Krem z pieczonej papryki, I Pokazy Lotnicze Mielec 2015

Krem z pieczonej papryki, I Pokazy Lotnicze Mielec 2015

Krem z pieczonej papryki, I Pokazy Lotnicze Mielec 2015

Jest lekko ostry i bardzo kremowy (dzięki dodatkowi ziemniaków). Świetnie rozgrzewa. Smacznego! Składniki: 7-8 czerwonych papryk 3 ziemniaki 3-4 ząbki czosnku + olej do smażenia ostra i słodka  wędzona papryka  czerwona lub zielona czubryca 2-3 kulki ziela angielskiego 2-3 liście laurowe lubczyk, majeranek sól, pieprz cayenne Rozgrzej piekarnik do ok. 180˚C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż połówki papryk (bez nasion) i obranych ziemniaków i upiecz do miękkości (mniej niż pół godziny). W ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, papryka, ziemniaki, impreza, piersi, pierś, zupa, warzywa, wegańskie, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.