Burger marchewkowy z masłem orzechowym 293grubymi oczkami. Czosnek zgniatamy i siekamy bardzo drobno. Mieszamy to razem, dodajemy odrobinę soli i pieprzu i wrzucamy na patelnię (nie dodajemy oleju!). Podsuszamy ok 2-3 minuty mieszając, żeby woda z marchewki odparowała, a smaki sobą przeszły. Gotowe warzywa wrzucamy do miski, dodajemy masło orzechowe, przyprawy, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Jeżeli masa jest zbyt sucha, dodajemy odrobinę
Bananowe Pole
Zupa- Flaki 228wstawiamy flaki i gotujemy około 30 min dodajemy kostki wołowe,liść laurowy,ziele angielskie Następnie warzywa pokrojona marchew przeciętna pietruszka na pół i seler *W miedzy czasie kroimy w drobna kostkę cebule i smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu musimy ja spalić delikatnie Dzięki temu zapach i smak wzmocniony Dodajemy do garnka i wrzucamy
Viola cooks with passion
Grochówka na boczku 222wtedy dodajemy sól. Boczek gotujemy wraz z włoszczyzną w osobnym garnku ok 1h. Ugotowany boczek wyciagamy i studzimy. Pozostałe warzywa wyrzucamy, wywar zostawiamy. Ugotowany groch przecieramy przez sitko przelewając wywarem z boczku. Wystudzony boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do zupy. Na tłuszczu po boczku podsmażamy cebulke i też dorzucamy. Majeranek z czosnkiem i solą ucieramy
Kulinarna Patilogia
ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM I CHILI 139minut i wrzucamy pomidory w puszce i pokrojoną papryczkę chili bez pestek, oraz paprykę w proszku. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso mielone, przyprawione kuminem i pieprzem, aż do zrumienienia. Gdy będzie gotowe wrzucamy do zupy. Teraz dodajemy odsączone warzywa z puszki. Solimy i pieprzymy do smaku. Zupę najlepiej podawać posypaną, startym serem, typu cheddar
KuchcikoweLove
Żurek na kiełbasie śląskiej z grzankami 215kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majeranek - gotujemy do miękkości warzyw. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę wraz z boczkiem - podsmażamy na złoto. Przygotowujemy grzanki. Chleb kroimy w kostkę. Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy chleb i podsmażamy na złoto grzanki. Żurek podajemy z kiełbaską podsmażonym boczkiem i grzankami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pyszny Makaron z Piersią Kurczaka i Cukinią na Obiad 267kawałki. Umytą cukinię przekrawam na pół i kroję w cienkie paseczki wzdłuż cukinii – cukinię możemy pokroić nożem, obieraczką do warzyw lub szatkownicą. Oczyszczoną z nasion papryczkę chili drobniutko kroję i dodaję do cukinii. Przygotowanie sosu: Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę z czosnkiem przez około 4 minuty tak żeby cebula się zeszkliła. Do zeszklonej cebuli dodaję pieczarki i całość
Uwaga Babcia Gotuje
Cappelletti z pieczarkami, jarmużem i oregano 203ilości wychodzi ok. 50 sztuk. 1. Zagniatamy ciasto, wałkujemy je bardzo cienko i wykrawamy kółeczka. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, blanszujemy drobno pokrojone pieczarki, czosnek i jarmuż. Po koniec smażenia dodajemy oregano i przyprawy. W maszynce mielimy warzywa z dodatkiem chleba, powstałą masę ewentualnie doprawiamy do smaku. 3. Na wycięte z ciasta kółeczka nakładamy mała ilość farszu i formujemy pierożki
Apetyczna babeczka
sałatka z kurczakiem, suszonymi pomidorami i ryżem 208sypko. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą oraz pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Myjemy warzywa, siekamy drobno szczypior, pora kroimy w plastry, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju z pomidorowej zalewy (jeżeli korzystamy z kupionego produktu i nie wiemy jakim olejem zostały zalane pomidory, bezpieczniej
Miód i pieprz
Smardze w omlecie 166wszystko zacznie się przyrumieniać. Posypać solą i pieprzem i odrobiną szczypiorku. Jajka rozmącić i wlać przykrywając wszystko na patelni. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć na wolnym ogniu aż jajka się zetną. Zsunąć cały omlet na talerz , udekorować warzywami i posypać szczypiorkiem
Gotowanie jest łatwe
Indyk w marchewce i pomidorach 235smaż przez około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso i smaż do czasu, aż wszystko będzie miękkie. Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej 2 szklankami bulionu, dodaj pokrojone pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość duś do miękkości warzyw i mięsa. Na sam koniec dodaj przecier pomidorowy. W razie potrzeby dopraw danie do smaku pieprzem i solą
Krakowskie smaki Ani
Sałatka z pomidora ogórka i rzeżuchy 181wziełam rzepakową) sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej 1/2 łyżeczki cukru cytryna Wykonanie Krok 1 Warzywa umyć i osuszyć . Sałatę porwać na duże części . Ogórek pokroić w plastry, Pomidor w ósemki . Krok 2. Na suchej patelni uprażyć len . Krok 3 . Do miseczki włożyć : musztardę ,sól ,pieprz, cukier ,oliwę ,wycisnąć sok z 1/2 cytryny . Wymieszać
Eli Gotowanie
Placuszki z borówkami na jogurcie greckim 192Staram się gotować zdrowo i używać jak najmniej oleju a jak najwięcej warzyw i owoców. Dziś przedstawiam Wam placuszki, które w składzie nie mają cukru, a są smaczne i zdrowe. Jeśli macie patelnię beztłuszczową to upieczecie je bez tłuszczu, a jeśli takiej nie macie to warto smażyć je na oleju kokosowym. Oczywiście jeśli nie macie borówek to sprawdzą się też
Mania Wypiekania
Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną 212muffinek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy ok. 25 minut. Pieczone klopsiki można podawać z gotowanymi warzywami, np. z fasolką szparagową. Warto wiedzieć, że mięso pieczone w piekarniku ma mniej kalorii niż to samo przygotowane na patelni z dodatkowym tłuszczem. Jest soczyste i aromatyczne. W czasie pieczenia nie ma potrzeby dodawania dodatkowego tłuszczu, ponieważ wykorzystywany jest ten zawarty
My Chcemy Jeść
Patate fritte 214opcjonalnie ocet balsamiczny z Modeny sól morska pieprz ziołowy u mnie Skworcu oliwa z oliwek natka pietruszki Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj obrane i pokrojone w talarki ziemniaki, czosnek i cebulkę w piórka. Smaż. Dodaj pozostałe warzywa. Przykryj pokrywką i duś do miękkości ziemniaka. Odkryj, dodaj sól, pieprz ziołowy. Przemieszaj. Dodaj octu balsamicznego z Modeny. Wyłóż
Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 443Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Cebulę, paprykę, marchewkę i ananasa pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Wrzucić marchewkę i cebulę. Smażyć ok. 15 minut. Dodać paprykę i smażyć kolejne 5 minut. Dodać ananasa i podlać warzywa odrobiną wody. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Przygotować sos. W misce wymieszać sos sojowy, ocet, sok z pomarańczy
Chocolate Muffin Blog