warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:267/829)

Sos z mielonej wołowiny z ziemniakami 139

właściwie siekane, tatties - to po szkocku ziemniaki ).  Danie jest łatwe do przygotowania i nie wymaga wielu składników czy wyszukanych przypraw. Jest to po prostu sos mięsny z dodatkiem warzyw (marchewki, groszku), podany z ziemniakami. Jest to proste, domowe, rozgrzewające jedzenie i mimo niewielkiemu dodatkowi przypraw jest niezwykle smaczne. Danie będzie idealne na późny obiad czy kolacje na ciepło. Polecam(...)olej i masło do smażenia ziemniaki do podania Przygotowanie: Oliwę z masłem rozgrzać na głębokiej patelni i przesmażyć na niej drobno pokrojoną cebulę i czosnek wyciśnięty przez praskę.  Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojonego w plasterki selera naciowego i marchewkę. Chwilę smażyć aż warzywa zmiękną.  Dodać mięso, rozdrobnić i smażyć do czasu aż zbrązowieje. Zmniejszyć ogień, wsypać mąkę

Codzienne Gotowanie
Chrzanica - kuchnia podkarpacka 175

gotujemy na wywarze przez kilkanaście minut. Gdy będą miękkie wyciągamy z wywaru i rozdrabniamy (mielimy lub po nowoczesnemu blendujemy). Warzywa, zakwas, chrzan i czosnek dodajemy do wywaru i chwilę gotujemy. Zaprawiamy śmietaną. Kiełbasę kroimy w paski lub kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do chrzanicy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy z ugotowanymi jajkami i drobno posiekanym koperkiem

Trzeci talerz
Pieczone pierogi z pstrągiem 141

godzinę. Krok 3 Pokrój ziemniaka (może być nieobrany) w cienkie plasterki, a cebulę w pół krążki. Rozgrzej olej na patelni, wsyp cebulę. Zamieszaj i smaż minutę. Dodaj plastry ziemniaka i smaż przez kolejne 5 minut na dość intensywnym ogniu, aż warzywa będą już tylko lekko twarde. Krok 4 Ciasto podziel na 6 części (albo na 4 jeśli chcesz zrobić naprawdę

Niedzielny kucharz
Szarpane lasagne z kurczakiem, boczkiem i jarmużem 156

koziego twarogu lub ricotta 2 łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku Do podania sałatka ze świeżych warzyw, pomidor, sałata,papryka,oliwki starty parmezan Zacznij gotować lasagne od sosu. Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Wlej oliwę na patelnię (u mnie patelnia żeliwna Staub). Zeszklij cebulę, po czym dodaj czosnek. Smaż przez minutę. Wlej pomidory z puszki, dodaj pokrojone

codojedzenia
Sataye z kurczaka z imbirowym sosem 123

drewniane patyczki. – Cukinię pokroić na makaron lub za pomocą temperówki do warzyw, zalać wrzątkiem na 3 minuty, odcedzić. – Makaron fasolowy zalać wrzątkiem na 5 minut, odcedzić. Sos imbirowo-śliwkowy – Na gorącej patelni skarmelizować cukier, a gdy zacznie się rozpuszczać, dodać ocet winny i 1/2 szklanki wody. – Następnie dodać obrany

To co kocham
Tajska sałatka z wołowiną 259

ugotować). Ogórka i marchewkę obieramy i, za pomocą obieraczki do warzyw, tniemy na paseczki – dodajemy do reszty warzyw. Następnie dodajemy przepołowione pomidorki koktajlowe (ja użyłam różnokolorowych), pokrojone w paseczki zielone części dymki oraz pokrojoną w plastry rzodkiewkę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju arachidowego. Gdy będzie gorący, kładziemy nasz stek i smażymy go ok. 3 minuty z każdej strony

Poezja smaku
KOLOROWA ZUPA Z KURCZAKIEM 136

marchewkę oraz selera naciowego. Smażymy około 5 min. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy kawałki kurczaka. Smażymy około 3-4 min., aż zetnie się białko. Do garnka z warzywami dodajemy podsmażonego kurczaka i wszystko zalewamy bulionem. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez około

Kuchnia MagdaLeny
Szaszłyki z kurczaka w marynacie limonkowej z curry. 152

podzieloną na warstwy cebulę pokroić na kwadraty odpowiadające wielkością kawałkom kurczaka. Nabijać na patyczki na przemian mięso i warzywa. Oprószyć mieloną papryką i dodatkowo delikatnie solą. Grillować po około 4 minuty z każdej z czterech stron. Można również użyć patelni grillowej lub piekarnika (funkcja grill, 200 stopni

zadanie-gotowanie
Młoda kapusta z pomidorami 96

Przygotowanie   Kapustę pokroiłem dość grubo, opłukałem. Włożyłem do garnka, dodałem liść laurowy i ziele angielskie. Na patelni rozgrzałem olej, dodałem pokrojoną w plasterki marchewkę i seler naciowy. Smażyłem ok. 5 minut. Przykryłem, poddusiłem jeszcze chwilę, tak aby warzywa lekko zmiękły. Dodałem do kapusty, dolałem wodę, zagotowałem na małym ogniu ok. 15 minut. Dodałem pomidory, wcześniej sparzone, obrane ze skórki

R'n'G Kitchen
TWISTER a'la KFC - TORTILLA Z KURCZAKIEM 172

tortille: placki smarujemy sosem czosnkowym*, na to kładziemy liście sałaty, następnie układamy pokrojone warzywa np. pomidory, ogórki, kukurydzę itp. Warzywa posypujemy startym, żółtym serem. Na ser wykładamy usmażone kawałeczki kurczaka, całość zwijamy. Gotowe twistery podgrzewamy w rozgrzanym piekarniku lub na patelni grillowej. Podajemy. Smacznego :) * SOS CZOSNKOWY :w miseczce mieszamy razem około 1 szklankę gęstej śmietany i 2 łyżki majonezu, dodajemy

Moja Książka Kucharska
Kaszotto z kurczakiem, kapustą pekińską i szpinakiem 187

pokroić w kostkę. Pora obrać z liści zewnętrznych, umyć i pokroić w talarki. Czosnek obrać i drobno pokroić. Na patelnię wok wlać odrobinę oleju. Dodać mięso z kurczaka. Smażyć na średnim ogniu, aż do zmiany koloru mięsa. Następnie dodać posiekane warzywa (cebulę, czosnek i por). Całość smażyć, aż do zeszklenia się warzyw. Następnie wsypać suchą kaszę gryczaną. Smażyć około

Ugotować
Dietetyczny strogonow, czyli gulasz wołowy z papryką, pomidorami i pieczarkami. 315

temperatura była wysoka, mieszaj co jakiś czas. Następnie zalej pomidorami i gotuj na małym ogniu około godziny. Na patelni na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę oraz pieczarki. Podsmażaj do momentu gdy warzywa zmiękną. Dodaj do gulaszu, dokładnie wymieszaj. Dopraw Strogonowa papryką słodką, papryką wędzoną, chilli, miodem, musztardą oraz solą i pieprzem. Gotuj

wysmienity
Łosoś z ryżem z warzywami 107

ziołami prowansalskimi. Gotowy ryż mieszamy z warzywami, przykrywamy przykrywką i odstawiamy na około 20-25 minut. W ten sposób warzywa i ryż idealnie się połączą. Przed podaniem dodać posiekaną pietruszkę i ponownie wymieszać. Łososia przyprawiamy solą i pieprzem. Na suchej patelni kładziemy papier do pieczenia a nim łososia skórą do patelni. Smażymy bez tłuszczu przez około 7  minut

Klasyka Gotowania
Fit sałatka z rukoli 156

Sposób przygotowania: Rukole myjemy, osuszamy i układamy w miseczce. Pomidora kroimy w kostkę, oliwki przekrawamy na pół i układamy warzywa na sa ł acie. Cebule kroimy w piórka i dodajemy do sałatki wraz z kukurydz ą . Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, ziołami prowansalskimi i sol ą . Następnie sałatkę polewamy gotowym dressingiem

kulinarne odsłony pati
Tortilla II z sosem czosnkowym,warzywami i mięsem 121

kawałek i wałkujemy na podsypanym blacie na cienki placek.   Robimy tak  całym ciastem.  Suchą patelnię rozgrzewamy i smażymy tortille.  Układamy je na sobie ,przykrywamy ściereczką. Tortilla jest elastyczna i super się zwija :-) Na tortillę dajemy warzywa z sosem na nie mięso potem cebulkę i całość możemy polać niewielką ilością ketchupu. Zwijamy i gotowe :-) Polecam-pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania