Bakłażan, cukinia, śmietanka i kurki = obia d i dealny. Przy tej jesiennej propozycji do dałabym tylko je dno, pamiętajcie, żeby zjeść dokła dkę ;) Skła dniki: 1 bakłażan 1 duża cukinia 2 marchewki 1 cebula 1 jajko 5 łyżek mąki sól i pieprz do maku świeża bazylia po 1/2 łyżeczki - zioła prowansalskie, papryka sło dka, papryka ostra Przepis na SOS KURKOWY Przygotowanie: Marchewki oraz cebulę obieramy i myjemy razem z bakłażanem i cukinią. Wszystkie warzywa ścieramy na tarce n... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...