warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:262/829)

Grochówka na boczku 158

wtedy dodajemy sól. Boczek gotujemy wraz z włoszczyzną w osobnym garnku ok 1h. Ugotowany boczek wyciagamy i studzimy. Pozostałe warzywa wyrzucamy, wywar zostawiamy. Ugotowany groch przecieramy przez sitko przelewając wywarem z boczku. Wystudzony boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do zupy. Na tłuszczu po boczku podsmażamy cebulke i też dorzucamy. Majeranek z czosnkiem i solą ucieramy

Kulinarna Patilogia
ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM I CHILI 81

minut i wrzucamy pomidory w puszce i pokrojoną papryczkę chili bez pestek, oraz paprykę w proszku. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso mielone, przyprawione kuminem i pieprzem, aż do zrumienienia. Gdy będzie gotowe wrzucamy do zupy. Teraz dodajemy odsączone warzywa z puszki. Solimy i pieprzymy do smaku. Zupę najlepiej podawać posypaną, startym serem, typu cheddar

KuchcikoweLove
Żurek na kiełbasie śląskiej z grzankami 158

kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majeranek - gotujemy do miękkości warzyw.  Cebulę obieramy i kroimy w kostkę wraz z boczkiem - podsmażamy na złoto.  Przygotowujemy grzanki. Chleb kroimy w kostkę. Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy chleb i podsmażamy na złoto grzanki.  Żurek podajemy z kiełbaską podsmażonym boczkiem i grzankami

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pyszny Makaron z Piersią Kurczaka i Cukinią na Obiad 203

kawałki. Umytą cukinię przekrawam na pół i kroję w cienkie paseczki wzdłuż cukinii – cukinię możemy pokroić nożem, obieraczką do warzyw lub szatkownicą. Oczyszczoną z nasion papryczkę chili drobniutko kroję i dodaję do cukinii. Przygotowanie sosu: Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę z czosnkiem przez około 4 minuty tak żeby cebula się zeszkliła. Do zeszklonej cebuli dodaję pieczarki i całość

Uwaga Babcia Gotuje
Cappelletti z pieczarkami, jarmużem i oregano 145

ilości wychodzi ok. 50 sztuk. 1. Zagniatamy ciasto, wałkujemy je bardzo cienko i wykrawamy kółeczka. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, blanszujemy drobno pokrojone pieczarki, czosnek i jarmuż. Po koniec smażenia dodajemy oregano i przyprawy. W maszynce mielimy warzywa z dodatkiem chleba, powstałą masę ewentualnie doprawiamy do smaku. 3. Na wycięte z ciasta kółeczka nakładamy mała ilość farszu i formujemy pierożki

Apetyczna babeczka
sałatka z kurczakiem, suszonymi pomidorami i ryżem 159

sypko. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą oraz pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Myjemy warzywa, siekamy drobno szczypior, pora kroimy w plastry, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju z pomidorowej zalewy (jeżeli korzystamy z kupionego produktu i nie wiemy jakim olejem zostały zalane pomidory, bezpieczniej

Miód i pieprz
Smardze w omlecie 115

wszystko zacznie się przyrumieniać. Posypać solą i pieprzem i odrobiną szczypiorku. Jajka rozmącić i wlać przykrywając wszystko na patelni. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć na wolnym ogniu aż jajka się zetną. Zsunąć cały omlet na talerz , udekorować warzywami i posypać szczypiorkiem

Gotowanie jest łatwe
Indyk w marchewce i pomidorach 172

smaż przez około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso i smaż do czasu, aż wszystko będzie miękkie. Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej  2 szklankami bulionu, dodaj pokrojone pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość duś do miękkości warzyw i mięsa. Na sam koniec dodaj przecier pomidorowy. W razie potrzeby dopraw danie do smaku pieprzem i solą

Krakowskie smaki Ani
Sałatka z pomidora ogórka i rzeżuchy 117

wziełam rzepakową) sól , pieprz do smaku  1 łyżeczka musztardy rosyjskiej 1/2 łyżeczki cukru cytryna Wykonanie Krok 1   Warzywa umyć i osuszyć . Sałatę porwać na duże części . Ogórek pokroić w plastry, Pomidor w ósemki . Krok 2. Na suchej patelni uprażyć len .  Krok 3 . Do miseczki włożyć : musztardę ,sól ,pieprz, cukier ,oliwę ,wycisnąć sok z 1/2 cytryny . Wymieszać

Eli Gotowanie
Placuszki z borówkami na jogurcie greckim 140

Staram się gotować zdrowo i używać jak najmniej oleju a jak najwięcej warzyw i owoców. Dziś przedstawiam Wam placuszki, które w składzie nie mają cukru, a są smaczne i zdrowe. Jeśli macie patelnię beztłuszczową to upieczecie je bez tłuszczu, a jeśli takiej nie macie to warto smażyć je na oleju kokosowym. Oczywiście jeśli nie macie borówek to sprawdzą się też

Mania Wypiekania
Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną 148

muffinek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy ok. 25 minut. Pieczone klopsiki można podawać z gotowanymi warzywami, np. z fasolką szparagową. Warto wiedzieć, że mięso pieczone w piekarniku ma mniej kalorii niż to samo przygotowane na patelni z dodatkowym tłuszczem. Jest soczyste i aromatyczne. W czasie pieczenia nie ma potrzeby dodawania dodatkowego tłuszczu, ponieważ wykorzystywany jest ten zawarty

My Chcemy Jeść
Patate fritte 159

opcjonalnie ocet balsamiczny z Modeny sól morska pieprz ziołowy u mnie  Skworcu oliwa z oliwek natka pietruszki Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj obrane i pokrojone w talarki ziemniaki, czosnek i cebulkę w piórka.  Smaż. Dodaj pozostałe warzywa. Przykryj pokrywką i duś do miękkości ziemniaka. Odkryj, dodaj sól, pieprz ziołowy. Przemieszaj. Dodaj octu balsamicznego z Modeny. Wyłóż

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 393

Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Cebulę, paprykę, marchewkę i ananasa pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Wrzucić marchewkę i cebulę. Smażyć ok. 15 minut. Dodać paprykę i smażyć kolejne 5 minut. Dodać ananasa i podlać warzywa odrobiną wody. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Przygotować sos. W misce wymieszać  sos sojowy, ocet, sok z pomarańczy

Chocolate Muffin Blog
Pasztet drobiowy z leśnymi grzybami 152

jajka liść laurowy ziele angielskie 1/2 łyżeczki szczypta cukru S&P Pierś z kurczaka i udko gotujemy z warzywami i z dodatkiem soli, pieprzu, ziela angielskiego, listka laurowego. Studzimy. Wątróbkę czyścimy. Cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, podsmażamy cebulę ( dodając szczyptę cukru) i wrzucamy do niej wątróbkę, dodajemy grzyby. Całość smażymy i na koniec doprawiamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Makaron , tagiatelle z cukinią i kurkami 145

garnka wlać wodę i ugotować makaron wg przepisu. Cukinię umyć i przekroić wzdłuż. Odciąć końcówki i pokroić, obieraczką do warzyw, na cienkie paski. Kurki (świeże) płuczemy pod bieżącą wodą i suszymy na durszlaku, czyścimy. (mrożone-wrzucamy na gorącą patelnię). Na patelni rozpuścić masło z olejem. Dodać kurki (większe kroimy na mniejsze kawałki). I podsmażamy. Dodać paski cukinii i delikatnie posolić

CookYourself

Proponowane wyszukiwania