warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:287/829)

Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem 456

bazylia i czosnkiem papryka wędzona starta mozzarella  masło klarowne puszka pomidorów Cebule obrałam, wrzuciłam na patelnie, na której wcześniej rozpuściło się masło. Jak cebula się zeszkliła, dodałam pokrojoną paprykę i startą na tarce marchewkę. W międzyczasie gotowałam makaron. Jak warzywa zaczęły się robić miękkie dodałam mięso i czosnek przepuszczony przez praskę. Całość doprawiłam kolendrą, suszonymi pomidorami i papryką wędzoną

kruche babeczki
Domowy paprykarz z dorszem 223

minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę. Jak zmięknie, dokładamy marchewkę i jeszcze chwilę smażymy. W dużej misce mieszamy ryż, upieczonego dorsza i usmażone warzywa. Dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i obie papryki. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem, którego nie żałujemy

My Chcemy Jeść
Pulpety z papryką i pieczarkami 141

pieczarki zaczną puszczać wodę, patelnię przykrywamy pokrywką i całość dusimy 5 minut. Następnie dodajemy paprykę, patelnię ponownie przykrywamy i całość dusimy około 3 - 4 minuty. W międzyczasie całość doprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, pieprzem i solą. Do tak przygotowanych warzyw wkładamy pulpety. Staramy się je ułożyć pomiędzy warzywami i pieczarkami lub pod nimi. Całość zalewamy bulionem warzywnym tak, aby pulpety

Smak mojego domu
kremowa zupa chrzanowa 123

boczku 4 jaja szczypior sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Boczek pokroić w plastry, usmażyć na suchej patelni "na chrupko". Jaja ugotować na twardo. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać okrojoną cebulę i seler. Zalać wywarem, gotować aż warzywa zmiękną. Zdjąć z ognia, zmiksować na gładki krem, dodać chrzan, ponownie postawić na ogniu. Gotować kilka minut. Krem

6niebo
Sycąca zupa krem z kurczakiem 230

minut. Zdejmij garnek z ognia. Wyłów liście laurowe. Do miękkich brokułów wrzuć z powrotem ugotowane jasne warzywa: pietruszkę korzeń, seler, por i ziemniaki.  Zblenduj na gładką masę. Marchewkę pokrój w półplasterki i razem z kukurydzą dorzuć do zmiksowanej zupy. Na patelni rozgrzej porządną łyżkę masła z łyżką oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucaj pojedynczo kawałki mięsa i smaż na mocnym

Anioszek w kuchni
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1054

ciabetty faszerowane pieczarkami Ziołowy dip serowy (light) z orkiszowo-słonecznikowymi chrupakami Jaja faszerowane pastą z sardynek Tosty z patelni w ziarenkowo-ziołowej odsłonie z serem i szynką Zapiekanka chlebowa z boczkiem Zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem Zapiekanki z warzywami Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami Ziołowo sos + szybka sałatka z serem i oliwkami Zapiekanki

Słodkie okruszki
Delikatny łosoś z kokosową cukinią i ziemniaczkami 149

Cukinia jest uniwersalnym warzywem, które można przygotować na wiele sposobów (nawet na słodko :)). Często z braku pomysłu na dodatek obiadowy wykorzystuję właśnie cukinię i przygotowuję ją na patelni, zazwyczaj w bardzo lekkim i świeżym wydaniu. Do przyrządzenia tego obiadu użyłam lekko podsmażonej cukinii i dodałam wiórki kokosowe, co nadało daniu trochę innego, egzotycznego smaku. Myślę, że połączenie takiej chrupiącej cukinii

FitKot
ZUPA Z SOCZEWICĄ I ZIEMNIAKAMI 199

łyżeczki soli (do smaku) świeżo mielony pieprz (do smaku) WYKONANIE: Wodę zagotuj w większym garnku. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij, a następnie lekko zrumień na niej leciutko cebulę. Następnie przerzuć ją do gotującej się wody. Pokrój obrane ze skórki warzywa: ziemniaki w większą kostkę, marchewkę w półksiężyce, por w talarki, pietruszkę i seler w 1,5-2 cm cienkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Placki z dyni 193

Jeżeli dysponuje ktoś malakserem może wszystko zetrzeć dużo szybciej niż na tarce. W garnku mieszamy nasze wszystkie warzywa, przyprawiamy, dodajemy jajka, mąkę i dokładnie mieszamy. Na koniec siekamy natkę pietruszki i dodajemy. Masa dyniowa jest rozpadająca ale jak przekładamy ją na patelnię to możemy ładnie uformować. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki. Najlepiej jeść świeże placuszki bo są pysznie

Kuchenne Wariacje
Bób z cukinią 111

obieramy z łupin i wkładamy do miski.  Cukinie dokładnie myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw (lub noża) skrajamy z niej paski, obierając z miąższu aż do gniazd nasiennych( środkową część cukinii  możemy zużyć na przykład do placków). Na patelni rozgrzewamy olej z sosem sojowym i miodem, a następnie smażymy na niej paski cukinii przez 2-3 minuty

Miód i pieprz
Omlet z warzywami i rybą wędzoną 224

ryba wędzona, u mnie troć, która w smaku przypomina łososia! przepyszna Wykonanie: Na łyżce oleju kokosowego podduszamy warzywa. Gdy lekko zmiękną, dodajemy rozmieszane jajko. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego na ósemki oraz cząstki ryby wędzonej. By omlet szybciej był gotowy, możemy przykryć patelnię. Gdy danie będzie gotowe przekładamy je na talerz, doprawiamy do smaku. Smacznego

Taste Of My Day
Grochówka na wędzonym udku i kiełbasie 249

rozgrzany olej. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę i dodałam do kiełbasy. Kiedy się zrumieniła, dodałam zawartość patelni do rondla. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Zupę doprawiłam do smaku solą, pieprzem, kminkiem mielonym i dużą ilością majeranku. Zupę gotowałam powoli do miękkości warzyw

Kuchenne zapiski Edyty
Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną, jajkiem i łososiem 219

wymieszać z musztardą. Sałatę porwać na kawałki i położyć na talerzu. Kolejno ułożyć : kaszę jaglaną, kawałki łososia, warzywa i jajka przekrojone na 4 części. Skropić delikatnie sokiem z cytryny, polać dressingiem, posyp szczypiorkiem i nasionami słonecznika (polecam je wcześniej uprażyć na patelni:). Delektować się smakiem sałatki

Kuchnia Ellie
Naleśniki z kurczakiem w sosie parykowo-pomidorowym 187

schodzi idealnie. Wrzucić do blendera, dodać pomidory i przyprawy. Zmiksować. Rozgrzać niewielki rondelek, dodać masło i rozdrobnione warzywa, delikatnie zagotować, przykryć i odstawić. Filety z kurczaka, umyć, osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę. Panierować w mące i wrzucić na rozgrzany na patelni olej, lekko zrumienić. Dorzucić pokrojoną drobno cebulę, pomidory w puszce i kukurydzę. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać. Dusić

Gosia gotuje
Karczek z piwem, sokiem pomarańczowym i szczyptą cynamonu 148

czosnek.  Mięso pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą, pieprzem, kardamonem, imbirem, cynamonem i lubczykiem,. Na patelnię wlać łyżkę oleju i porządnie ją rozgrzać . Podsmażyć mięso na złoty kolor, na końcu wlać sok z pomarańczy. Mięso przełożyć do garnka z warzywami, wlać piwo i trzymać, często mieszając, na średnim ogniu 2-3 min. Doprawić sosem sojowym, octem ryżowym (małymi kroczkami

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania