warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:319/829)

Kasza jaglana z jarmużem, marchewką, porem i suszonym pomidorem 214

wsiąknie wodę, co jakiś czas mieszam, żeby kasza nie przywarła do garnka. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy, wrzucam jarmuż, pokrojoną w cienkie paseczki marchewkę i pokrojonego pora, solę. Pomidory kroję w paski, dodaję do reszty. Jak kasza nam się ugotuje, dodaję ją do warzyw, dorzucam kurkumę i dokładnie mieszam. Gotowe

kruche babeczki
Rumsztyk drobiowy z cebulką. 451

płaskie kotlety, smażymy na maśle klarowanym, na lekkim ogniu, na złoty kolor, na drugiej patelni szklimy pokrojone w piórka cebule (najlepiej na masełku, na którym smażyliśmy mięsko), dodajemy cukier (miód), sól, pieprz,  na każdy rumsztyk kładziemy zeszkloną cebulkę, podajemy np. z ziemniaczkami smażonymi i warzywami, bądź surówką

Kuchnia Beaty
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 201

zawiera w sobie bogactwo błonnika i mikroelementów, latem,  gdy mamy pod dostatkiem świeżych warzyw warto właśnie przygotować ją w ten sposób jak zrobiłam to ja, wyszło pyszne i syte danie obiadowe.  A co najważniejsze do jego wykonania potrzebujemy tylko jednego garnka lub głębszej patelni. Składniki: 1 torebka kaszy owsianej pęczak 1 cebula ½ kg podudzi kurczaka bez skóry

Wanilia i Kardamon
Kurczak z cukinią, papryką i słonecznikiem w sosie pomidorowym 203

smażenia oliwki czarne Kurczaka, paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojoną cebulę. Cukinię kroję w plasterki. Do zeszklonej cebuli wrzucam kurczaka, cukinię i startą na tarce marchewkę. Dodaję czosnek przepuszczony przez praskę. Jak warzywa zmiękną, a kurczak będzie usmażony, dodaję sos pomidorowy, doprawiam solą, dodaję czosnek niedźwiedzi, oliwki i słonecznik

kruche babeczki
Gołąbki na parze z kaszą jaglaną i soczewicą 282

kroimy na drobną kostkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Całość podsmażamy na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oleju z suszonych pomidorów. W trakcie smażenia dodajemy 1 owoc jałowca i 3 liście laurowe. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowane warzywa gotujemy razem z kaszą jaglaną według przepisu na opakowaniu. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu

Mohiella
Zapiekanka warzywna z brokułami 253

smażymy i doprawiamy naszymi przyprawami.  Naczynie żaroodporne spryskujemy olejem. Przekładamy wszystkie składniki z patelni i chwilę czekamy aż przestygną. W tym czasie możemy rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W miseczce mieszamy nasze jajka i dodajemy 1/2 naszego sera, i naszą mieszanką polewamy równomiernie warzywa w naczyniu żaroodpornym (jeśli nie wyszło nam to równomiernie możemy całość przemieszać). Na sam koniec

Piekielna Kuchnia Pati
Zielono ci? Mi też, bo właśnie zjadłam przepyszne zielone, wielkanocne ziemniaki! 286

sojowym i dokładnie zmiksować. Obrane ziemniaki połączyć ze szpinakową miksturą oraz oliwą pozostałą na patelni po smażeniu oraz doprawić do smaku solą. Dokładnie utłuc całość tłuczkiem do ziemników lub odpowiednim robotem kuchennym (mieszać do momentu kiedy ziemniaki uzyskają jednolity, zielony kolor) . Podawać z ulubionymi warzywami lub proteiną. Smacznego i Wesołych Świąt

Jem więc Jestem
Szparagi z botwinką na winie z jajkiem w koszulce 113

podzielić na pól. Botwinkę dobrze umyć, posiekać, to samo cebulę dymkę oraz czosnek. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy + 1 łyżkę masła. Dorzucić do niej czosnek, cebulę dymkę, szparagi i botwinkę, przyprawić solą morską, białym pieprzem, chwilkę smażyć, następnie podlać winem, dusić do zmiękczenia warzyw. Wyłożyć na talerze warzywa, ułożyć ugotowane jajko. Sposób na ugotowanie jajka w koszulce prezentuję

Wino Francja Kuchnia
Słodko-pikantna pieczeń z szynki 203

przez 3 godziny. W połowie pieczenia odwracamy. Dodatki: Pod koniec pieczenia myjemy i obieramy warzywa. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie przygotowujemy marchewkę. Kroimy ją wzdłuż na cztery lub na równej grubości plasterki (ważne, żeby kawałki były podobnej wielkości). Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone marchewki i oprószamy je solą oraz cukrem. Podsmażamy, pilnując, żeby się

Ratunku obiad
Penne z dynią i toy choy 186

Wymieszać. Dorzucić liście toy choy. Odcedzić makaron i wrzucić go na patelnię. Dodać na patelnię połowę natki pietruszki oraz czosnek. Całość wymieszać. Podawać gorące. Ewentualnie posypać startym parmezanem lub grana padano. ----------- Podobne: Zapiekanka z dynią i kurczakiem Świderki z cukinią Kokardki z dynią i warzywami

Weekendy w domu i ogrodzie
Potrawka z kurczaka z makaronem kolorowym fusilli i warzywami 146

Pyszny pomysł na szybki i smaczny obiad z jednej patelni. Robi się naprawdę łatwo, a składniki są łatwo dostępne. Ja przygotowałam już 2 razy w zaledwie

Kolorowy Przepisownik
Placki warzywne (z cukinii) 199

rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Marchewkę, ziemniaka i cebulę obieram, z cukinii obcinam tylko końcówki. Warzywa ścieram na tarce o drobnych oczkach lub za pomocą robota kuchennego. Dodaję jajka, przyprawy i mąkę (kilka łyżek), by masa nie była zbyt rzadka. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na rumiano. Odkładam na ręcznik papierowy do odsączenia. Tym razem placki cukiniowe

Kuchnia co dnia
Sos z dyni do makaronu 154

ilości wody i soli. Zmiksuj. Jeśli będzie bardzo gęste wlej pół szklanki wody. Na patelni w niewielkiej ilości oleju zeszklij szalotkę i czosnek. Dodaj do musu z dyni. Jeśli wolisz kremową konsystencję zmiksuj ponownie szalotkę z czosnkiem. Ja lubię wyczuć w daniu strukturę innych warzyw Wrzuć ugotowany makaron, posyp parmezanem i natką. Smakuje świetnie z tymiankiem

AZgotuj!
Hamburger z cheddarem i boczkiem czyli Niedzielne Mielenie odc.32 178

przecierem. Formujemy 5 kotletów. Każdy z nich owijamy 2 plasterkami boczku. Smażymy na teflonowej patelni po 4 minuty z każdej strony, by boczek się zrumienił a mięso doszło. Przykrywamy plasterkami ser, czekamy aż się rozpuści. Bułki przekrawamy i opiekamy. Na spodzie bułki kładziemy kotlet, warzywa, ketchup, przykrywamy góra bułki. Podajemy póki ciepłe

Dzieje kuchennej Wiewióry
Placuszki z cukinii i marchewki 164

Sposób przygotowania: Cukinię obieramy i oczyszczamy z ziaren. Marchew również obieramy i myjemy. Warzywa ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cukinię solimy i odstawiamy na kilka minut, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajko, przyprawy i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Po usmażeniu placuszki nakładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z łuszczu. Smacznego

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania