa, ryby
mojewypiekiinietylkowystudzeniu zmielić pierś i warzywa, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą do smaku. Dodać masło, jajko, by farsz nie był suchy. Przygotowane ciasto podzielić na 5 części, rozwałkować, równomiernie nałożyć nadzienie, posmarować jajkiem. Przygotowany rulonik wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia/ lub od razu pociąć na paszteciki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C. Piec
Humanistka w kuchniktóry został na patelni po smażeniu warzyw) Przygotowanie: 1. Kromki chleba smarujemy lekko olejem (najlepiej go na coś wylać np. talerzyk i dodać przypraw) i dodajemy przypraw. Jeśli mamy resztkę oleju na patelni w nim otaczamy kromki. 2. Kromki kroimy na małe kwadraty. 3. Całość wysypujemy na tace do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyWymieszać ryż, cukinię i uduszone warzywa. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne -u mnie o rozmiarze 30x20cm -wysmarować olejem. Wyłożyć masę, wyrównać i posypać wierzch pokrojonym na mniejsze kawałki żółtym serem. Całość zalać roztrzepanymi jajkami zmieszanymi ze śmietaną. Przykryć naczynie folią aluminiową. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
UgotujmyTo.plmięsa i domowego pieczywa z dodatkiem warzyw z całą pewnością będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe!Gwiazdą tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery solimy dopiero
Smakowity Blog Kulinarnybędzie to konieczne. Obsmażone warzywa odkładaj na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru oliwy. Przygotuj zapiekankę - w żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: połowę plastrów ziemniaków, połowę plastrów cukinii, połowę kawałków papryki, całe mięso, resztę papryki, resztę cukinii i resztę ziemniaków. Wierzch zapiekanki posyp pokruszonym w dłoniach serem Feta. Wstaw na środkową półkę piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz
Chilli Czosnek i Oliwablasze do pieczenia (na papierze). Piekarnik rozgrzałam do 200st. i gotowe calzone piekłam przez 15 min. Dodatkiem była kolorowa surówka z białej kapusty 1/4 główki białej kapusty 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 czerwonej papryki pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Kapustę i paprykę starłam na tarce. Wszystkie warzywa ze sobą połączyłam. Majonez wymieszałam
bastalenawstawiamy na 20 minut do piekarnika na 200 stopni. Po 20 minutach wyciągamy paprykę i ściągamy z niej twardą skórkę. Na oliwie smażymy cebulkę, pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i paprykę. Doprawiamy solą , pieprzem, imbirem, kolendrą. Dodajemy papryczkę chili i zalewamy wszystko bulionem. Gotujemy całość na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą miękkie. Blenderujemy całość, dodajemy śmietanki
Mango PapajaDziś zapraszamy na faszerowane papryki. Do ich przygotowania można wykorzystać zarówno makaron jak i mięso, które pozostanie Nam z zupy. Połączenie warzyw z makaronem i ugotowanym wcześniej mięsem drobiowym możemy podawać zarówno na obiad jak i na kolację. Polecamy taką wariację smakową, Nam bardzo przypadła do gustu. Papryki zapiekane z farszem(...)pieprzem. Papryki kroimy na połówki usuwamy pestki i nadziewamy przygotowanym farszem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy bulion i układamy na nim papryki. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie na każdą paprykę nakładamy pół plasterka sera i posypujemy czarnuszką i wkładamy do piekarnika na kilka minut aż ser się roztopi
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikiełbaski genialnie się ze sobą łączą, musicie koniecznie tego spróbować :) Przyprawy zaś, które wybrałam, idealnie wydobywają cały smak zarówno mięsa, jak i warzyw, a danie pachnie cudnie! Mmmmm.... mówię Wam, palce lizać! SKŁADNIKI (na dużą blachę, dla 4-6 osób): 1 kg mięsa z udek kurczaka / bez kości (około(...)papryki 2 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego tymianku sól i świeżo zmielony pieprz 5 łyżek oliwy z oliwek 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C. Dużą blachę wyłóż folią aluminiową (lub użyj naczynia żaroodpornego). Umyte i osuszone udka wrzuć do miski, wsyp obie suszone papryki, majeranek, tymianek, sól
Słodko-Słony Świat Ilonychili sok z połowy limonki 4 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 5-6 łyżek sosu ostrygowego świeża kolendra lub natka pietruszki ocet ryżowy sól Warzywa rozmrażamy na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Piersi kaczki myjemy, osuszamy, pozbywamy się wewntualnych chrząstek, błonek itp. Obcinamy skórę wystającą poza mięso (ale jej nie wyrzucamy(...)patelni (najlepiej teflonowej lub ceramicznej) skórą do dołu, ustawiamy średni ogień. Dzięki temu tłuszcz zacznie nam się ładnie wytapiać, a skórka się zarumieni i będzie chrupiąca. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik z blaszką w środku do 180 stopni. Kaczkę smażymy (nie ruszamy jej, nie podnosimy, nie przekładamy) przez ok 12-15 minut, aż jej skóra zrobi się złoto-brązowa. Wtedy przekładamy
Zawsze głodna!Ajvar to lekko pikantna pasta warzywna, pochodząca z kuchni serbskiej. To moja pierwsza przygoda z przetworami, a do zrobienia ajvaru zachęciło mnie to, że jest zrobiony z pieczonych warzyw. Muszę przyznać, że jest wyśmienity!;) Można użyć go jako bazę sosów paprykowych, jako dodatek do mięs z grilla lub po prostu do kanapek. Przepis pochodzi z bloga OlgaSmile(...)Wykonanie:Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy na pół, układamy na blasze i pieczemy w temperaturze 180 stopni, aż na skórce pojawią się czarne plamy. Wtedy wyjmujemy paprykę z piekarnika i wkładamy na 20 minut do woreczków foliowych. Po tym czasie zdejmujemy z nich skórkę.Bakłażana kroimy w plasterki i delikatnie solimy, odstawiamy na 15 minut. Gdy puści wodę, myjemy
Czerwona PorzeczkaHarissa jest podstawową przyprawą w kuchni tunezyjskiej i jest niezwykle wszechstronna. Można jej używać do przyprawiania grillowanego mięsa lub ryby, dodawać do pieczonych warzyw, sosów lub zup i gulaszów. Ja dodałam harissę do hummusu, aby nadać mu odrobinę pikanterii. Można regulować ostrość pasty, dodając mniej lub więcej chili. Pamiętajmy tylko, że harissa ma być ostra! Składniki: Harissa * 1 czerwona papryka(...)pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli *Przepis pochodzi z książki Jerozolima, Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, wyd. Fillo Przygotowanie: Paprykę umieszczamy pod mocno rozgrzaną górną grzałką piekarnika mniej więcej na 25 minut, aż będzie bardzo przypalona z wierzchu i miękka w środku. Od czasu do czasu obracamy paprykę na drugą stronę. Po upieczeniu przekładamy ją do miski
Smakowity Blog Kulinarnykwota nie trafia do operatora lecz wspiera Fundację Dzieci Niczyje, która pomaga dzieciom doświadczającym pomocy. A dzisiaj zapraszamy Was na zdrowy obiad - pieczone pulpeciki z łososia, z chrupiącymi warzywami i makaronem soba! Pyszne, świeże, szybkie i aromatyczne danie! Inspiracja z książki - The Bowler's Meatball Cookbook. Polecamy :) Składniki : (dla 2-3 osób) 350 g łososia, 1 duże jajko(...)uformować kotleciki z mniej więcej łyżki farszu. Gotowe pulpeciki obtoczyć w mieszance jasnych i ciemnych ziaren sezamu. Tak przygotowane pulpeciki ułożyć na blaszce i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. W połowie pieczenia pulpeciki należy odwrócić na drugą stronę. Na patelni podgrzać trochę oleju sezamowego i chwilę przesmażyć przepołowione groszki cukrowe, pod koniec smażenia na dosłownie
Plate of Joywiórka robię obieraczką do warzyw i również dodaję,oliwę od suszonych pomidorków mieszamy z sosikiem greckim i również dodajemy do miski wszystko razem mieszamy.Najlepiej jest przygotować tą mieszankę nawet kilka godzin wcześniej ,żeby szpinak troszkę zmiękł ,jak nie mamy czasu,to po prostu pogniećmy go trochę ręką z oliwą. Bagietki upiec w piekarniku aż będą rumiane i masło czosnkowe
Swojskie jedzonkoznowu zostałam "szczęśliwą" posiadaczką tego warzywa i postanowiłam nie kombinować tylko przyrządzić je najprościej jak się da. Wyszła przepyszna. Serio. Składniki: dwie duże garści okry 1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżka przyprawy zatar sól 1 łyżeczka oleju rzepakowego Okrę myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na pół, skrapiamy olejem i posypujemy papryką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do zrumienienia
Kardamonovypieprzem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 30 minut lub do czasu aż dynia będzie miękka. W garnku roztopić masło i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać upieczoną dynię, zalać wodą (ewentualnie domowym wywarem warzywnym lub rosołem) około 600ml (lub tyle aby zakryć warzywa. Zupę zagotować i gotować na niewielkim ogniu
Codzienne GotowanieZachęcam Was do polubienia tego warzywa – już nie zabraknie Wam pomysłów na dania z użyciem cukinii, jeżeli skorzystacie z poniższej ściągi. Wybrałam najsmaczniejsze przepisy z cukinią z bloga Korzystajcie, dzielcie się i zostawcie opinię! Smacznego! Pikantne leczo z cukinią Risotto z krewetkami i cukinią Makaron z łososiem i cukinią Placki z cukinii z piekarnika Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona
Kuchnia Bazyliiwarzywami... no i ze 2 razy zrobiłem naleśniki... 😁 Zawsze wolałem grillować, piec itp., tak by jak największa ilość tłuszczu się wytopiła... Przypomnę, że tłuszcz utrudnia trawienie białek. Aga też lubi piec i grillować. W 4 lata zajechaliśmy: 3 prodiże i reperowaliśmy kombiwar, a jak już był w planie piekarnik, to pieczenie
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemożna go też upiec w piekarniku. Tak naprawdę to robi się sam. Zapraszam 😊. Polacy coraz częściej zaczynają dbać o swoją dietę i kontrolować to co jedzą. Od jakiegoś czasu stajemy się świadomymi konsumentami, czytamy etykiety i staramy się kupować żywność dobrej jakości. Zdecydowanie jemy coraz zdrowiej, w naszej codziennej diecie jest coraz więcej warzyw i owoców, a coraz mniej tłuszczu
Kulinarne przygody Gatitynajbardziej ciekawy sezon dla wielbicieli warzyw i owoców. Pojawiają się już pierwsze grzyby i dynie, są jeszcze maliny, borówki i jeżyny. Owoce te sprawdzają się najlepiej w prostych ciastach, do których zaliczam chlebek bananowy. Podstawową zaletą tego ciasta jest to, że nie wymaga użycia miksera czy innego sprzętu. Wystarczy miska, widelec, foremka i piekarnik. Sekretem dobrego ciasta bananowego, zwanego też
Smakowity Blog Kulinarnypatelni grillowej lub w piekarniku na 190 stopniach przez ok 15 min 4. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 min 6. Dressing - w słoiku łączymy olej, ocet, miód, sól, pieprz i płatki chilli, zakręcamy słoiczek i mocno potrząsamy, doprawiamy do smaku 7. Ugotowaną, jeszcze ciepłą soczewicę łączymy z dressingiem, podajemy z warzywami i pokruszoną fetą
Słodki Kompromisdelikatnie obieramy skórkę obierakiem do warzyw. W miseczce wymieszać olej z miodem, dodać sok z cytryny i przyprawy. Wymieszać. Marchewki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polać wszystko gotową marynatą, posypać liśćmi tymianku. Dłońmi obtoczyć marchewki w marynacie, aby ze wszystkich stron pokryły się sosem. Wstawić do nagrzanego na 200 stop. C piekarnika (grzanie góra/dół
gutfutpapierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) przez 25-30 minut - do zarumienienia, następnie przewrócić na drugą stronę i piec kolejne 10 minut - do ładnego brązowego koloru. Bułkę do hamburgera podgrzać w piekarniku/na patelni/ugrillować. Obie strony bułki posmarować ulubionym sosem (u mnie sos czosnkowy wg tego przepisu ). Ułożyć warzywa i na koniec kotleta z kalafiora
CookYourselfnajbardziej włóknista część. Tak przygotowane warzywa wrzucam na osolony wrzątek i obgotowuję nie dłużej niż 5 minut. Odcedzam i lekko studzę. 3-4 szparagi owijam dość cienkim plastrem boczku oraz nie za grubym paskiem ciasta francuskiego. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Wystające spod boczku i ciasta szparagi natłuszczam lekko oliwą i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra-dół
Pichceniomaniadanie zyskuje na aromacie. Warzywa wszystkie przeciskamy przez prasę lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę drobniutko siekamy podsmażamy, dodajemy przeciśnięty czosnek chwilkę smażymy, dodajemy do masy warzywnej. Dodajemy przyprawy, wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Z masy formujemy placuszki, wkładamy ser lub inne dodatki, formujemy z nich krokiety. Krokiety pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
kgwjanczewousuń gniazda nasienne. Warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Bazylię posiekaj i dodaj do reszty wraz z serkiem mascarpone. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Muszelki Muszelki ugotuj w lekko osolonym wrzątku al dente . Następnie ostudź i napełnij nadzieniem. Rozłóż je na sosie i posyp tartym parmezanem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 ° C i piecz
Food Squaremajeranek sól, pieprz cayenne Rozgrzej piekarnik do ok. 180˚C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż połówki papryk (bez nasion) i obranych ziemniaków i upiecz do miękkości (mniej niż pół godziny). W garnku rozgrzej olej i dodaj drobno posiekane ząbki czosnku. Następnie wrzuć upieczone papryki i ziemniaki. Dolej wody nieco ponad powierzchnię warzyw. Dodaj przyprawy i zioła. Doprowadź
Qlinarnie i Qlinarnieplastry i włożyć do piekarnika na jeszcze 1 - 2 minuty. Sos kurkowy: 1. Kurki oczyszczamy z zanieczyszczeń ( patrz we wstępie tej notki jak to zrobić ) i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. 3. Na patelni na oleju szklimy cebulę, po czym dodajemy czosnek. Gdy warzywa się zarumienią dodajemy kurki, chwilę smażymy
W kuchni Katiesoczewicę. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchew i pietruszkę na dużych oczkach i uduś na łyżce oliwy. Dopraw solą i pieprzem dodaj soczewicę do uduszonych warzyw. Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. 3. Rozwałkuj ciasto cieniutko na ok 2-3 milimetry i wycinaj kółka, na środek ułóż kulkę farszu(...)wycięta warstwą ciasta. Brzegi mocno dociskaj widelcem, aby się skleiły. Wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp kminkiem, czarnuszką lub sezamem. 4. Rozgrzej piekarnik na 220 stopni i piecz ok 20 minut. Przygotuj dip: jogurt, łyżeczka majonezu, ząbek czosnku, sól, pieprz dowolne zioła. Podawaj z sałatą i winegretem
AZgotuj!formy, w której będziemy zapiekać warzywa. Po upływie pół godziny, na plastry bakłażana nakładamy dość sporą ilość zmiażdżonego czosnku, po czym posypujemy go równomiernie ziołami. Na to układamy, w ilości według uznania, mozarellę oraz pomidora. Plastry bakłażana z zawartością zawijamy szczelnie w rulonik i wkładamy do sosu. Tak postępujemy z każdym kolejnym plasterkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy
Kuchenna Kontrrewolucyawarzywami, makaron sos z warzywami itd. aż do wykończenia składników Wierzch polewamy sosem. Najlepiej jak lasagne będzie przygotowana kilka godzin wcześniej, wtedy makaron będzie miękki od sosu i nie trzeba tyle piec lasagne. Pomidory kroimy w plasterki, a ser ścieramy na tarce. Na wierzchu układamy pomidory i posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
IMPRESJA SMAKUgodz. do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 170° C z termoobiegiem. Podudzia polewamy 50 ml. oliwy i pieczemy ok. 90 min. Podczas pieczenia mięso polewamy powstałym sosem lub je w nim obtaczamy (wystarczy 2 -3 razy w czasie pieczenia). Ziemniaki, marchewki obieramy, płuczemy i kroimy - ziemniaki w kostkę, a marchewki w plasterki. Warzywa przekładamy do rondelka, dolewamy
Moniki Smakołykiużywać, jako dodatek do krakersów czy warzyw albo jako pastę do chleba… Można go też doprawić na ostro… Zapraszam na dip paprykowyDip paprykowySkładniki:1 ser feta 200g2-3 papryki (czerwone i/lub pomarańczowe)1-2 łyżki soku z cytrynyokoło 6 łyżek oliwymielony pieprz1. Paprykę opłukać osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec (najlepiej odwrócić paprykę choć
UgotujmyTo.pldynią. Było to dla mnie warzywo bez smaku znane jako dynia z octu, za która delikatnie mówiąc nie przepadam. No ale wiek zobowiązuje, trzeba nadrabiać straty.. :)Dziś przekonałam się, że dynia jest genialna, pyszna, słodka jakby polana miodem, cudna wręcz! :)1/2 średniej wielkości dyni kroimy, obieramy i czyścimy, wstawiamy na blaszce do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
Z butelką mleczka w tlecienkie plasterki (można użyć nożyka, tarki do warzyw lub specjalny nożyk)1 ząbek czosnkukosteczka masła100ml śmietany 30%*1 jajkoduża szklanka tartego sera (u mnie trochę mozarelli oraz parmezanu) sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskieOpcjonalnie: 1 mała cebula, szynka (boczek również pasuje!)*wersja fit: zamiast śmietany można dodać mały jogurt naturalnyPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do 200'C.Formę wysmarować masłem oraz
Kitchens Alphabet