warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:293/829)

Fast food z patelni 168

braknie 😋 Wracając do tego, co tam na tej patelni u mnie się działo, to w zasadzie nic trudnego. No bo wiecie, to zwyczajne cienkie pity są, tylko zamiast przekrawania zwinęłam je w rulon. Prawda jest jednak taka, że nawet gdybyście podali je na talerzu pod stertą warzyw, sosów i oczywiście mięsa- smakowały by tak samo. Tak samo dobrze, znaczy się(...)odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość ponownie wyrabiamy, dzielimy na 4 części i wyrabiamy dłońmi bardzo cienkie placki (prawie prześwitujące) z odrobinę grubszym rantem. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (najlepiej rozsmarować go pędzelkiem) po ok 3 minuty z każdej strony. Pita ma być rumiana, z delikatnymi wybrzuszeniami. Nadzienie: Piersi z kurczaka kroimy na długie, cienkie słupki

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kurczakiem, czerwonym ryżem i warzywami w ziołowym sosie 169

rewelacyjne rozwiązanie na letnie upały.  Przygotowana przeze mnie sałatka jest sama w sobie na tyle bogata w składniki, że nie wymaga podawania jej z pieczywem. Kurczak, czerwony ryż, warzywa i sos ziołowy tworzą pyszną i wykwintną sałatkę, której trudno się oprzeć. Koniecznie spróbujcie! Na pewno Wam zasmakuje. SKŁADNIKI 350 g piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy 200 g czerwonego(...)prowansalskie WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć na patelnię. Mięso polać oliwą, przyprawić solą, pieprzem i dużą ilością ziół prowansalskich, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Warzywa umyć. Z papryk wyciąć gniazda nasienne, po czym pokroić je w średniej wielkości

Passions hobbies life
Tarta z burakiem naciowym, twarogiem i podsuszaną kiełbasą 132

dodatkowo 100 g podsuszanej kiełbasy wiejskiej 100 g sera żółtego Opłukane liście buraka siekamy, na patelni rozgrzewamy 3 łyżki tłuszczu, może być olej. Podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy pokrojone liście i smażymy aż do wyparowania całego soku który puszczą warzywa. Po wystudzeniu dodajemy rozkruszony twaróg i doprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę z jajkiem i żółtym serem blendujemy i doprawiamy

Gotowanie jest łatwe
Zupa z ciecierzycy z pulpecikami z indyka 109

się wywaru w3raz z selerem, lubczykiem i przyprawami. Wlewamy passate pomidorową oraz bulion i gotujemy do zmięknięcia warzyw. Mięso mielimy jeżeli nie zostało wcześniej zmielone. Mieszamy z jajkiem, rozmiękniętą i odciśnięta bułką oraz przyprawami. Formujemy małe pulpeciki i obsmażamy bez tłuszczu na patelni do zarumienienia z każdej strony. Wrzucamy je do garnka z zupą. Dodajemy makaron i zagotowujemy. Odstawiamy

ChilliJemy
Wspomnienia leśnych wędrówek, zupa grzybowa z suszonych borowików 127

niedużą kostkę. Wyjmuję mięso, kroję na porcje i odkładam, zajmę się nim później. Do gotującego bulionu, wkładam warzywa, ziemniaki, ziarenka jałowca, wsypuję wegetę. Niech się delikatne gotują. Wylewam wodę z grzybów, powinny odcieknąć na sitku. Kroję cebulę w drobną kostkę. Wrzucam na patelnię z roztopionym smalcem, smażę do zeszklenia, na końcu dodając ząbek drobno pokrojonego czosnku. Zdejmuję z patelni

Leśny Zakątek
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film 171

Obraną cebulę kroimy w kostkę a oczyszczone pieczarki w półplasterki. W niewielką kostkę kroimy czerwoną paprykę. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, wszystko mieszamy i chwilę podsmażamy. Do warzyw dodajemy mielone mięso, całość doprawiamy przyprawą do gyrosa oraz czarnym pieprzem i smażymy kilka minut, często mieszamy

Smakowite Dania
Leczo z ciecierzycą 287

mielony pieprz olej lub oliwa do smażenia opcjonalnie: natka pietruszki lub kolendry do posypania Zaczynamy od przygotowania warzyw. Papryki i pomidora kroimy w dużą kostkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w półplastry, a pieczarki na ćwiartki. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju lub oliwy. Wrzucamy cebulę, mieszamy i po minucie dodajemy wyciśnięte ząbki czonsku oraz

Poezja smaku
zupa-barszcz czerwony na wywarze kolagenowym 174

ugotowania zupy jak dzisiaj u mnie .Do gotowego bulionu dodać włoszczyznę i zagotować do miękkich warzyw. Do części takiego wywaru dolać gotowy zakwas buraczany i zupa gotowa. reszta wywaru kolagenowego do zamrażarki .  Ziemniaki obrać umyć ,osuszyć i pokroić na ćwiartki. Patelnie z 2-3 łyżkami oleju rozgrzać ,dodać kawałki boczku i cząstki ziemniaka,zarumienić na złoty kolor. Posypać grubo

w mojej kuchni
Spaghetti z klopsikami 165

talerzu i odłożyć na chwilę do lodówki.   Pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucić pieczarki, posolić je i przykryć pokrywką. Dusić przez kilka minut, aż zmiękną i puszcza sok. Następnie dodać paprykę, przesmażyć jeszcze chwilę. Na warzywach poukładać klopsiki. Wszystko zalać passatą pomidorową, dodać cukier, pieprz i sól, delikatnie wymieszać. Przykryć i gotować

Simply Food
Karkówka zapiekana z pieczarkami i ogórkami kiszonymi 203

oleju i usmażyć z obu stron plasterki mięsa. Podsmażoną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tą samą patelnię wylać odrobinę oleju i przesmażyć cebule. Gdy lekko się zeszkli to dodać pieczarki. Całość posolić i smażyć, aż do lekkiego skurczenia się pieczarek. Podsmażone warzywa wyłożyć na karkówkę. Ogórki pokroić w kostkę i przełożyć je na warstwę pieczarkową. Przygotować

Ugotować
Rozgrzewajace Chilli con Carne 146

Kukurydzę odsączamy, zostawiając ok 1/3 szklanki zalewy. Paprykę, fasolę i kukurydzę - bez zalewy dodajemy na patelnię, solimy i pieprzymy, mieszamy i dusimy przez 10 minut. W tym momencie można dokroić więcej ostrej papryczki lub dosypać suszonej.  Po tym czasie nasze warzywa oraz mięso powinny puścić soki. Dolewamy do tego zalewę z kukurydzy, pomidory z puszki oraz bulion, mieszamy

Kuchnia od dwojga
Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym 186

jarmuż gotujemy w wodzie przez 15 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko i dobrze odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Po chwili dodajemy marchewkę startą na tarce na dużych oczkach. Gdy warzywa zmiękną dodajemy zmielone mięso z kurczaka. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy przygotowany wcześniej jarmuż. Całość doprawiamy

Marta Gotuje
Udka w sosie własnym 269

pieprz olej Sposób wykonania: 1. Udka umyć, przekroić na pół. Mięso oprószyć przyprawą do drobiu. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, mięso zrumienić z obu stron. 2. W międzyczasie cebulę pokroić w piórka, marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Warzywa dodać do mięsa, chwilę całość poddusić, po czym wlać wodę, dodać ziele angielskie i liść laurowy.Przykry

Kuchnia domowa Ani
Krem z pietruszki 137

łyżki oleju 6-7 szt pieczarek liść laurowy 3-4 ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: 1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w talarki. 2. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. 3. Cebule zeszklić na patelni z rozgrzanym olejem, następnie dodać pokrojone pieczarki. 4. Ugotowaną pietruszkę z marchewką odstawiamy do ostygnięcia, następnie dokładnie blendujemy

FITBUuK
Rozgrzewajacy kapuśniak 195

przykryć. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na tarce marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy warzywa będą miękkie dodać obraną i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zalać wywarem z kapusty, chwilę razem gotować. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, wysmażyć na patelni i dodać do kapuśniaku. Posolić i popieprzyć do smaku. Kapuśniak jest najlepszy jak postoi  godzinę przed podaniem

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania