warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:289/829)

Placki ziemniaczane z marchewką i curry 140

warzyw na drobnej tarce, żeby uzyskać wiórki warzywne.  Odcisnąć i wylać nadmiar wody zawartej w warzywach. Dodać 4 łyżki mąki i jedno jajko. Doprawić 2 łyżeczkami soli oraz 4 łyżeczkami curry. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. 2. Smażenie Na 2 patelniach rozgrzać olej. Ja używam oleju "3 ziarna" z racji bardzo dobrych walorów smakowych. Smażyć z dwóch stron do zarumienienia

Pij soki wyciskane
Zupa pieczarkowa z brązowych pieczarek z mascarpone 172

grubsze plasterki. Do garnka wlać bulion i zagotować. Gdy się zagotuje dodać pokrojoną marchewkę i cebulę. Na patelni rozpuścić masło i zrumienić pieczarki. Następnie pieczarki przełożyć do garnka. Zagotować i gotować ok 10 minut. Następnie dodać serek mascarpone. Gotować dalej aż warzywa i pieczarki będą miękkie a serek całkowicie się rozpuści. Od czasu do czasu przemieszać. Gdy zupka będzie już

Monia miesza i gotuje
Zupa krem z dyni z nutką pomarańczy 111

pokrojoną papryczkę bez pestek. • Gotować na wolnym ogniu ok.30 minut aż warzywa będą miękkie. • Zdjąć garnek z ognia, dodać serek po czym zmiksować na krem i doprawić solą i pieprzem. • Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i posypać nimi zupę na talerzu

To co kocham
Ryżowe muffinki z cukinią i papryką 145

gotujemy z kurkumą wg przepisu na opakowaniu. Paprykę, cukinię i boczek kroimy w kostkę. Boczek podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy paprykę i cukinie, smażymy do czasu aż odparuje cześć wody, ale cukinia nadal będzie lekko chrupiąca. Do miski przekładamy ostudzony ryż, warzywa z boczkiem oraz przyprawy. Dodajemy kaszę, jajka i wszystko mieszamy. Masę przekładamy do silikonowych foremek na muffinki. Pieczemy

Gotuj z Agnes
Burgery wołowe 126

cytryny. 5. Patelnię smarujemy olejem za pomocą pędzelka. 6. Formujemy kotleciki, oprószamy solą i smażymy na rozgrzanej patelni po ok. 4 min z każdej strony. 7. Bułki przekrawamy na pół i podgrzewamy w piekarniku. 8. Burgery podajemy z bułce z dodatkiem warzyw i sosu. Burgery są bogate w: - żelazo (pochodzące z wołowiny), które jest składnikiem krwi. Wartość odżywcza jednej porcji

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kurczak teriyaki z chrupiącymi warzywami 271

paski i zamarynować w sosie teriyaki przez minimum godzinę. Po tym czasie razem z sosem podsmażyć na patelni na odrobinie oleju.  Papryki, marchew i cukinię umyć i pokroić w słupki, por w krążki a kapustę posiekać. Gdy mięso będzie miękkie, dodać warzywa i krótko dusić.  Przyprawić solą, pieprzem, odrobiną curry, kuminu i sosem sojowym. Na końcu posypać świeżymi

Ze smakiem i z pasją
Chiński, żółty ryż z curry 326

posiekany szczypiorek, przyprawić curry, imbirem, solą i pieprzem, wymieszać i krótką chwilę razem podsmażać. Następnie na środku patelni z ryżem zrobić wolne miejsce, wbić w nie jajo i smażyć, aż się zetnie. Ścięte jajo energicznie i szybko wymieszać z ryżem i warzywami. Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Widoczna na zdjęciach porcja ryżu

Gospodyni Miejska
Tacos bez mięsa 139

gładko! 2 Dodaj startą na dużych oczkach marchewkę oraz pomidory i wymieszaj. 3 Rozgrzej patelnię, dodaj wszystko z malaksera i smaż na średnim ogniu przez 10 minut. 4 W międzyczasie przygotuj placki, na które będziesz nakładać farsz, pokrój warzywa, opłucz zieleninę, zetrzyj ser.. czy co tam chcesz se dodać, to to przygotuj. 5 Wyłącz gaz, przekładaj masę imitującą mięso

Blendman
bób z cukinią w miodowo sojowym sosie 160

obieramy z łupin i wkładamy do miski.  Cukinie dokładnie myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw (lub noża) skrajamy z niej paski, obierając z miąższu aż do gniazd nasiennych( środkową część cukinii  możemy zużyć na przykład do placków). Na patelni rozgrzewamy olej z sosem sojowym i miodem, a następnie smażymy na niej paski cukinii przez 2-3 minuty

Miód i pieprz
Zupa - krem z pora 154

drobno. W rondelku rozpuściłam masło, wrzuciłam pora i dusiłam, aż zrobił się miękki. Przełożyłam do gotujących się warzyw. Jak były już miękkie zdjęłam z ognia i całość zmiksowałam blenderem ( nie robiłam zupy zbyt gęstej, wolimy taką trochę rzadszą). Słonecznik uprażyłam na patelni. Przed podaniem do zupy dodałam śmietanę. Wierzch posypałam słonecznikiem i serem

kruche babeczki
Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem 440

bazylia i czosnkiem papryka wędzona starta mozzarella  masło klarowne puszka pomidorów Cebule obrałam, wrzuciłam na patelnie, na której wcześniej rozpuściło się masło. Jak cebula się zeszkliła, dodałam pokrojoną paprykę i startą na tarce marchewkę. W międzyczasie gotowałam makaron. Jak warzywa zaczęły się robić miękkie dodałam mięso i czosnek przepuszczony przez praskę. Całość doprawiłam kolendrą, suszonymi pomidorami i papryką wędzoną

kruche babeczki
Domowy paprykarz z dorszem 211

minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę. Jak zmięknie, dokładamy marchewkę i jeszcze chwilę smażymy. W dużej misce mieszamy ryż, upieczonego dorsza i usmażone warzywa. Dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i obie papryki. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem, którego nie żałujemy

My Chcemy Jeść
Pulpety z papryką i pieczarkami 130

pieczarki zaczną puszczać wodę, patelnię przykrywamy pokrywką i całość dusimy 5 minut. Następnie dodajemy paprykę, patelnię ponownie przykrywamy i całość dusimy około 3 - 4 minuty. W międzyczasie całość doprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, pieprzem i solą. Do tak przygotowanych warzyw wkładamy pulpety. Staramy się je ułożyć pomiędzy warzywami i pieczarkami lub pod nimi. Całość zalewamy bulionem warzywnym tak, aby pulpety

Smak mojego domu
kremowa zupa chrzanowa 110

boczku 4 jaja szczypior sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Boczek pokroić w plastry, usmażyć na suchej patelni "na chrupko". Jaja ugotować na twardo. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać okrojoną cebulę i seler. Zalać wywarem, gotować aż warzywa zmiękną. Zdjąć z ognia, zmiksować na gładki krem, dodać chrzan, ponownie postawić na ogniu. Gotować kilka minut. Krem

6niebo
Sycąca zupa krem z kurczakiem 205

minut. Zdejmij garnek z ognia. Wyłów liście laurowe. Do miękkich brokułów wrzuć z powrotem ugotowane jasne warzywa: pietruszkę korzeń, seler, por i ziemniaki.  Zblenduj na gładką masę. Marchewkę pokrój w półplasterki i razem z kukurydzą dorzuć do zmiksowanej zupy. Na patelni rozgrzej porządną łyżkę masła z łyżką oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucaj pojedynczo kawałki mięsa i smaż na mocnym

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania