Ryż z sosem paprykowo-grzybowym

Ryż z sosem paprykowo-grzybowym

Składniki: ryż (20 dag) grzyby (najlepiej jakieś leśne, ale mogą też być pieczarki) cukinia (1/2 szt.) marchewka (1 szt.) przecier paprykowy (0,2 l) sól pieprz woda Przygotowanie: Dla odmiany przepis a 2 porcje. Grzyby kroimy i dusimy na patelni w odrobinie wody. Marchewkę i cukinię kroimy w kostkę i dorzucamy do grzybów. Gotujemy ryż w osobnym garnku. Kiedy grzyby i warzywa są już miękkie doprawiamy pieprzem i solą, a następnie dolewamy sos paprykowy. Całość gotujemy jeszcze przez ok. 2 minuty. Ugotowany ...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Weganka Gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ryż, cukinia, sosy, marchewka, sos paprykowy, polewa, pieczarki, warzywa, papryka, kasza, sos do ryżu, ryż z warzywami, pieczarki z ryżem, sos z grzybów , warzywa na patelnie, pieczarki w sosie

Inne przepisy z Weganka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.