Frittata ze szparagami, cukinią i pomidorkami

Frittata ze szparagami, cukinią i pomidorkami

Frittata ze szparagami, cukinią i pomidorkami

Przepis na : obiad

Frittatę ze szparagami, cukinią i pomidorkami zrobiłam dla urozmaicenia na obiad. Jest to pyszne danie, ale frittatę najlepiej robić na bardzo dużej patelni. Moja z pokrywką była zbyt małą i frittata wyszła dosyć wysoka, długo się ścinał wierzch i miałam problem z przełożeniem jej na talerz, bo frittatę obraca się do góry dnem na dużym talerzu i kroi jak pizzę. Prościej zrobić nasz polski omlet ;-)  SKŁADNIKI 6 jajek 200 g śmietany 30% 250 g pomidorków rzymskich mini lub koktajlowych 500 g zielonych szparagów 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.