Przepis na : śniadanie
Dziś przypadkiem znalazłam SMARDZA jednego ale dość okazałych rozmiarów. Musiałam go szybciutko spożytkować ponieważ był to już dorosły osobnik i nie mogłam go przechowywać. Powstał więc pyszny omlet ze smardzem :) smardze ok 150 g pół cebuli pół pomidora sól pieprz szczypta oregano 4 jajka szczypiorek Smardze przekroić , opłukać i ugotować, ok 15 min. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz włożyć cebulę i grzyby oraz pomidor pokrojony w kostkę, smażyć kilka m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...