warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:300/829)

Zapiekanka makaronowa PYCHOTKA 257

sparzyć wrzątkiem i zdjąć z niego skórkę, pokroić w kostkę. Paprykę, pomidora i kurczaka przełożyć na patelnię i dusić około 15 minut. Makaron ugotować na sposób al dente. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć osobno na oleju. Dodać do warzyw z kurczakiem. Podlać niepełną szklanką wody. Dodać esencję do duszonego kurczaka oraz przecier pomidorowy. Zamieszać i jeszcze

Świat Domowej Kuchni
Bezglutenowa pizza - wegetariańska, dietetyczna, najlepsza! :) 131

właśnie ma być. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut. 3. FARSZ - Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodaj pokrojone pieczarki, paprykę. Przykryj i duś przez 25 minut. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody, aby warzywa się nie przypaliły. W tym czasie pomidory z puszki zblenduj na płynną konsystencję, a następnie wlej

Zdrowie na języku :P
RECENZJA PATELNI GRANITOWEJ GŁĘBOKIEJ BALLARINI LUCCA Z DWOMA UCHWYTAMI I KONKURS 115

sprawdzić trzeba co na obiad będzie. Nie chodzi mi też o dziecko, które pomoże Wam pokroić warzywa na sałatkę, ani o kota (czy psa) który posprząta wszystko co spadnie na podłogę ;) Liczą się sprzęty. Chciałam się z Wami podzielić moją opinią o  patelni granitowej , którą posiadam dzięki uprzejmości firmy  Ballarini . Co mnie zaskoczyło? Waga patelni, granit kojarzy się

Kuchnia w opałach
Placuszki z cukinii i ziemniaków 93

sitku. Wodę wylać, a pozostało na dnie miski skrobię dodać do startych ziemniaków. Do miski wrzucić warzywa, dodać jajko mąkę pszenną, olej słonecznikowy, przyprawę w płynie Maggi, wciskamy obrany ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć po kilka minut z każdej strony, aż placuszki ładnie zbrązowieją. Najlepiej podawać

Smaczne Potrawy
Sałatka z awokado. 167

cytryny, odrobina soli, pieprz grubo mielony. Przygotowanie: Pestki słonacznika razem z pestkami dyni przyprażyć na patelni, z łyżeczką oliwy z oliwek. Uwaga bo strzelają. Po uprażeniu można wyłożyć je na ręczniki papierowe by je odsączyć. Sałatę poszarpać na małe kawałki. Resztę warzyw i awokado pokroić wedle własnego uznania. Sałatę wyłożyć na talerz, na nią warzywa i awokado. Polać sosem

W kuchni u Moniki
Mintaj w sosie słodko - kwaśnym 166

kawałek dzielimy na mniejszy.  Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Cebulę kroimy w drobne piórka, papryki w kosteczkę a marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, następnie dodajemy pozostałe warzywa. Lekko dusimy i zalewamy sosem słodko kwaśnym. Dolewamy bulion i dokładnie mieszamy. Dusimy do miękkości warzyw. Gotową

VioletoweKucharzenie
Razowe łazanki z młodą kapusta i olejem lnianym 83

Zacznij gotować na małym ogniu pod przykryciem. Dodaj przyprawę Maggi i odrobinę oleju rzepakowego. Na drugiej patelni rozgrzej olej rzepakowy i zeszklij cebulę. Dodaj do kapusty. Spróbuj czy jest dobrze doprawione. Duś jeszcze klika minut. Potem wrzuć makaron i mieszaj razem z warzywami. Dodaj drobno posiekaną natkę i dopraw jeszcze Maggi i pieprzem jeśli trzeba. Całość polej olejem lnianym najlepiej

AZgotuj!
Sałatka z marchewki 141

sezam około 1-2 cm imbiru Marchewkę obrać i pokroić w zapałki bądź zestrugać obieraczką do warzyw na długie, cienkie plastry. Miód wymieszać z olejem, sosem sojowym oraz sokiem z limonki. Do tego zetrzeć czosnek i imbir. Wymieszać. Sezam uprażyć na suchej patelni. Marchwkę wymieszać z dressingiem, posypać sezamem

