Placki z pasternaku z piekarnika - bezglutenowe

Placki z pasternaku z piekarnika - bezglutenowe

Placki z pasternaku z piekarnika - bezglutenowe

Przepis na : kolacja

W starożytności spożywano pasternak przed posiłkiem w celu zaostrzenia apetytu ponieważ pobudza trawienie. Wygląda identycznie jak pietruszka, ale jest od niej słodszy. Zapachem przypomina marchewkę. Jest źródłem witaminy C, białka, pektyn i błonnika. Zawiera również: magnez, potas, wapń, żelazo, witaminy E, PP i A. Ma właściwości odtruwające organizm.  Pasternak zawiera niezwykle cenne dla zdrowia związki kumarynowe, które pozytywnie wpływają na trawienie. Furanokumaryny, w tym ksynatoksyna i bargapten... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.