warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:282/829)

Golonka w kapuście kiszonej 152

angielskie sól, pieprz Mięso kroimy w niewielkie kawałki, cebulę w półplasterki, a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy mięso i obsmażamy je z każdej strony. Następnie dodajemy marchewkę, cebulę, liście i ziele i dusimy pod przykryciem aż warzywa i mięso staną się miękkie. Dodajemy kapustę, mieszamy i dusimy do czasu aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy solą

Czary - gary w kuchni
Zapiekanka z kaszy gryczanej z sosem paprykowo-marchewkowym. 118

ilość według własnych upodobań) 2 łyżki mleka kokosowego sól oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekaną cebulę, pokrojonego w kostkę bakłażana, cukinię i boczniaki. Dusić do miękkości, doprawić. Połączyć z ugotowaną kaszą. Kaszę z warzywami przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w temperaturze 200°C przez ok. 25 minut. Przygotować sos: rozgrzać

zadanie-gotowanie
Pikantny sos do kanapek 202

przez około 6 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy chili i czosnek, smażymy kolejną minutę dwie.Zawartość patelni przekładamy do garnka z pomidorami. Dodajemy do niego ocet oraz cukier. Całość gotujemy przez około 40-60 minut, aż wszystko zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy słodką paprykę,i przyprawy. Nasz sos przekładamy do suchych i wcześniej wyparzonych słoików

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i oliwkami 193

gyrosa i dodać trochę oleju. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie mięso usmażyć na patelni. Kiedy mięso się podsmaży, dodać do niego pieczarki i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić razem przez 5 minut. 3. Makaron, mięso z warzywami wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Do śmietany dodać trochę gorącej wody, by ją zahartować. Następnie dodać

Kuchnia domowa Ani
Kremowa zupa fasolowa z pikantnymi pieczarkami 147

smaku i ugotować do miękkości warzyw. (W razie potrzeby dolać wody. Powinno jej być niewiele ponad poziom warzyw i fasoli.) Po ugotowaniu zmiksować. Dodać masło, śmietankę, przyprawić solą.  Pieczarki oczyścić, pokroić niezbyt drobno. Z papryczki usunąć nasionka, posiekać ją. Na patelni rozgrzać masło i na mocniejszym ogniu krótko przesmażyć pieczarki wraz z papryczką. Podawać zupę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kasza jaglana z brokułem i cukinią. 140

małym ogniu do momentu aż kasza wchłonie całą wodę. 2. Cukinię obierz ze skórki i obieraczką do warzyw obierz zieloną część tworząc wstążki. Środkową część cukinii czyli pestki wyrzucam.  3, Brokuła umyj i pokrój kwiaty w drobniutką kotkę. Rozgrzej suchą patelnię lub garnek, wrzuć brokuła podlej trochę wodą i gotuj pod przykryciem ok. 5 min - wodę musimy zredukować prawie

Kubki smaku
Naleśniki z farszem mielonym 100

wlewam trochę oleju do kubka i maczam w nim pędzelkiem spożywczym po czym równomiernie rozsmarowuje na patelni.  Farsz mięsny: mięso podsmażamy na odrobinie oleju wraz z posiekaną drobno cebulą i czosnkiem. Wrzucamy kukurydzę, fasole i przyprawy. Kiedy mięso i warzywa osiągną wymaganą miękkość, dodajemy pomidory . Całość doprawiamy solą i pieprzem.  Naleśniki wypełniamy mięsnym farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym

Kubki smaku
Gołąbki wołowe z boczkiem parzonym z szybkowaru 148

momentu, aż ryż wchłonie całą wodę (trwa to parę minut) ostudź ryż wszystkie składniki: wołowinę, boczek, warzywa, przyprawy i zimny ryż połącz w dużej misce i wymieszaj z gotowego farszu mięsnego zrób maleńkiego i cienkiego kotlecika, podsmaż go na patelni, skosztuj i w razie konieczności dopraw cały farsz farsz podziel na 12 równych części na każdy liść kapusty

Szybko Szybkowar
Paprykarz z kurczaka 159

łyżeczka soli morskiej - 1/2 szklanki bulionu z kurczaka - 120 g kwaśnej śmietany 18% Składniki dla 2 osób. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę pokrojoną w cienkie plasterki oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski. Podsmażamy ok. 5 minut często mieszając aż warzywa się zrumienią. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w paski i smażymy kolejne 5 minut. Teraz dodajemy posiekany i rozgnieciony

Kuchenne Wariacje
makaron z kurczakiem w sałatce 221

chwilę, w chłodne miejsce. Makaron wsypujemy do garnka , na lekko osolony wrzątek i gotujemy  al dente. Myjemy warzywa, siekamy drobno szczypior, pietruszkę, oraz czosnek, cebulę kroimy w kostkę, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy,  wrzucamy pokrojoną cebulę, razem z czosnkiem i  smażymy  na średnim ogniu

Miód i pieprz
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 256

Dynia to jest takie warzywo, że można z nią robić masę smacznych potraw. Zrobiłam zapiekankę z puree z dyni, które robiłam niedawno. Wyszła bardzo dobra, polecam.   Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojoną w talarki cebulę, posiekane ząbki czosnku i małe pieczarki. Jeśli pieczarki są większe przekroić na mniejsze kawałki. lekko obsmażyć i wrzucić wszystko na dno naczynia w którym

Kuchnia Pokoleń
ZUPA OGÓRKOWA 141

kostkę bulionu. Pokroiłam jeszcze pora na paseczki i dodałam do zupy  wraz z podsmażonymi warzywami. Marchew,pietruszkę i selera (ilość w zależności od ilości zupy i gustów) starłam na tarce o grubych oczkach i podsmażyłam chwilę na patelni na maśle. Ziemniaki pokroiłam w kostkę i dodałam do zupy. Część przecieru z ogórków zmiksowałam i dołożyłam do zupy

potrawyregionalne
Zupa z dyni z mlekiem kokosowym i krewetkami 120

całości dokładnie zmiksować, dlatego na koniec najlepiej przecedzić przez sitko, tak żeby w naszej zupie nie było kawałków warzyw. Do gładkiej zupy dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy sosem sojowym, sokiem z cytryny, oraz solą i pieprzem. Zupa gotowa Na patelni podsmażamy krewetki, my użyliśmy tanich mrożonych krewetek. gdy się ładnie zarumienią dodajemy na każdy talerz kilka sztuk

KasiaiKrzysiu.pl
Kasza gryczana z warzywami. 205

drobno zeszklić na odrobinie oliwy ,dodać pokrojonego buraczka ,doprawić solą ,pieprzem ,ziołami i dodać kaszę ,wymieszać . Na oddzielnej patelni obsmażyć z dwóch stron kalafior skropiony delikatnie oliwą ,dodać cukinię i pora i jeszcze chwilkę smażyć wszystko razem przez około 5 minut .Warzywa mają pozostać jędrne .Doprawić .Smacznego

Ladylaura.
Ryby i studenty głosu nie mają.Ale mają do wkucia międzynarodowe. Ma love? 135

Poleca się smażyć kawałki małe. Nie wierzycie? Sami spróbujcie przewracać rybę mając nos w kodeksie i operując drugą patelnią na której smażycie obiad na dzień następny na Uni! Smacznego! I nie zapomnijcie jeszcze przed zabraniem się za rybę ugotować/podsmażyć warzyw czy makaronu! Dla lubiących może być ryż. Pechowcy którzy zapomnieli muszą zjeść z pieczywem! I przydałby się jakiś

Fiolka w kuchni

Proponowane wyszukiwania