warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:303/829)

Piersi z kurczaka w sosie miodowo - ketchupowym 255

stron (kotlety nie muszą się usmażyć, dojdą podczas duszenia w sosie). Na pozostały na patelni,  po smażeniu filetów, olej wrzucić pokrojoną cebulę i chwilę podsmażać. Następnie dodać pokrojone pieczarki, paprykę i chili i krótką chwilę (około 5 minut) podsmażać. Do podsmażonych warzyw dodać wodę, ketchup i miód i wymieszać. Na wierzchu ułożyć podsmażone kotelty i całość dusić pod przykryciem

Gospodyni Miejska
Słodkie spaghetti z batatem 150

powideł śliwkowych pieprz i sól oliwa lub olej Przygotowanie:  W pierwszej kolejności obieramy wszystkie warzywa ze skórki. Batata kroimy w kostkę, marchew w plastry, cebulę w piórka, a czosnek drobno siekamy.  Makaron zagotowujemy, a batata gotujemy osobno do lekkiej miękkości. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ze sobą cebulę, czosnek i marchewkę.  Gdy marchewka będzie już nieco

Bananowe Pole
Zapiekanka z cukinią i serem feta 657

odstawić na co najmniej pół godziny. W międzyczasie cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelnię wylać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę oraz czosnek. Na sam koniec dodać pokrojonego w półtalarki pora. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć na średnim ogniu do miękkości warzyw. Z cukinii odcisnąć sok. Do miski przesypać cukinię oraz podsmażone warzywa. Jajka wbić do miseczki, wlać

Ugotować
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 150

obrane ze skóry i pokrojone w cząstki i smażymy dalsze 5-7 minut.  Następnie do patelni dorzucamy ryz ( lub kaszę jaglaną) i czerwoną fasolę, całość doprawiamy solą, oraz pieprzem i dusimy dalsze 3-5 minut. Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut.  Na pięć minut

Miód i pieprz
Zupa z młodych warzyw na maśle 193

pomarańczowy kolor, tak przesmażona marchew dodać do wrzącej zupy starając się pozostawić jeszcze trochę tłuszczu na patelni Gdyby masła pozostało zbyt mało to dodać jeszcze i wrzucić na nie startą pietruszkę, smażyć chwilę, potem dodać do zupy Wszystko razem pogotować do miękkości wszystkich warzyw, doprawić solą, pieprzem, magi i resztą ziół. Na talerzu posypać zupę natką pietruszki. Od dłuższego czasu

Proste Potrawy
Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą 204

łyżka sosu sojowego sól i pieprz  Do dużej miski przełóż ugotowaną soczewicę i ciecierzycę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, marchewkę oraz czosnek i podsmaż je na średnim ogniu, aż staną się miękkie. 1 minutę przed końcem smażenia dodaj paprykę i lubczyk. Warzywa przełóż do miski ze strączkami. Dodaj pomidory, koperek, sok z cytryny, sos sojowy i zmiksuj

Roślinna - blog wegański
Kalmary w sosie pomidorowym 182

konieczne oczyścić (jak to robić, pisałam tutaj ). W dużym garnku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę  -  na średnim ogniu. Gdy oliwa jest gorąca, dodać pokrojone cebulę i fenkuł. Wymieszać  i smażyć 5-6 minut  mieszając od czasu do czasu,  aż warzywa zaczną się lekko rumienić. Posypać solą. Dodać czosnek, koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać, dusić kolejne

Stare Gary
Zimowa zupa fasolowa 180

gotować dorzucamy jarzyny oraz ziarna pieprzu, ziela angielskiego oraz liście laurowe. Gotujemy na średnim ogniu aż warzywa i mięso będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz fasolę. Zmniejszamy ogień i nadal gotujemy. W międzyczasie przygotowujemy zasmażkę. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy, aż cebula się zezłoci

My simple kitchen
Menemen - turecka jajecznica 90

Menemen to turecka jajecznica, bardzo aromatyczna z dużym dodatkiem warzyw, hmm, albo raczej z warzywną podstawą z dodatkiem jajek. Jest sycąca, rozgrzewająca i bardzo smaczna. Trochę jednak trzeba postać w kuchni, bo papryka musi zmięknąć na patelni, ale ja na szczęście lubię ją w wersji jeszcze lekko chrupkiej

Milion Smaków
Makaron z cukinią, miętą i parmezanem 104

usuwamy gniazda nasienne) i od razu pokroić w drobną kostkę. Dymki myjemy, osuszamy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy dymkę i smażymy ok. 2-3 minuty (na małym ogniu) cały czas mieszając. Dodajemy cukinię i 3 łyżeczki mięty. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Warzywa smażymy jeszcze przez 5 minut na większym ogniu (mieszając). Ugotowany makaron odcedzamy (zostawiając ok. 1/4 szklanki

MyCookBook.pl
Placki mięsno-warzywne czyszczące lodówkę. 164

pełnoziarnistej -> Sól, pieprz, oregano, bazylia,  Wykonanie:   Mięso kroimy w drobną kostkę przyprawiamy odstawiamy. Warzywa kroimy na grubą kostkę. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, dosypujemy mąkę i doprawiamy solą, pieprzem. wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Placki formujemy ręką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Tortilla z kurczakiem 234

odstawić do lodówki (na min. 1 godzinę). Następnie mięso wymieszać z curry i i usmażyć na patelni grillowej. Mix sałat zmieszać z pestkami dyni, pokrojonym ogórkiem, rzodkiewką oraz ciepłym kurczakiem. Placki tortilli posmarować serkiem topionym i na podgrzane (wg przepisu z opakowania) położyć warzywa z mięsem, sos, ketchup i następnie każdy z nich zwinąć podwijając dolną krawędź (aby zawartość

Di gotuje
Omlet z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią 162

zabrania na wynos. Oczywiście możecie wzbogacić danie o ulubione dodatki takie jak ser żółty, szynka czy warzywa... ja pozostanę przy wersji alla caprese :) Składniki: 2 jajka 4 plastry mozzarelli pomidorki koktajlowe liście świeżej bazylii sól pieprz zioła prowansalskie 1 łyżka mąki pełnoziarnistej Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i zmiksować. Łyżką wmieszać mąkę. Wylać na patelnię

Chocolate Muffin Blog
Omlet cukiniowy z serem i borówkami 136

smażenia konfitura z borówek Małą cukinię należy pokroić w cieniutkie plasterki przy pomocy obieraka do warzyw. Cukinię pozostałą zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać rozgnieciony widelcem ser, jajko i przyprawy oraz posiekaną zieleninę i proszek do pieczenia. Wymieszać energicznie rozgrzewając jednocześnie patelnię z niewielką ilością oleju. Wyłożyć na patelnię ciasto cukiniowe, rozklepać równomiernie i na wierzchu ułożyć młodą cukinkę

Gotowanie jest łatwe
Tajska wieprzowina z dynią 148

700g) obrana i pokrojona w kostkę swieża kolendra sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Na głębokiej patelni lub w dużym rondlu rozgrzej olej. Przesmaż na nim imbir, papryczkę chili i cebulę, aż ta ostatnia się zeszkli. Dodaj czerwoną pastę curry, wymieszaj aż smażone warzywa pokryją się pastą, dodaj kurkumę, kozieradkę, i cukier, wymieszaj i chwilę przesmaż. Dodaj wieprzowinę i smaż

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania