Ryż z sosem paprykowo-grzybowym
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Ryż z sosem paprykowo-grzybowym
Składniki: ryż (20 dag) grzyby (najlepiej jakieś leśne, ale mogą też być pieczarki) cukinia (1/2 szt.) marchewka (1 szt.) przecier paprykowy (0,2 l) sól pieprz woda Przygotowanie: Dla odmiany przepis a 2 porcje. Grzyby kroimy i dusimy na patelni w odrobinie wody. Marchewkę i cukinię kroimy w kostkę i dorzucamy do grzybów. Gotujemy ryż w osobnym garnku. Kiedy grzyby i warzywa są już miękkie doprawiamy pieprzem i solą, a następnie dolewamy sos paprykowy. Całość gotujemy jeszcze przez ok. 2 minuty. Ugotowany ...
Czytaj dalej na blogu Weganka gotujeWarto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Weganka Gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, ryż, cukinia, sosy, marchewka, sos paprykowy, polewa, pieczarki, warzywa, papryka, kasza, sos do ryżu, ryż z warzywami, pieczarki z ryżem, sos z grzybów , warzywa na patelnie, pieczarki w sosie
Inne przepisy z Weganka gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję