warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:261/829)

Polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola 195

pokroić w grube plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Gdy polędwiczki uzyskają lekko złoty kolor - zdjąć je z patelni.  Do garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę wraz z pieczarkami. Delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie do przesmażyć warzyw dodać polędwiczki wieprzowe i 2 szklanki wody (tj. tyle, aby przykryć mięso). Dusić na małym ogniu (co najmniej

Ugotować
Risotto z warzywami. 159

oliwa z oliwek Ryż parboiled gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W trakcie kiedy gotuje się ryż, przygotowujemy warzywa. Na początek kroimy cukinię w półplasterki, cebulę i pora w kostkę. Teraz rozgrzewamy nieco oliwy z oliwek na głębokiej patelni, dodajemy cebulę i pora, i smażymy, aż się lekko zeszklą. Teraz dodajemy pomidory (całą puszkę) i dusimy

vegetanie
Zupa krem z ziemniaków z boczkiem 155

rozgrzać masło i dodać pokrojone warzywa. Delikatnie zeszklić na maśle, a następnie zalać gorącym wywarem mięsnym. Gotować do miękkości warzyw. Blenderem zmiksować zupę na gładki krem, doprawić solą,pieprzem, papryką ostrą i słodką, gałką muszkatołową i chwilę pogotować. Na patelni podsmażyć cebulkę i boczek pokrojony w drobną kostkę. Na talerz wlać krem ziemniaczany posypać podsmażonym boczkiem z cebulą. Ja dodatkowo

O kuchni z uczuciem
Cannelloni z jarmużem 180

cebuli z czosnkiem i poddusić razem.Zalać pomidorami z puszki,dodać przyprawy i dusić przynajmniej 15 minut,aż warzywa zmiękną.Sos można zblendować z liści jarmużu wyciąć grube łodygi,liście dokładnie wypłukać i pokroić na małe kawałki.Na patelni zeszklić pokrojoną w małą kostkę cebulę z czosnkiem,dołożyć liście,podlać małą ilością ,przykryć pokrywką i dusić do miękkości około

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Omlet z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami 252

mniej niż 10 min, ale wszystko zależy od patelni, ognia itd. Należy obserwować omlet. Zdejmujemy go ostrożnie z patelni, aby się nie rozpadł. Pysznie smakuje podany solo, ale możecie pokombinować z dodatkami i posypać go rukolą lub innymi warzywami. Smacznego!   Jeżeli chcesz być na bieżąco z moim postami to polecam polubić mojego Facebooka sagneska.pl . Stamtąd najszybciej dowiesz się

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Uda z kurcząt z warzywami 166

dusić ok. 25-35 minut, do momentu, aż mięso będzie miękkie. W międzyczasie odmrożony bób obrać ze skórki. Na patelni pogrzać olej, wrzucić odmrożoną marchewkę i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać bób i smażyć przez kolejne 5 minut. Warzywa nie mogą się rozgotować. Jak mięso będzie gotowe, dodać warzywa i razem dusić ok. 5 minut. Jak dla mnie

Delicious Titbits
Sałatka z bryndzą i suszonymi śliwkami 188

śliwek np. węgierskichPołowa zielonego ogórka2 rzodkiewki Opakowanie sera bryndzaKilka oliwek Pestki dyniDowolny sos u mnie winegret Listki bazyliiSałatę i warzywa myjemy. Najpierw na talerzu rozkładamy sałatę, następnie kolejno: pokrojony ogórek, pomidorki, rzodkiewki, oliwki, bryndzę, prażone pestki dyni na suchej patelni, suszone śliwkami. Sałatę polewamy dowolnym, ulubionym sosem. Sałatka z bryndzą i suszonymi śliwkami

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka kus-kus z bakłażanem 269

odstawić. Gdy kus-kus wchłonie wodę i wystygnie, rozdrobnić go widelcem. Cebulę, cukinię i bakłażana pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić cebulę, po minucie dodać bakłażana. Smażyć 3 minuty. Na koniec dodać cukinię, smażyć jeszcze chwilę - warzywa  mają pozostać lekko chrupkie. Pozostawić do wystygnięcia. Pomidora i ser sałatkowy pokroić w kostkę, oliwki w plastry

kolorowotorcikowo
PAPRYKARZ Z BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ 205

kolor na oleju ze szczyptą cukru. Marchewkę i pietruszkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Tym razem wszystkie składniki:kaszę, warzywa, makrelę zmieliłam w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, ryż, sól, pieprz, obie papryki, przekładamy na patelnię z podsmażoną cebulką. Mieszamy wszystko i dusimy całość chwilkę, aby smaki wzajemnie przeszły. Po wystudzeniu chłodzimy w lodówce. Paprykarz

Walijskie Pichcenie
Ajvar 157

kostkę czosnek siekamy, lub przepuszczamy przez praskę. (Cebulę i czosnek można również upiec, ale ja dodałam surowe. ) Ja warzywa potraktowałam blenderem, można je równie dobrze drobno pokroić, przepuścić przez  maszynkę do mielenia mięsa. Wszystko przekładamy do garnka, większej patelni. Dodajmy przecier pomidorowy,oliwę, ocet balsamiczny i winny,doprawiamy do smaku. Gotujemy, bez przykrycia do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Gorące

Malinowe Pocałunki
Rosół z przypalaną cebulą 207

Przygotowanie:    Połowę kury zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej patelni i podgrzewać. Cebulę wrzucamy do rosołu. Dodajemy liście laurowe, lubczyk, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotujemy na małym ogniu

Aga w kuchni
Pomidorowa z ryżem 135

zupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej patelni i podgrzewać. Cebulę wrzucamy do rosołu. Dodajemy liście laurowe, lubczyk, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotujemy na małym ogniu

Aga w kuchni
Makaron ze szpinakiem 198

czosnek 2 zabki  sol  pieprz  Szpinak, cebule i czosnek pokroic  Na rozgrzana patelnie wrzucic cebule potem szpinak i czosnek  Wszystko razem podsmarzyc  W tym samym czasie do miski wrzucamy ser Ricotta  Podsmarzone warzywa wrzucamy do sera i wszystko razem mieszamy  Dodajemy sol i pieprz do samku  Gotujemy makaron wedlug przepisu

Klaudynkowa kuchnia
Placuszki dobre na lato 184

jesc ;) Jednak moje gotowanie inne jest niz jesienia czy zima. Korzystam ze wszytkich darow natury, jadamy duzo warzyw i naprawde stanie przy kuchence ograniczam do minimum. W tym przypadku jednak pokusilam sie o to by spedzic przy patelni dluzsza chwile, ale mysle, ze efekt koncowy byl tego wart. Moje cukiniowe placuszki w nowej odslonie okazaly sie lepsze od poprzednich

Przysmaki Karolki
Dorsz pieczony w sezamie na puree z kalafiora i kolorowa sałatka z komosą ryżową 191

wrzucić na niego podzielony w różyczki kalafior. Zmniejszyć ogień i gotować warzywo do miękkości. Rybę pokroić na porcje o wadze ok. 120g, oprószyć przyprawami (solą i pieprzem). Sezam wysypać na płaski talerz. Kawałki ryby obtoczyć w sezamie, po czym przesmażyć krótko na suchej i mocno nagrzanej patelni z nieprzywierającą powierzchnią – chodzi o to, żeby sezam się podprażył. Zrumienione

Dietolog

Proponowane wyszukiwania