krzyż od spodu, sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Następnie pokrój w ósemki. W garnku lub bardzo dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć doń cebulę i smaż 3 minuty . Dodaj pokrojone ziemniaki i kontynuuj smażenie przez 5-7 minut . Dodaj pozostałe warzywa: bakłażana, paprykę i pomidory. Wrzuć ziele angielskie, gałązki rozmarynu, listki laurowe i utłuczoną w moździerzu kolendrę. Duś wszystko
Food SquareZrobiłam go dzisiaj na obiad, tym razem z warzywami. Sos który się wytworzył podczas gotowania jest pyszny, bardzo polecam. Smakowało wybornie Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek wędzony, smażyć chwilkę, tłuszcz z boczku musi się lekko stopić. Dodać posiekaną drobno cebulkę i smażyć, aż zmięknie. Wrzucić pokrojone żołądki, łodygę
Kuchnia Pokoleńseler naciowy kroimy w plasterki (zostawiamy kilka plasterków do dekoracji), cebulę w piórka i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię z olejem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zeszklenia się cebuli. Wrzucamy je do gorącego bulionu wraz z resztą warzyw i gotujemy 20 minut. Po tym czasie, za pomocą blendera miksujemy na gładki krem, dodajemy posiekany koperek, doprawiamy
Be Fit Be Strongwolnym). Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa (cebulę, pieczarki, fasolkę ) oraz kurczaka mieszamy ze sobą. Dodajemy jajka. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Masę nakładamy na rozgrzaną patelnię formując placuszki (około 2 łyżki na 1 placuszka). Smażymy na rumiano z dwóch stron
VioletoweKucharzeniemięso wyjmujemy łyżką cedzakową, wyrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i liście pora. Wywar z mięsa przelewamy na patelnię na której smażyła się wątróbka, ustawiamy wysokie grzanie i redukujemy płyn co najmniej dwukrotnie, do pozostałego wywaru dodajemy pokruszoną kajzerkę. Mięso, warzywa, namoczoną kajzerkę wraz z pozostałym wywarem, wątróbkę wraz z cebulą trzykrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa
Rozpustne gotowaniewędzonego boczku tłustego 2 łyżki oleju pieprz 1 łyżeczka oregano sól 100 ml śmietany gęstej Przygotowanie Warzywa umyłem i oczyściłem . Liście cykorii pokroiłem na paski, pieczarki i pory pokroiłem na cienkie plasterki. Boczek pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem na patelni olej, na dużym ogniu wysmażyłem z boczku skwarki, które potem wyjąłem z patelni. Na pozostałym na patelni tłuszczu na małym
R'n'G Kitchencukini dodajemy stopniowo zmiksowane warzywa i kosztujemy czy smak nam odpowiada. My do cukini dodaliśmy całą porcję zmiksowanych warzyw i jeszcze trochę doprawiliśmy. Krem z cukini mamy gotowy ale dla smaczku możemy podać krem razem z grzankami własnej roboty. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią pokrojony chleb w kostkę, polewamy oliwą i delikatnie solimy i pieprzymy. Grzanki cały czas mieszamy
Kuchenne Wariacjemięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu do czasu zarumienienia. Kromki chleba kroimy w drobną kosteczkę, smażymy na suchej patelni. Sałatę, pomidory i ogórka mieszamy w misce z sosem czosnkowym, wykładamy na talerze, na wierzch kładziemy mięso, całość posypujemy rumianymi grzankami. Warzywa możemy również ułożyć na talerzu bez uprzedniego wymieszania z sosem czosnkowym, dopiero po wyłożeniu mięsa i grzanek możemy
Kuchenne aromatychińskich 200 ml bulionu drobiowego Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na patelni. Fasolkę szparagową dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, marchewkę w plasterki. Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą , pieprzem i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy
VioletoweKucharzenieCukinię umyć i osuszyć, a następnie pokroić na cienkie paseczki przypomocy obieraczki do julienne lub obieraczki spiralnej do warzyw. Krewetki oczyścić i obrać - my zostawiliśmy ogonki. Papryczkę oczyścić z nasion i bardzo drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać 1/3 przeciśniętego czosnku oraz szczyptę suszonych płatków chili i dorzucić krewetki. Smażyć do zrumienienia
Plate of Joynaczyniu żaroodpornym. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę z marchewką i podduszamy. Gdy zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem i zaciągamy śmietanką. Dokładnie mieszamy. Warzywa ze śmietaną przekładamy na mięso. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut. Pod koniec możemy zdjąć folię
VioletoweKucharzeniełyżki uprażonych pestek dyni do posypania Cebulę posiekać. Dynię, marchewkę i ziemniaka pokroić w kostkę. Na rozgrzanej na patelni oliwie zeszklić cebulę. Dodać imbir i kurkumę, smażyć 2 minuty. Następnie dodać dynię, marchewkę i ziemniaka - smażyć razem przez 5 minut. Warzywa zalać bulionem i gotować pod przykryciem ok. 15 minut (do miękkości). Zupę zdjąć z płyty,zmiksować. Dodać mleko kokosowe
Pełny talerzłyżka oleju Przygotowanie: Kroimy w małe kawałki cebulę, czosnek, por, paprykę i oliwki, a następnie podsmażamy na patelni na oleju. Równocześnie gotujemy makaron al dente. Zalewę z tuńczyka, przecier pomidorowy, jogurt i przyprawy łączymy tworząc sos. Następnie do podsmażonych warzyw dokładamy tuńczyka, makaron, fasole i polewamy sosem, wszystko mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze około 10 minut. Smacznego
Symfonia smakowa