warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:328/829)

Sałatka a'la Waldorf z nasturcją 241

pieprzem, dodaj majonez. Wstaw sałatkę do lodówki. Z 1 łodygi zetnij obieraczką do warzyw (wzdłuż) cienkie plastry selera, odłóż je na później, do dekoracji. Opłucz pod bieżącą wodą listki i kwiat nasturcji, odłóż na papierowy ręcznik, aby obeschły.  Podpiecz ulubione pieczywo (w tosterze lub na patelni grillowej). Ułóż na nim porwaną sałatę lodową, następnie umieść na niej sałatkę. Udekoruj

Garniec Magalie
Pomidory nadziewane kaszą jaglaną i cukinią 134

ścinamy wierzch i łyżeczką wyciągamy cały miąższ, który wykorzystamy do farszu. 4. Na patelni rozgrzewamy olej i blanszujemy czosnek a następnie dodajemy cukinie oraz wnętrze pomidorów i chwile razem smażymy. Na koniec dodajemy kaszę, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Do pomidorów nakładamy przygotowaną kaszę z warzywami, układamy pomidory w naczyniu do zapiekania. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas zapiekania

Apetyczna babeczka
Cukinia w sosie paprykowo-kokosowym 172

kolejną minutę. Na koniec dosypać sezam i mak, przemieszać chwilę na patelni. Dodać mleko kokosowe, wymieszać i zmniejszyć ogień. Pozostawić na delikatnym gotowaniu na czas krojenia cukinii. - cukinię przerobić w niteczki lub paseczki za pomocą julienne lub obieraczki - dokładne informacje tu <klik> - pokrojone warzywo dodać do sosu, gotować kilka minut - na koniec doprawić solą

Pora na pora i pomidora
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego 392

kiełbaskę”, a następnie nabij ją na patyczek do szaszłyków. Smaż na natłuszczonej patelni grillowej (można pominąć proces natłuszczania) przez około 20 minut co jakiś czas obracając szaszłyki, tak, aby były dobrze przygotowane z każdej strony. Podawaj na ciepło z miksem sałat, frytkami i ulubionymi warzywami (np. pomidor, ogórek zielony). Do szaszłyków z mięsa mielonego świetnie pasuje dip czosnkowy

Programista w kuchni
Szaszłyki drobiowe na sałatce 224

przyprawy w ilości według uznania. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Smażymy na patelni grillowej, bez oleju, z obu stron do zarumienienia. 2. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki, cebulę i papryczki kroimy w plastry. Łączymy z sałatą. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem, przelewamy do warzyw, dokładnie mieszamy. 3. Sałatkę wykładamy na talerz. Na sałatkę wykładamy szaszłyki

Szefowa kuchni
Makaron Soba z krewetkami 201

spaliły. Uprażone orzechy odłożyć do miseczki.  W woku, lub dużej patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i krewetki, smażyć po minucie z każdej strony, krewetki także odkładamy na bok.  Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.  Do woka wlać łyżkę oleju sezamowego, wrzucić warzywa, smażyć na dużym ogniu aż rozmarzną, przyprawić solą (ostrożnie, sos sojowy i rybny będą

Cook&Love
Gęś duszona w warzywach 133

cytryny. Odkładamy w chłodne miejsce na min. 2-3 godziny. Mięso układamy na patelnię skórą do dołu (można ją delikatnie ponacinać). Wytapiamy tłuszcz. Przekładamy na drugą stronę. Chwilę smażymy. Marchew, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa wykładamy na dno garnka (u mnie brytfanka). Kładziemy mięso. Wlewamy rosół. Dusimy pod przykryciem

Pobite gary Barbary
Zapiekanka makaronowa z warzywami i boczkiem 174

dodajemy do niego pokrojony w kostkę boczek. Rumienimy go. Następnie wykładamy go z patelni a na powstałym tłuszczy szklimy cebulę poszatkowaną w kostkę razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Paprykę i bakłażana kroimy w małą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy około 5 minut i dolewamy do warzyw przecier pomidorowy. Dusimy całość około 10 minut. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Piekarnik

Qchnia po prostu
Pasztet z soczewicy 141

kumin, papryczkę chili (płatki chili), świeżo starty imbir i wszystko zamieszać. Na głębokiej patelni rozgrzać 8-10 łyżek oleju i wsypać przygotowane w miseczce przyprawy, smażyć kilka sekund,aż przyprawy zaczną uwalniać aromaty. Po chwili dodać czosnek wraz z cebulą i zeszklić. Dołożyć utarte drobno warzywa: marchew, pietruszkę , selera i powoli wszystko dusić (w razie potrzeby dodać więcej oleju). Warzywa

Aromatyczne Podróże
Kurczak Kung Pao 202

lepiej smażyć partiami. Kawałki mięsa nie powinny się ze sobą stykać. Zdjąć z patelni. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek, chili w płatkach, do smaku – danie powinno być pikantne. Następnie dodajemy obraną, posiekaną grubo cebulę, obraną, pokrojoną w cienkie słupki marchewkę (lub pokrojoną obieraczką do warzyw). Chwilę smażymy, mieszając, aż cebula stanie się szklista. Następnie dodać ponownie kurczaka

Kocham Czekoladę
Pieczona fasolka 218

suchej patelni podsmażamy mięso. Gdy się zarumieni dorzucamy do fasoli. Na tą samą patelnię dolewamy odrobinę oleju i podsmażamy cebulę wraz z paprykami (można w partiach) przez ok. 3-4 minuty, dodając pod koniec jeden wyciśnięty ząbek czosnku. Przekładamy do fasoli. Do fasoli, mięsa i warzyw wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów i dolewamy ok. 200 ml wody. Dodajemy

Poezja smaku
Naleśniki z jarmużem i suszonymi jabłkami oraz "W cieniu Pałacu Zimowego" 137

Ewentualnie dodać kukurydzę. Zawinąć w rulon. Podgrzewać na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Patelnię przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił i wsiąkł trochę w jabłka, by stały się sprężyste. Placek nie może się przypalić. Podawać gorące z surówką.   ----- Podobne: Bezglutenowe krokiety z warzywami Krokiety piwne z kaszą gryczaną Naleśniki z jarmużem i gorgonzolą Zachęcam do zajrzenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Polenta z suszonymi pomidorami, oliwkami, cebulą i czosnkiem 125

zacznie odstawać od garnka.  W kolejnym kroku łączymy polentę z przygotowanymi wcześniej warzywami. Doprawiamy ziołami prowansalskimi , pieprzem i solą. Przekładamy polentę do formy ( ja użyłam formy do tarty) i pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy polenta zastygnie kroimy ją w trójkąty i obsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Przed podaniem przekładamy  trójkąty na ręcznik papierowy - odsączając je z nadmiaru tłuszczu

Taste Therapy
WEGAŃSKIE OBIADY Z ZIEMNIAKÓW - zbiór 8 pysznych i łatwych propozycji 218

jeszcze tak słabo znane poza Śląskiem, musicie spróbować tego koniecznie! 7. Ziemniaki z patelni, podsmażane i duszone z pieczarkami i cebulą, przepis podawałam ostatnio tutaj.  8. No i na koniec hit wegańskich internetów, "ser" z ziemniaka, który możecie wykorzystać do pizzy, zapiekanek, jako dip do warzyw, "serek topiony" do pieczywa czy tostów, no i jako sos do samych ziemniaków

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
STEKI ZE SCHABU W SOSIE Z MARCHEWKĄ I PAPRYKĄ 1001

przyprawami z obu stron i wstawiamy do lodówki na 1h. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażamy go z obu stron. Przekładamy na talerz. Na ten sam olej wrzucamy posiekaną cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Chwilę smażymy, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pokrojoną paprykę. Warzywa lekko solimy, pieprzymy i dodajemy słodką paprykę. Mieszamy całość i podsmażamy ok 5 minut

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania