wody Przygotowanie Warzywa pokroić, ugotować do miękkości. Dodać przeciśnięty czosnek i pogotować jeszcze minutę-dwie. Warzywa razem z wodą wlać do blendera - zmiksować. Dodać łyżkę masła, sól, pieprz. Bułkę pokroić w kostkę, obtoczyć w ulubionych ziołach i oliwie. Zrumienić na patelni. Śmietankę wymieszać z odrobiną soku z buraka (może być barszczyk), żeby zrobiła się różowa. Krem podawać
Kulinarne Inspiracjeczasu. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Dodać mleko. Gotować bez przykrycia przez 15 minut. Gdy warzywa będę miękkie, wlać śmietanę i zdjąć z ognia. Zmiksować zupę na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem. Przygotować grzanki: Kromki chleba pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzuć chleb. Smażyć parę minut, aż grzanki będą chrupiące, często mieszając. Gorącą zupę wlać do talerzy
Moja Delicjaobrane i pokrojone w kostkę marchewkę i ziemniak oraz buraczki i zalać wodą tak, żeby ledwo przykrywała warzywa. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i szczyptę soli. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku, przestudzić i zmiksować blenderem na gładką masę. Na suchej patelni położyć plasterki szynki i postawić na małym gazie. Gdy zrobią się z jednej strony chrupiące, delikatnie obrócić
W poszukiwaniu inspiracjiłagodnej pasty paprykowej 2 łyżeczki czubrycy zielonej 0,5 łyżeczki cząbru 5 kropel tabasco 3 łyżki suszonych warzyw pieprz, sól Fasole gotujemy na pół twardo, odcedzamy i kroimy na 3-4 cm części. Cebulę kroimy w talarki, paprykę w paski. Podsmażamy na patelni. Do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy: fasolę, paprykę, cebulę, koncentrat, pastę i przyprawy. Gotujemy około
Humanistka w kuchnipora kroimy w plasterki a paprykę w dużą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy orzeszki i smażymy mieszając,przez ok. 1/2 minuty. Dodajemy mięso i smażymy. W tym czasie gotujemy makaron. Do mięsa dodajemy warzywa i smażymy 3 minuty. Dolewamy sos, mieszamy i po 3 minutach nasz kurczak
Maminek kulinarnyplatem foli.Przyprawic sola i pieprzem , jednak mocniej niz zazwyczaj. Marchew umyc,obrac i zetrzec na tarce do warzyw na grubych oczkach.Wymieszac ze slupkami migdalow,odstawic. Jajko rozbeltac.Kotlet obtoczyc w mace,nastepnie w jajku ,a na koncu w marchwce z migdalami.Panierke docisnac. Na patelni rozgrzac maslo i smazyc kotlety na srednim ogniu po 6-7 minut z kazdej strony. Podawac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Rybę panierować w jajku, bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody. Doprawić do smaku pieczarki wegetą. Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu. Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa
Kuchnia Danusilaurowy, Włoszczyznę obieramy i myjemy pod bieżącą wodą. Układamy w garnku i zalewamy wodą (na tą ilość warzyw dopełniłyśmy garnek do około 3 litrów). Kładziemy na gaz. Cebule opalamy na brązowy kolor nad gazem. Jeśli nie mamy kuchenki gazowej to podsmażamy na patelni pokrojoną w ćwiartki lub opalamy nad świeczką (uważając by nie używać aromatyzowanej). Dorzucamy do garnka. Wrzucamy również
Kolizje Smakówoczyścić i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, por w plastry. Wrzucić do 1 litra wody, zagotować. Gdy warzywa będą miękkie, dodać serki i śmietanę a następnie zmiksować na krem. Zupę doprawić solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na patelnie. Posypać zupę, całość podawać z pieczywem czosnkowym. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie
Świat Smakupomidory PRZYGOTOWANIE: Najpierw kroimy słoninę w drobną kostkę i wrzucamy ją na rozgrzaną patelni. Zestawiamy patelnię z ognia i wbijamy wszystkie jajka, solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy, aż jajka się zetną. Na sam koniec kroimy pomidory lub inne ulubione warzywo na talerzyk i gotowe :). Smacznego
Zainspiruj się kuchniączosnku 4 łyżki oliwy Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. Na oliwie, na patelni odpowiedniej do wstawienia do piekarnika, podsmażamy cukinię z czosnkiem i różyczkami kalafiora. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt i sól, roztrzepujemy jajka widelcem. Gdy warzywa będą al dente dodajemy suszoną bazylię oraz ostrą paprykę i sól do smaku, mieszamy. Wlewamy masę jajeczną
Moja smaczna kuchniaprzyprawa do ryb olej Filety pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą i mąką. Wymieszać. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć na nim rybę. 2 cebule 3 marchewki pietruszka seler 3 ziemniaki 50 g suszonych śliwek 1/3 kostki masła Cebulę pokroić w piórka, warzywa w plastry - usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Podsmażone warzywa wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Rybę
kolorowotorcikowopokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. 3. Paprykę, cebulę, pomidora i pieczarki pokroić i dusić na patelni do miękkości. 4. Brokuły ugotować na parze. 5. Do garnka wlać bulion, podgrzać, dodać śmietanę i zagęścić mąką. 6. W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron, warzywa i kurczaka. Wymieszać. Zalać gotowym sosem. Posypać startym na tarce serem. 7. Zapiekać do roztopienia się sera
Pasja Smakunatki pietruszki sol do smaku 1 łyżka oleju wykonanie: Boczek kroimy w kostkę i rzucamy na patelnie na rozgrzany olej. Podsmażamy przez chwile do momentu uzyskania ładnych skwarek. Dodajemy do boczku posiekana w kostkę cebule, a po następnych 5 minutach resztę warzyw pokrojonych w kostkę. Podsmażamy przez kolejne 5 minut, a następnie wszystko zalewamy bulionem i gotujemy aż warzywa
Przysmaki Karolkiusmażeniu mięso odstawić. Cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę, pieczarki i marchewkę w plasterki. Na rozgrzaną patelnię, z oliwą z oliwek, wrzucić cebulę. Oprószyć solą i smażyć aż się lekko zarumieni. Następnie dodać pieczarki. Później paprykę, marchew a na końcu cukinię. Warzywa poprawić solą i pieprzem, zalać odrobiną wody i dusić przez około 15 min pod przykryciem
Zgrabne Gotowanie