warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:268/829)

MARCHEW – NIE TYLKO DO ROSOŁU 130

Choć należy do jednych z najpopularniejszych warzyw, najczęściej dodajemy ją... Artykuł MARCHEW – NIE TYLKO DO ROSOŁU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tagliatelle marchewkowe z kurczakiem 178

wodzie ok. 20 min., pokroić w kostkę. W tym czasie obrać marchewki i zrobić makaron - ja użyłam obieraczki do warzyw :) Ugotować brokuł - wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 min - odcedzić. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie wrzucamy makaron z marchwi - smażymy ok. 10 min. na średnim ogniu (marchewka ma być al dente

Alutka-Gotuje
Zupa pieczarkowa 126

łyżki śmietany sól pieprz Przygotowanie: W garnku zagotować 3 litry wody, następnie włożyć mięso i gotować ok 20 minut. Warzywa obrać, marchewkę okroić w plasterki, ziemniaki w kostkę, dodać do wywaru. Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, podsmażyć najpierw na suchej patelni, a potem dodać łyżkę masła. Po ok. 30 minutach, jak ziemniaki będą miękkie, dodać pieczarki, zagotować. Do słoiczka wlać

Malinowo w kuchni
Pasztet domowy, klasyczny 121

marchewki - 2 cebule - 5 białek - 3 kromki chleba + mleko do namoczenia - 1 szklanka wywaru w którym gotowały się warzywa i mięso - 3/4 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - sól - pieprz - liść laurowy - kilka ziaren ziela angielskiego - kilka ziaren pieprzu 1. Na patelni topimy słoninę, skwarki wyławiamy na talerzyk, a na powstałym tłuszczu przesmażamy łopatkę pokrojoną w płaski aż się przyrumieni. Podsmażoną

Apetyczna babeczka
Makaron ze Szparagami i Piersią Kurczaka 191

oczkach . Teraz gotuję makaron według przepisu na opakowaniu, tak żeby dodać gorący makaron do sosu. Na rozgrzanym oleju na patelni smażę do miękkości pierś z kurczaka (około 15 minut) pod koniec smażenia doprawiam solą i pieprzem. Gdy smażę pierś przygotuję warzywa – w garnku w którym wymieszam wszystkie składniki z makaronem rozgrzewam niewielką ilość oleju dodaję czosnek i podsmażam czosnek przez

Uwaga Babcia Gotuje
zupa ze szczupakiem smażonym na maśle 164

posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę marchew, oraz szczyptę skórki otartej z cytryny, całość smażymy przez dwie minuty. Przesmażone warzywa zalewamy rybnym wywarem dodajemy ziemniaki, pokrojone w kostkę, oraz paprykę posiekaną w cienkie paski  i gotujemy przez  dziesięć minut. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, oraz dwie łyżki oliwy, układamy na patelnię kawałki szczupaka ( zawsze zaczynając smażenie, od ułożenia kawałka

Miód i pieprz
Burrito meksykańskie 268

czosnku sól do smaku 1/2 woreczka ugotowanego ryżu Sposób przygotowania: Mięso smażymy na oleju. Do podsmażonego dodajemy mrożone warzywa oraz czosnek, smażymy aż odparuje z nich woda.  Do przecieru dodajemy przyprawy i zalewamy nasz farsz. Mieszamy cały czas trzymając patelnię na ogniu aż ilość sosu się nam nieco zredukuje. Tortille smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
Pikantne tartletki 131

uformować w kulę, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 30 minut. W międzyczesie przygotować farsz. Na patelni przesmażyć drobniutko pokrojoną cebulę, gdy się zeszkli dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, paprykę i drobniutko posiekaną papryczkę chili. Przesmażyć aż warzywa zmiękną, dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ziołami i słodką papryką, w razie potrzeby

Codzienne Gotowanie
Placki ziemniaczane z marchewką i cukinią, podawane z miętowym dressingiem 118

dużych oczkach. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Imbir oraz czosnek zetrzyj na małych oczkach. Kolendrę utłucz w moździerzu. Wszystkie warzywa wrzuć do dużej miski, wbij jajka, dodaj mąkę oraz kolendrę i dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy, formując placki. Smaż z obu stron na złoto, a następnie odsącz

Food Square
Zupa limonkowa z kurczakiem 169

trawę cytrynową. Zagotować. Zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut. W międzyczasie na patelni smażymy kurczaka, dodajemy do niego paprykę, pomidory i cebulę – podsmażamy wszystko razem przez kilka minut. Do miseczki wkładamy kurczaka z warzywami. Na nim układamy paski tortilli. Zupę limonkową doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy do miseczek. Dekorujemy plasterkiem limonki. Podobne przepisy Tarta

Pociąg Do Kuchni
Zupa ogórkowa nie tylko na zimę 130

wodą, dodać włoszczyznę – składniki powinny być w całości przykryte wodą. Zagotować (w czasie gotowonia zdejmować szumowiny). Gdy warzywa będą dość miękkie – wyjąć je i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Ziemniaki ugotować osobno. Ogórki zetrzeć na dużych oczkach, na patelni rozgrzać masło, podsmażyć starte ogórki i dodać je do wywaru. Patelnię zalać wodą z ogórków, chwilę podgrzewać, dodać

Pociąg Do Kuchni
Szaszłyki z serem halloumi, kurczakiem i warzywami 189

szaszłyków. Zamarynować kurczaka w oliwie i przyprawach. Przykryć czymś i zostawić w lodówce na co najmniej 2 godziny. Warzywa doprawić. Na namoczone patyczki nałożyć kawałki kurczaka, sera halloumi, cukinii, cebuli, pieczarki, aż zapełnimy cały patyczek. Rozgrzać łyżkę oliwy na patelni do grillowania, ułożyć szaszłyki. Grillować ok. 10 min, aż kurczak będzie gotowy, obracać co jakiś czas, żeby usmażyły się

Corner With Recipes
Makaronowe koszyczki z warzywnym sosem 150

minut w 180 stopniach. W tym czasie pokrój w drobną kostkę cebulę, cukinię, paprykę i pieczarki. Na patelni rozgrzej olej, następnie wrzuć przyprawy. Po chwili dodaj cebulę i zeszklij. Dodaj czosnek, po 2 minutach dodaj pozostałe składniki. Kiedy warzywa zmiękną, zalej je przecierem i dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotowe koszyczki wypełnij sosem, możesz ozdobić bazylią i posypać dodatkowym

Corner With Recipes
Pierś kurczaka w sosie z gorgonzoli i szafranu z dodatkiem gniecionego bobu i puree 186

około 20-25 minut. W tym czasie gotujemy ziemniaki do miękkości, odcedzamy, dodajemy mleko i masło i ugniatamy warzywo na puree, pozostawiamy chwilę na ogniu by płyn całkowicie odparował- wtedy puree będzie kremowe. Doprawiamy solą. Czas na sos. Na patelnię wlewamy śmietankę, gotujemy na średnim ogniu i dodajemy pokruszony ser gorgonzola oraz szafran, sos gotujemy kilkanaście minut

Mango Papaja
Barszcz czerwony z uszkami 138

garnka wrzucamy pokrojone buraki w plasterki (można też zetrzeć na tarce), marchewkę, pietruszkę i selera w większe kawałki. Warzywa zalewamy zimną wodą, dodajemy cukier, ocet, ziele angielskie oraz liść laurowy i gotujemy na wolnym ogniu. W między czasie na patelni rozpuszczamy masło i dusimy do miękkości cebulę, pora i czosnek i dorzucamy do zupy. Na koniec zupę przyprawiamy solą, pieprzem

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania