Polenta z suszonymi pomidorami, oliwkami, cebulą i czosnkiem

Polenta z suszonymi pomidorami, oliwkami, cebulą i czosnkiem

Polenta z suszonymi pomidorami, oliwkami, cebulą i czosnkiem

Polenta jest włoską potrawą przyrządzaną na ogół z mąki lub kaszki kukurydzianej. Przygotowanie jej to bardzo prosta sprawa. Polenta może być dodatkiem do wielu różnych dań, lecz ja przygotowałam ją jako samodzielne danie. Podana z różnego rodzaju sosami smakuje wyśmienicie. Składniki: 3 szklanki wody 2 szklanki polenty 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 10 suszonych pomidorów 10 czarnych oliwek oliwa aromatyzowana czosnkiem sól pieprz ziołowy olej Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobini... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Therapy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.