warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:174/434)

Czekoladowy sernik z rumowymi śliwkami (oraz życzenia) 174

przekładamy do rozdrabniacza do warzyw. Część odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy wraz z rumem – niezbyt dokładnie. Na ciasteczkowy spód wylewamy około 1/3 masy serowej. Rozprowadzamy na niej połowę zmiksowanych śliwek. Wlewamy 1/3 masy serowej i znów rozprowadzamy na niej śliwki. Całość zalewamy resztą serowej masy. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę

Smaki Na Talerzu
Krem dyniowy z nutą piernikową 134

części. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC. Piec pod przykryciem tak długo, aż dynia będzie miękka (ja piekłam około 55 minut). W międzyczasie marchewki obrać, umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i przekroić na 4 kawałki. Do garnka wlać 1 l wody i dodać listki laurowe oraz pokrojone warzywa. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na średnim ogniu

Ugotować
Soczysta pieczeń z "rękawa" w sosie pomarańczowym 139

całą pracę wykona za Ciebie piekarnik, a przygotujesz obiad na kilka dni. Ponieważ mięso od szynki jest bardzo chude, dobrze jest przygotować je w rękawie, masz wówczas pewność, że się nie przesuszy podczas pieczenia. Dobrze jest zamarynować mięso wcześniej, by skruszało. Najlepiej pozostawić w marynacie przez noc w lodówce. Do pieczenia dodałam warzywa, które na końcu zmiksowałam, a z dodatkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab pod sosem beszamel i pieczarkami 140

sera Grana Padano. Wkładamy schab do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C (termoobieg lub funkcja grilla) i pieczemy do momentu, aż całe danie się zarumieni (około 2-5 minut - ja piekłam 30 minut). Surówka Sałatę masłową, kapuste pekińską lub inną myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki, które wkładamy do miski.Można doda ulubione warzywa. Do słoika dodajemy 1 łyżkę musztardy

Kubki smaku
lekka zupa z pieczonych buraków 133

pieczemy przez czterdzieści minut w piekarniku, nagranym do temperatury 180 stopni. Do sporego garnka wkładamy  umyty korzeń pietruszki, razem z kawałkiem selera,  jedną cebulą, czosnkiem, oraz jedną marchewką. Całość zalewamy zimną wodą ( tak by wszystkie składniki były przykryte), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oraz sól, zagotowujemy i na niewielkim ogniu gotujemy warzywa, przez trzydzieści minut. Następnie

Miód i pieprz
Makaron z sosem paprykowym 154

wszystkich fanów tego warzywa. Wraz ze mną danie z makaronu z dodatkiem papryki przygotowała Malwina .  Składniki :  4 czerwone papryki 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej i pikantnej papryki szczypta płatków chilli sól, pieprz 250-300g ulubionego makaronu (u mnie spaghetti) Przygotowanie :  Papryki upiec w piekarniku, aż będą miękkie (około 30 minut

Codzienne Gotowanie
Ziemniaki pieczone po szwedzku 306

rozpuszczonym masłem. Ponownie wstawiamy do piekarnika. Na 5 minut przed końcem pieczenia ziemniaki posypujemy startym na drobnej tarce parmezanem i zapiekamy. Gotowe oprószamy grubą solą morską. Podajemy gorące… z czym kto lubi. Ziemniaki pieczone po szwedzku są wspaniałą alternatywą dla tych, którzy szukają ciekawych, a jednocześnie bardzo prostych sposobów na podanie tego warzywa. Możemy je podać do mięsa, ryby

mojewypiekiinietylko
Paszteciki z mięsem 316

wystudzeniu zmielić pierś i warzywa, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą do smaku. Dodać masło, jajko, by farsz nie był suchy. Przygotowane ciasto podzielić na 5 części, rozwałkować,  równomiernie nałożyć nadzienie, posmarować jajkiem. Przygotowany rulonik wyłożyć na  blaszkę z papierem do pieczenia/ lub od razu pociąć na paszteciki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C.  Piec

Humanistka w kuchni
Aromatyczne grzanki do zup 185

który został na patelni po smażeniu warzyw) Przygotowanie: 1. Kromki chleba smarujemy lekko olejem (najlepiej go na coś wylać np. talerzyk i dodać przypraw) i dodajemy przypraw. Jeśli mamy resztkę oleju na patelni w nim otaczamy kromki. 2. Kromki kroimy na małe kwadraty. 3. Całość wysypujemy na tace do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Zapiekanka z ryżu i cukinii 268

Wymieszać ryż, cukinię i uduszone warzywa. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne -u mnie o rozmiarze 30x20cm -wysmarować olejem. Wyłożyć masę, wyrównać i posypać wierzch pokrojonym na mniejsze kawałki żółtym serem. Całość zalać roztrzepanymi jajkami zmieszanymi ze śmietaną. Przykryć naczynie folią aluminiową. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

UgotujmyTo.pl
Burgery domowe 162

mięsa i domowego pieczywa z dodatkiem warzyw z całą pewnością będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe!Gwiazdą tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery solimy dopiero

Smakowity Blog Kulinarny
Wiejska zapiekanka w stylu greckim 259

będzie to konieczne. Obsmażone warzywa odkładaj na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru oliwy. Przygotuj zapiekankę - w żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: połowę plastrów ziemniaków, połowę plastrów cukinii, połowę kawałków papryki, całe mięso, resztę papryki, resztę cukinii i resztę ziemniaków.  Wierzch zapiekanki posyp pokruszonym w dłoniach serem Feta. Wstaw na środkową półkę piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz

Chilli Czosnek i Oliwa
Calzone d'amore 215

blasze do pieczenia (na papierze). Piekarnik rozgrzałam do 200st. i gotowe calzone piekłam przez 15 min.  Dodatkiem była kolorowa surówka z białej kapusty 1/4 główki białej kapusty 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 czerwonej papryki pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Kapustę i paprykę starłam na tarce. Wszystkie warzywa ze sobą połączyłam. Majonez wymieszałam

bastalena
Marchewkowo- paprykowa zupa krem 155

wstawiamy na 20 minut do piekarnika na 200 stopni. Po 20 minutach wyciągamy paprykę i ściągamy z niej twardą skórkę. Na oliwie smażymy cebulkę, pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i paprykę. Doprawiamy solą , pieprzem, imbirem, kolendrą. Dodajemy papryczkę chili i zalewamy wszystko bulionem. Gotujemy całość na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą miękkie. Blenderujemy całość, dodajemy śmietanki

Mango Papaja
Poniedziałkowy "fit" - Papryki zapiekane z farszem makaronowym 149

Dziś zapraszamy na faszerowane papryki. Do ich przygotowania można wykorzystać zarówno makaron jak i mięso, które pozostanie Nam z zupy. Połączenie warzyw z makaronem i ugotowanym wcześniej mięsem drobiowym możemy podawać zarówno na obiad jak i na kolację. Polecamy taką wariację smakową, Nam bardzo przypadła do gustu. Papryki zapiekane z farszem(...)pieprzem. Papryki kroimy na połówki usuwamy pestki i nadziewamy przygotowanym farszem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy bulion i układamy na nim papryki.  Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie na każdą paprykę nakładamy pół plasterka sera i posypujemy czarnuszką  i wkładamy do piekarnika na kilka minut aż ser się roztopi

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki