warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:279/829)

Smażone zielone papryczki (Pimientos verdes fritos) 157

się palcami, trzymając za ogonek, najlepiej na 1 albo 2 gryzy. Do smażenia warto użyć dobrej jakości oliwy. Warzywa aż rozpływają się w ustach... Składniki (na 2 porcje) -200 g małych zielonych papryczek -sól -oliwa z oliwek Przygotowanie Oliwę rozgrzać na patelni (najlepiej z grubym dnem). Na gorący tłuszcz wyłożyć papryczki, mocno posypać je solą. Zmniejszyć moc palnika i smażyć

Zielona Kuchnia
Placuszki cukiniowo-bakłażanowe z sosem kurkowym 155

Przygotowanie:  Marchewki oraz cebulę obieramy i myjemy razem z bakłażanem i cukinią. Wszystkie warzywa ścieramy na tarce na grubych oczkach do miski. Wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Mieszamy i doprawiamy  do smaku świeżą bazylią i przyprawami.  Patelnię rozgrzewamy z o drobiną oleju i smażymy placki z obu stron do zarumienienia. Po dajemy z SOSEM KURKOWYM. Smacznego

ChilliJemy
Kurczak curry z Sambar Masala 231

kurczaka , kroimy w małą kostkę , solimy , zalewamy jogurtem i odstawiamy na noc do lodówki . Następnego dnia , rozgrzewamy na patelni odrobinę oleju kokosowego , smażymy na nim cebulę , jak się zrumieni , wsypujemy Sambar Masalę , mieszamy i dokładamy paprykę , marchewkę pokrojone w małe kawałki . Warzywa smażymy około 2 minut . Na końcu wkładamy , kurczaka , razem z jogurtem w którym się marynował i dusimy

Ogrodnik w podróży
Makaron cesarecce z ragout mięsno-warzywnym 128

mamy sprzętu, to gotowy makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. • Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki selera naciowego i startą marchewkę. • Polędwiczkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z warzywami. • Całość podlać białym winem, odparować alkohol i dodać pomidory. • Podlać wodą i poddusić

To co kocham
Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z kaszą pęczak 162

niej masło, rozpuściłam. Na rozgrzane masło wrzuciłam pieczarki, usmażyłam i potem oczywiście i one wylądowały w garnku. Do patelni delikatnie wlałam piwo, wrzuciłam listki laurowe, ziele angielskie i goździki, doprowadziłam do wrzenia i całą zawartość wlałam do garnka z mięsem i warzywami. Garnek przykryłam i wszystko dusiłam na małym płomieniu około 2 godzin. Chodzi tu głównie o mięso - ma być

Blondynka Gotuje
Pasztet z grzybami i czarnuszką 182

gałka muszkatołowa, kminek, ziele angielskie, liść laurowy Czarnuszka – 4 łyżki Wykonanie: Cebulę opalić nad gazem lub przypiec na patelni. W dużym naczyniu rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażyć na nich pokrojone w kostkę mięso. Do mięsa dodać grzyby i warzywa pokrojone w kostkę. Dodać czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Całość podlać 2 szklankami wody i dusić

Kuchnia Bon Appetit
Kurczak zapiekany w sosie z fasolą i marchewką. 268

oprószyć solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Następnie mięso wyciągnąć, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić, dołożyć marchewkę. Podlać warzywa bulionem. Dodać pomidory, przyprawić solą, pieprzem czarnym, mieloną słodką papryką i kurkumą. Całość przelać do naczynia żaroodpornego, ponownie włożyć

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Rollo czyli tortilla z kurczakiem i warzywami 150

klik sos tysiąca wysp klik Filet z kurczaka cieniutko pokroić w plasterki. Usmażyć na odrobinie oleju dodając przyprawy. Warzywa na sałatkę pokroić, dodać do smaku przyprawy oraz ketchup i sos tysiąca wysp, wymieszać. Placki tortilla podsmażyć z obu stron na suchej patelni, a potem ułożyć na nich porcje sałatki i kurczaka. Wszystko zawinąć w rożek i zajadać na gorąco. Rozwiń

Ewa w kuchni
sałatka z fasolki szparagowej i młodej marchewki 141

fasolki 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki wody sól, pieprz, chili sproszkowane wykonanie: Na patelnie z masłem wlewamy miód i sok z cytryny oraz wodę. Dodajemy do smaku sól, pieprz oraz chilli. Wszystko zagotowujemy. Gotowym sosem polewamy warzywa. Całość posypujemy pestkami słonecznika. Podajemy jako osobne danie lub jako dodatek do mięs. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Zupa - krem z dyni 142

sól, gałka muszkatołowa, vegeta - własnej produkcji. trochę masła fot. Izabela Magdalena W garnek wlewamy trochę wody, tak aby warzywa i podroby były zanurzone. Nie za dużo, wówczas zupa będzie zbyt rzadka. Dynię obieramy, miąższ kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle na patelni. Obraną marchew, ziemniaki, pietruszkę, seler, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Cebulę obieramy. Podobnie czosnek. Kroimy w kostkę

Kuchnia smaków
Golonka w kapuście kiszonej 162

angielskie sól, pieprz Mięso kroimy w niewielkie kawałki, cebulę w półplasterki, a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy mięso i obsmażamy je z każdej strony. Następnie dodajemy marchewkę, cebulę, liście i ziele i dusimy pod przykryciem aż warzywa i mięso staną się miękkie. Dodajemy kapustę, mieszamy i dusimy do czasu aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy solą

Czary - gary w kuchni
Zapiekanka z kaszy gryczanej z sosem paprykowo-marchewkowym. 131

ilość według własnych upodobań) 2 łyżki mleka kokosowego sól oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekaną cebulę, pokrojonego w kostkę bakłażana, cukinię i boczniaki. Dusić do miękkości, doprawić. Połączyć z ugotowaną kaszą. Kaszę z warzywami przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w temperaturze 200°C przez ok. 25 minut. Przygotować sos: rozgrzać

zadanie-gotowanie
Pikantny sos do kanapek 213

przez około 6 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy chili i czosnek, smażymy kolejną minutę dwie.Zawartość patelni przekładamy do garnka z pomidorami. Dodajemy do niego ocet oraz cukier. Całość gotujemy przez około 40-60 minut, aż wszystko zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy słodką paprykę,i przyprawy. Nasz sos przekładamy do suchych i wcześniej wyparzonych słoików

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i oliwkami 210

gyrosa i dodać trochę oleju. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie mięso usmażyć na patelni. Kiedy mięso się podsmaży, dodać do niego pieczarki i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić razem przez 5 minut. 3. Makaron, mięso z warzywami wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Do śmietany dodać trochę gorącej wody, by ją zahartować. Następnie dodać

Kuchnia domowa Ani
Kremowa zupa fasolowa z pikantnymi pieczarkami 156

smaku i ugotować do miękkości warzyw. (W razie potrzeby dolać wody. Powinno jej być niewiele ponad poziom warzyw i fasoli.) Po ugotowaniu zmiksować. Dodać masło, śmietankę, przyprawić solą.  Pieczarki oczyścić, pokroić niezbyt drobno. Z papryczki usunąć nasionka, posiekać ją. Na patelni rozgrzać masło i na mocniejszym ogniu krótko przesmażyć pieczarki wraz z papryczką. Podawać zupę

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania