W końcu powstała długo wyczekiwana przeze mnie cukinia zapiekana. Inspirowałam się przepisem z Kwestii Smaku. Farsz wyszedł super i narodził się już pomysł na wykorzystanie go w innej potrawie 😀 Składniki: cukinia ( u mnie było 2,5 szt. sporej cukinii - ok. 2 kg całości) 8 łyżek oleju 1 papryka 3 ząbki czosnku 2 szt. średniej wielkości cebule 1 łyżka sosu sojowego 420 ml bulionu 70 g ryżu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 pomidory 10 dag żółtego sera sól, p... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...