Moja Galeria Smaku
Tarta z tuńczykiem. 163

około 1 cm krążki, dodajemy do cebuli. Oczyszczone pieczarki kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do warzyw, całość przykrywamy pokrywką i dusimy, aż por zmięknie. W tym czasie włączamy piekarnik, rozgrzewamy go do 200 stopni C. Gdy por jest już gotowy zdejmujemy patelnię z ognia, lekko studzimy, dodajemy śmietanę, roztrzepane jajka oraz ser, doprawiamy solą i pieprzem. Formę wykładamy ciastem

Rozpustne gotowanie
Zupa kukurydziana kremowa 143

puszki należy osączyć i rozgnieść widelcem) . Na małej patelni rozgrzałam masło, i przełożyłam kukurydzianą masę na patelnię, smażyłam na niewielkim ogniu ok. 5 minut, przez cały czas mieszając - masa stała się kleista i szklista (a jaka pyszna!).  3. Przełożyłam do bulionu z warzywami, zagotowałam, gotowałam pod przykryciem ok. 5 minut. Doprawiłam solą, pieprzem i sokiem z limonki

Kuchnia Prezydentowej
Brokułowa zupa krem 162

muszą być zawsze takie nudne? Nie! Kremowa zupa to dobry start, aby zaprzyjaźnić się z tym warzywem na dłużej. Składniki 1 brokuł 4 szklanki bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 300 ml jogurtu naturalnego sól pieprz garść płatków migdałowych Płatki migdałowe prażymy na patelni i odstawiamy do wystygnięcia. Odcinamy różyczki brokuła od łodygi. Następnie płuczemy. Bulion gotujemy i na wrzątek wrzucamy

My Chcemy Jeść
Puszysty omlet z gęsiego jaja ze szpinakiem 182

wierzchu lekko zetnie. Następnie omlet przekręcić na druga stonę- zsunąć na duży talerz, przykryć patelnią i obrócić. Smażyć jeszcze chwilę aż omlet przyrumieni się od spodu. Zsunąć na talerz i podawać. Omlet można podać z keczupem, lub np. z dodatkiem warzyw. Omlet podany na talerzu z kolekcji Daria Porcelana Bogucice

Monia miesza i gotuje
Grillowana sałatka warzywna z kurczakiem i halloumi 187

kostkę ( jeżeli nie chcesz używać grilla możesz kurczaka pokroić w kostkę i grillować na na patelni). Następnie bakłażana potnij w talarki o grubości 1 cm i grilluj z obu stron, to samo wykonaj z serem.  W misce połącz cieciorkę, i grillowane warzywa z kurczakiem zalej sosem i dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę udekoruj grillowanym serem halloumi. Sałatka świetna jest

Niezły Młynek
Szynka Ziemniak i kukurydza-zupa 174

smaku Wykonanie Plastry szynki,lub boczku smażymy na rumiano ,bo poslużą jako ozdoba. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy cebulę ,marchew i seler pokrojone w kostkę.Gotujemy do miękkości około 8-10 minut. Mieszamy, czosnek , tymianek i mąką .Gotową mieszankę dokładamy do duszonych warzyw i mieszając dusimy 3-4 minuty,aż mąka się lekko zarumieni. Następnie powoli mieszając dodajemy bulion

w mojej kuchni
Miodowo-musztardowy stir fry z kurczakiem / Spicy honey mustard chicken stir fry 236

przestanie być surowy w środku, do zarumienienia. Wyjmij z patelni i odstaw. W tej samej patelni rozgrzej drugą łyżeczkę oleju, włóż fasolkę i smaż przez 3-4 minuty. Następnie dodaj paprykę i smaż 2-3 minuty, po czym dodaj cukinię. Smaż warzywa, mieszając od czasu ,do czasu aż przestaną być surowe jednak, wciąż będą chrupiące (wg uznania). Dodaj do warzyw

karmelowy

Proponowane wyszukiwania