warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:312/829)

Potrawka z indyka z warzywami i kaszą bulgur 114

danie przygotowałam na szybki obiad, powstało ze składników które miałam w domu, wyszło bardzo smaczne i aromatyczne. Uwielbiam takie dania z dużą ilością warzyw, potrawka smakuje najlepiej na drugi dzień. Składniki: 300 gram piesi z indyka 2 cukinie 2 marchewki 1 duża papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 gram kaszy bulgur 1 puszka ciecierzycy 300 ml. przecieru pomidorowego(...)drobną kostkę, na patelni roztapiamy olej kokosowy, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy do momentu aż będzie szklista. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, marchewki obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do mięsa, dusimy do miękkości. Cukinię kroimy na małe kawałki, dodajemy do warzyw i dusimy przez

Bajeczna Kuchnia
Grillowany filet z indyka w sezamie z makaronem sojowym smażonym z warzywami po chińsku 208

marynacie, wstawiamy do lodówki na minimum 15 minut, po tym czasie grillujemy na patelni grillowej przez 5-6 minut z każdej strony, polewając jednocześnie resztą marynaty. Filet odstawiamy by "odpoczął" na minimum 5 minut po grillowaniu, następnie kroimy na skos w plastry. Makaron sojowy smażony z warzywami W woku rozgrzewamy olej sezamowy, smażymy na nim marchewkę oraz paprykę, pokrojone

Mango Papaja
Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami 397

Piersi z kurczaka z rozmarynem, owinięte w szynkę prosciutto i zrumienione na patelni, następnie upieczone z mozzarellą oraz pomidorkami truskawkowymi. Niby nic nadzwyczajnego, ale to bardzo

Oryginalny smak
Szaszłyki z kurczaka 169

Tęsknię za latem, ciepłem, sezonem grillowym... W oczekiwaniu na letnie miesiące postanowiłam przygotować szaszłyki w domu. Na patelni. Zainspirowało mnie Winiary i paczka od nich, w

Pasja Smaku
Szakszuka z chorizo, cukinią i ciecierzycą / Chickpea, zucchini and chorizo shakshuka 244

zazwyczaj mam w kuchni. Tym razem przygotowałam ją z chorizo, które swobodnie można zastąpić naszą swojską kiełbaską, papryką, cukinią, ciecierzycą, no i gwiazdą tej potrawy – jajkami. Najpierw podsmażamy warzywa, następnie dodajemy pomidory i na koniec wbijamy jajka, nic prostszego a śniadanie iście królewskie. Uwielbiam zajadać je z chrupiącym chlebkiem, polecam gorąco bo syci na długie godziny! Scroll down(...)świeża kolendra do podania chrupiący chlebek do podania Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, wrzuć chorizo, podsmaż do zarumienienia po czym przełóż je na talerz. Dodaj olej, włóż cebulę i podsmaż przez 3 minuty do zeszklenia. Dodaj paprykę i cukinię i smaż kolejne 2 minuty aż warzywa zmiękną. Ponownie włóż chorizo, wmieszaj czosnek i smaż kolejne 2 minuty. Dodaj

karmelowy
KASZA GRYCZANA SMAŻONA DYNIĄ I KARMELIZOWANYMI BURACZKAMI 206

Jednogarnkowe danie z kaszą gryczaną w roli głównej. Z dużą ilością kolorowych warzyw, karmelizowanymi buraczkami i kozim twarożkiem. Zdrowe, lekkie i pyszne.  Będzie bardziej sycące jeśli składniki połączymy z drobno pokrojoną i podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka.  Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia przechowywać(...)ognia, przed podaniem jeszcze raz podgrzewamy na minimalnej mocy palnika. Na większej patelni, na średnim ogniu, na 1 łyżce masła i 1 łyżce oliwy szklimy cebulkę (4 minuty). Dodajemy startą dynię, czosnek i jarmuż. Smażymy, co jakiś czas mieszając, przez około 7 minut, aż warzywa będą zupełnie miękkie. W razie potrzeby podlewamy 2-3 łyżkami wody. Doprawiamy do smaku sosem

cool and minty
Potrawka z kurczaka z papryką 117

posypujemy pieprzem. Gdy mięso się zetnie, zrzucamy je na jedną stronę patelni, a na drugiej szklimy posiekaną cebulę i por pokrojony w pół talarki. Następnie wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę i mrożonki. Podlewamy 1/2 szklanki przegotowanej gorącej wody i dusimy razem około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy przyprawy i sos sojowy, mieszamy i smażymy około 5 minut. Wlewamy

Kolorowy Przepisownik
Kalafiorowe curry z szpinakiem 207

zmienią swój pierwotny kształt. Można je kupić w każdym większym supermarkecie. Polecam przygotować większą porcję, aby na drugi dzień jedynie odgrzać potrawę i dogotować makaron lub ryż. Postarajcie kupić warzywa jak najświeższe, tylko wtedy danie odda swój niepowtarzalny smak i aromat. Jako przyprawę używa się gorczycę. Pamiętajcie jednak, że zbyt duża ilość wpłynie negatywnie na smak potrawy, ponieważ nada zbyt(...)rozgrzać olej. Wrzucić gorczycę. Chwilę podsmażać. Powinna lekko podskakiwać na patelni. Dodać czosnek, cebulę. Podsmażyć. Dodać kalafior, pieczarki, wlać mleko kokosowe i wodę. Gotować około 15 minut, w zależności od wielkości różyczek kalafiora. Im większe tym dłużej, im mniejsze tym czas gotowania krótszy. Po tym czasie dorzucić resztę warzyw : ciecierzycę, szpinak. Dodać masło orzechowe. Doprawić wszystkimi przyprawami. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć

Jaglusia
Orkiszowe kanapki z serowym omletem 255

Podstawą kanapeczek są proziaki, czyli podkarpackie placki smażone na patelni, które wyrastają niczym bułeczki. Przygotowałam je na mące orkiszowej, dzięki czemu są znacznie zdrowszą wersją pieczywa. W środku kanapek znalazł się omlet z wędzonym twarogiem, który nadał specyficznego smaku i aromatu. Do tego trochę warzyw i pyszna kanapka gotowa. Jest na tyle wysoka, że przypomina burgery, ale bez mięsa. Wystarczy(...)orkiszową, wyłożyć ciasto i rozwałkować na grubość 4-5 mm. Jeżeli będzie się kleiło trzeba podsypać mąką. Z ciasta wykroić krążki o średnicy 8 cm i smażyć na rozgrzanej patelni na małym ogniu po 4 minuty z każdej strony. Przed smażeniem smarowałam patelnię odrobiną Optimy, dzięki temu proziaki miały chrupiącą skórkę. Jajka rozmieszać trzepaczką z mlekiem, margaryną oraz pokruszonym twarogiem

https:KKuchniaMniam
Domowe tapas z boczkiem i ogórkiem 194

Tapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron orkiszowy z kurczakiem i warzywami 308

oliwek 0,5kg pieczarek kilka plastrów pora 1 łyżka śmietany 18% meksykańska przyprawa do tortilli przyprawa do kurczaka po węgiersku sól pieprz listonic_name = "Makaron orkiszowy z kurczakiem i warzywami (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 paczka makaronu orkiszowego 0,5piersi z kurczaka 1 brokuł 0,5czerwonej papryki 0,5żółtej papryki 0,5 małej torebki zielonych oliwek(...)kawałki. Pociąć pora w plastry. Podsmażyć na patelni. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do tortilli. Dodać łyżkę śmietany i poddusić. Dodać wszystko do makaronu i wymieszać. Dodać też brokuła. Krok 3 Pokroić kurczaka na kawałki. Podsmażyć. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawami do smaku. Dodać oliwki. Jeszcze trochę podsmażyć. Dodać do makaronu i warzyw. Krok 4 Wymieszać wszystko. Gotowe.   function

CoolinarniePL
Makaron z warzyw w stylu azjatyckim 155

dodatkiem imbiru, sosu sojowego, czosnku i chili. Takie warzywa na pewno posmakują, osobom dbającym o zdrowe odżywianie. ➡️  Nowość w ofercie Marki Fit&Easy - makarony ze świeżych warzyw, gotowe od razu do spożycia, z natury al'dente ™ . Świetnie smakują na surowo, blanszowane, smażone, pieczone lub krótko gotowane na parze. ➡️ Idealne dla osób na diecie bezglutenowej i dbających o linię(...)cebuli w półplasterki, a szczypior w 0,5 cm cząstki. Na patelni z pokrywką roztopić masło, podsmażyć lekko cebulę i czosnek, dodać imbir, a następnie makaron warzywny. Wszystko wymieszać, dodać sok z cytryny, sos sojowy i chili, przykryć i dusić 7 - 10 minut pod przykryciem, aż twardość warzyw będzie nam odpowiadała. Makaron wyłożyć łyżką cedzakową na talerz, posypać sezamem

Kuchcik gotuje
Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem z wolnowaru 292

Policzki wieprzowe myjemy i zdejmujemy z nich białe błonki ostrym nożem. Na patelni rozgrzewamy olej wraz z masłem klarowany i na nim obsmażamy policzki z każdej strony na rumiano. Obsmażone policzki odkładamy na talerz. Na pozostałym tłuszczu przesmażamy  cebulę i szalotkę obrane i pokrojone w piórka, warzywa obrane i pokrojone w nieduże kawałki oraz pieczarki umyte, delikatnie dopraw pieprzem

Kuchnia na wzgórzu
ryba z warzywami po chińsku 188

radę i bez tego. No to wyciągnęłam tę rybkę. Mąż ją wcześniej filetował, to miałam z górki. Przyprawy: sól, biały pieprz i sok z cytryny i do lodówki. Naszykowałam warzywa. Moja magiczna zamrażalka jakoś ledwo się domyka ....Ale jestem już na etapie porządnego opróżniania jej. Brokuł, kalafior, fasolka szparagowa żółta i zielona, z lodówki wyciągnęłam marchew, którą pokroiłam w półplasterki(...)Wszystko wrzuciłam na patelnię z rozgrzaną odrobiną oleju. Poddusiłam, podlałam odrobiną wody. W garnuszku rozmieszałam łyżeczkę płaską mąki ziemniaczanej z 1/2 szklanki wody i zagęściłam. Nie dawałam dużo mąki, ryzykuje się wtedy tym, że powstanie kisiel. Przyprawiłam solą i przyprawą do dań kuchni azjatyckiej. Nie miałam sosu sojowego i innych dodatków, ale jakoś dałam radę. Warzywa wyszły smaczne. W międzyczasie

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania