warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:272/829)

Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika 152

usunac z nich gniazda nasienne. Na patelni podsmazamy posiekana cebulke i czosnek. Dodajemy mieso mielone i smazymy do chwili az zrobia sie grudki. Dodajemy do miesa seler naciowy oraz marchewke pokrojone w plasterki. Dodajemy tez pomidory z puszki oraz mrozony groszek. Dusimy wszystko do chwili az warzywa stana sie miekkie. Doprawiamy calosc sola, pieprzem i pieprzem cayenne. Papryke solimy wewnatrz

Przysmaki Karolki
KURCZAK Z WARZYWAMI – PO HISZPAŃSKU 310

Dziś mam dla Was przepis, który zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem przywodzi na myśl fantastyczne wakacje i gorące słońce Hiszpanii. Soczysta pierś z kurczaka w połączeniu z warzywami i makaronem jest daniem lekkim, ale niezwykle sycącym. Są moje ukochane czarne oliwki .. jest marchew , kukurydza i soczyste koktajlowe pomidorki – ajj! Idealna na obiad dla całej rodziny! Spróbujcie! SKŁADNIKI(...)dwóch stron piersi z kurczaka smażymy kilka minut na oliwie, zdejmujemy. Na tę samą patelnię dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek,przesmażamy, a następnie dodajemy pokrojoną w plastry marchew i smażymy razem jeszcze kilka minut. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy usmażonymi warzywami, dodajemy oliwki, kukurydzę oraz przekrojone pomidory. Podlewamy bulionem, oprószamy pieprzem i wstawiamy do nagrzanego na 180C piekarnika

Ostra na Słodko
makaron po chińsku 248

pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry makaron spaghetti Sposób przyrządzenia : mięso kroimy i marynujemy w 1 łyżce miodu i 2 łyżkach sosu sojowego resztę miodu mieszamy z sokiem z pomarańczy, resztą soku sojowego i przecierem pomidorowym warzywa kroimy w paski grzyby mun lekko podgotowujemy na 2 łyżkach

zobacz ich smak
Makaron z cukinii z bazyliowym pesto 166

cukinii  parmezan przygotowanie cukinie umyć, osuszyć. Przy pomocy specjalnego urządzenia (temperówki) do krojenia warzyw, zrobić cukiniowy  makaron. Przygotować pesto. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i utrzeć na gładką masę. W razie potrzeby dodać więcej oliwy. Doprawić solą i pieprzem.  Na patelni grillowej grillować kilka plasterków cukinii i pomidorów, odłożyć na bok.  W głębokiej patelni rozgrzać łyżkę

Stare Gary
Razowe tagliatelle z krewetkami 173

Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Na każdym kroku możemy spotkać restauracje serwujące potrawy rodem ze słonecznej Italii. Wśród najczęściej wybieranych potraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH I BOBU 140

Żołądki drobiowe to przysmak nie jednej osoby, dzisiaj przygotowałam je pieczone z warzywami  i pysznym bobem. Ala gulasz wyszedł bardzo smaczny a podałam go z kaszą. SKŁADNIKI : 500 g żołądków drobiowych 3 łyżki oleju 2 marchewki 1/2 l bulionu lub więcej 250 g młodego bobu 2 cebule 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól, pieprz do smaku, kolendra(...)ziele w ziarnkach oraz całe przyprawy. Lekko podpiekamy, wlewamy część bulionu, nakrywamy patelnię i dusimy żołądki około 1 godziny, wlewając bulion co jakiś czas. Kiedy żołądki są już miękkie dodajemy do nich pokrojoną cebulę, marchewkę i młody bób. Wlewamy jeszcze bulion i dalej dusimy aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy pokrywkę i gotujemy żołądki jeszcze chwilę aż płyny odparują. Doprawiamy danie

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka warzywna z ziemniakami i serem 144

się pod kocem czy przy kominku. Zawsze też zostaje jakaś dokładka, którą można zabrać do pracy, albo szybko odgrzać sobie po przyjściu do domu. Kiedy nie ma dużo świeżych warzyw, do naszej zimowej zapiekanki trafiają oczywiście ziemniaki, grzyby, soczewica i pomidory z puszki. Do tego aromatyczne przyprawy i odrobina topionego sera na wierzch, żeby wzmocnić działanie comfort food. Będzie pysznie(...)zapiekankę warzywną z ziemniakami i serem Soczewicę i grzyby ugotować razem do miękkości i odsączyć. Na patelni podsmażyć cebulę a po chwili dodać czosnek, szpinak i cukinię. Podsmażyć i odsączyć nadmiar wody. Wymieszać z soczewicą i przyprawami. W naczyniu do zapiekania ułożyć warzywa. Zalać winem i puszką pomidorów. Na wierzchu ułożyć masło i ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. Piec

Ugotowane pozamiatane
Naleśniki z kurczakiem i warzywami 123

miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 7. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. 8. Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w rulon. 9. Naleśniki podajemy z sosem czosnkowym (wyciśnięty przez praskę czosnek łączymy z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzu i jogurtem). Naleśniki z kurczakiem i warzywami są bogate w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości i przyspiesza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Zupa brukselkowa 194

Zupka brukselkowa zawiera różne warzywa. Jak dla mnie mogłaby składać się z samych brukselek... 😀 Z brukselek w każdej postaci... całych, przekrojonych, zmiksowanych, zapiekanych, oraz sasmażanych, bo tak bardzo   kocham💚 brukselkę... Mam nadzieję, że kiedyś Aga mi taką zrobi... 😁 Składniki: 0,5kg brukselki 4-5 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kawałek pora ok. 10cm kawałek selera(...)wkładamy do garnka. Dodajemy umytą brukselkę. Cebulę i pora kroimy w piórka. Rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy por, cebulę i podsmażamy do zeszklenia, a następnie przekładamy do garnka. Zalewamy wszystko 2 litrami wody, wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Gdy już wyłączymy palnik, zaprawiamy zupę śmietaną (już

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kurze udka duszone z warzywami czyli cały obiad w jednym garze 623

lubię zmywać i dlatego cieszą mnie dania albo już same pomysły na gotowanie jednej potrawy w jednym garnku. Bez używania patelni do podsmażenia czegoś, bez małego rondelka do zrobienia sosu czy innego garnka do obgotowania jakiegoś składnika. Często wcale to nie jest konieczne a poza tym gotując w jednym garnku wszystkie smaki mamy razem. Wiedziałam, że następny dzień będę miała(...)zabiegany więc zrobiłam konkretne zakupy właśnie z myślą o jednogarnkowej potrawie. Wyszło pysznie, kolorowo i całkiem szybko bo obiad dla 4 osób - w tym mięso, warzywa i ziemniaki - w niecałą godzinę. Wiem, że są dania, które można przygotować szybciej, ale zobaczcie sami moje bo jest naprawdę wyjątkowe ! Wyjątkowo smaczne chociaż proste. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pieczarki z czosnkiem 145

cytryny Wykonanie: Pieczarki kroimy na pół, a ząbki czosnku na cienkie plasterki. Masło rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pieczarki i przez chwilę smażymy na dużym ogniu. Ogień zmniejszmy i wrzucamy czosnek. Wszystko smażymy przez 5 minut, aż pieczarki nabiorą ładnego złocistego koloru. Warzywa solimy i pieprzymy, posypujemy natką, dodajemy sok z cytryny, mieszamy i od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka makaronowa z sosem tatarskim 110

czasie musiałabym wszystkie ubrania wymienić na większe;) Tym razem, po dość długiej przerwie, znowu skusiłam się na makaronową sałatkę – w jednej z moich ulubionych wersji, bo z warzywami: kolorową papryką, ogórkiem oraz pomidorkami koktajlowymi. Tym co spajało całość był sos tatarski – ja wykorzystałam gotowy, ze słoiczka, ale jeśli macie czas i ochotę, możecie przygotować go sobie od podstaw(...)odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie mięso obsmażamy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oleju. Gotowe mięso dodajemy do makaronu, mieszamy. Pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na cienkie paseczki. Ogórka kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Warzywa łączymy z makaronem i mięsem. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Dodajemy sos tatarski i musztardę, doprawiamy do smaku

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka grecka 96

zapieczonego dania. Grecka kuchnia to prosta kuchnia. Nie ma w niej miejsca na czasochłonne potrawy. Ma być prosto i pysznie. I taka jest moja dzisiejsza propozycja. W zapiekance królują warzywa – marchewka, kolorowa papryka i moja ulubiona cukinia. W połączeniu z aromatycznymi ziołami i kozim serem całość smakuje wybornie. A co nam będzie potrzebne? Składniki na 2 foremki(...)10min. Paprykę kroimy na kawałki, obraną marchewkę i cukinię na plasterki. Na drugiej patelni również rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy i wrzucamy na nią papryke i marchewkę. Podsmażamy ok. 10-15 min, na sam koniec dorzucamy plasterki cukinii i smażymy jeszcze chwilę do zrumienienia się warzyw. Podsmażone warzywa łączymy z podsmażonym mięsem. Delikatnie mieszamy całość. Farsz przekładamy do foremek

Raj dla Podniebienia
Poniedziałek: Spaghetti z cukini z pulpecikami 97

piekarnik do 180 stopni. Wstaw do środka pulpeciki i piecz 10-12 minut. Pulpeciki może też usmażyć na patelni. 7 minut i będą gotowe. Przełóż je do garnka z sosem marinara. Krok 3 Przy pomocy spiralizera lub maszynki do obierania warzyw pokrój cukinię na makaron. Krok 4 Połącz zoodle z sosem i pulpecikami. Nakładaj na talerze. Posyp parmezanem i listkami

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania