dużą kostkę, natrzeć czosnkiem i cebulą oraz obsypać przyprawami. Następnie należy podsmażyć mięso na patelni z odrobiną oleju. W rondelku podsmażyć na maśle pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę , dodać wodę i podsmażone mięso. Dusić pod przykryciem, do momentu, gdy mięso i warzywa będą już miękkie. Na koniec zaprawić mąką i śmietaną. (mąkę zmieszać dokładnie ze śmietaną, dolać
The Sweet Damselpopsuł Żarłoczkowi humoru. Takie frittaty może przygotować z różnym dodatkami. Zamiast szpinaku dodajcie jakieś inne warzywo np. groszek albo kawałeczki wędliny a foremki wyłóżcie plasterkami kiełbasy lub szynki a za każdym razem zrobicie nieco inne danie. Masę jajeczną możecie też wlać na niedużą patelnię i powolutku smażyć aż się zetnie - po upieczeniu wystarczy pokroić dużą frittatę na trójkątne porcje. Zwróćcie
Smaczna Pyzadrobną kostkę. Marchewkę pokroić w talarki, lub pół talarki, podobnie postępując z selerem. Na wyższej patelni lub rondelku rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cebulę, marchew, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz seler naciowy - zmniejszyć ogień i smażyć kilka minut do zarumienienia i zmiękczenia warzyw - 5-7 minut. Następnie dodajemy dwie puszki krojonych pomidorów oraz bulion warzywny, doprowadzam do wrzenia
Plate of Joyimbirem, odstawić na godzinę. Pomarańcze dokładnie umyć. Cienko obrać 4 pomarańcze (najlepiej nożykiem do miękkich warzyw i owoców). Skórkę pokroić w cienkie paski a z pomarańczy wycisnąć sok. Ja otrzymałam 400 ml soku. 2 pomarańcze pokroić w plasterki, grubości około 3 mm. Na patelni rozpuścić 4 łyżki cukru, ułożyć na nich plasterki pomarańczy, podsmażyć pół minuty, odwrócić, smażyć minutę. Plasterki
królestwo garówobrać, umyć, zetrzeć na grubej tarce, a kaszę przepłukać. Dodać do zupy razem z tartymi warzywami po ok. 40 minutach od zagotowania wywaru. Wrzucić również pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek. Pieczarki oczyścić i pokroić w grube plastry. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić pieczarki, delikatnie posolić i obsmażyć do lekkiego zrumienienia. Przełożyć do wywaru. Gotować aż makaron
Czerwień i błękitczosnku skórka otarta z połowy pomarańczy pęczek kolendry 500 ml rosołu gotowanego z dużą ulością warzyw, lub bulionu warzywnego 2 łyżki prawdziwego masła ewentualnie gęsta śmietanka Przygotowanie Cebulę i czosnej posiekać - zeszklić na maśle. Zetrzeć na tarce (albo w malakserze) marchew - wrzucić na patelnię z cebulką i czosnkiem - zamieszać i dusić pod przykryciem przez 5 minut mieszając od czasu
Kulinarne InspiracjeKROK 1 Sporządzenie bulionu; Do garnka wlewam ok 1,5 l zimnej wody. Wkładam obrane warzywa, przekrojone na pół i zagotowuje. Gotuję pod przykryciem ok 30 - 40 minut. Na końcu solę. KROK 2 Cebulę, papryczkę chili oraz czosnek kroję w drobną kostkę. Rozgrzewam patelnię, po czym roztapiam około 2 łyżek masła. Wrzucam pokrojone składniki i przysmażam. Ważne jest
smacznieinatemattymianku 1 łyżeczka oregano sok z 1/3 cytryny oliwa do podsmażenia PRZYGOTOWANIE: Wszystkie warzywa myjemy, cebulę i czosnek obieramy, pomidora oparzamy i ściągamy skórkę, z papryk pozbywamy się nasion. Cebulę czerwoną, czosnek oraz papryczkę chilli dość drobno pokroić i podsmażyć na patelni, następnie dodać pomidory z puszki oraz sparzonego i pokrojonego pomidora. Wszystko dokładnie mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkichwilę podsmażać. Następnie dodać pokrojoną paprykę i pieczarki. Wymieszać i krótko razem podsmażać. Na patelnię z lekko podsmażoną cebulą, papryką i pieczarkami dolać 1 łyżkę oleju i wrzucić pokrojonego kurczaka. Podsmażać, często mieszająć, aż mięso przestanie być różowe. Do podsmażonego mięsa z warzywami dodać pokrojonego ananasa, wlać przygotowany sos i dusić stale mieszając sos (aby mąka ziemniaczana nie zamieniłą się
Gospodyni Miejskajaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieram kroję na ćwiartki. Na rozgrzaną patelnię wrzucam pieczarki i podlewam niewielką ilością wody. Dodaję do nich pół kostki rosołowej, przykrywam pokrywką i duszę na małym ogniu do miękkości. Obieram czosnek i imbir, kroję warzywa w drobną kostkę i dodaję do pieczarek. Grzyby doprawiam pozostałymi przyprawami, a następnie
Zdrowo i kolorowomiękkości, następnie studzimy. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Kiedy będzie już rozgrzana wykładamy mięso. Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. 3. Do wrzącej osolonej wody wkładamy różyczki brokuła, gotujemy do miękkości. 4. Warzywa myjemy,proimy w kosteczkę. 5. Wykładamy wszystkie składniki do jednej salaterki. 6. Ser żółty kroimy
Kuchnia Pełna Pasjiprzyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Kurczaka drobno kroimy i przyprawiamy solą i pieprzem. Marchew, cebulę, suszone pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Cieciorkę odsączamy. Część cieciorki ( 1/3 ) rozgniatamy widelcem. Wątróbkę podsmażamy na patelni z olejem, zdejmujemy i studzimy a następnie kroimy na drobno. Do kurczaka
Maminek kulinarnyDawno, dawno temu... :) ... przez przypadek włączyłam program kulinarny z Nigelem Slaterem i całe szczęście, że nie przełączyłam kanału, bo dzięki temu mam rewelacyjny przepis na
Kraina Miodem PłynącaZupa góralska z czosnkowymi grzankami...Kremowa, aromatyczna zupa z serków topionych.Wzbogacona smakiem czosnkowych grzanek.Posypana drobno posiekanym szczypiorkiem.Pycha!Składniki:300 g serka topionego;2 średnie marchewki;1
Gospodyni Miejskamiski wbić jajko, oddzielić białka od żółtek i również dodać do miski Dodać pokrojone warzywa, łososia i doprawić według uznania(należy uważać z solą, ponieważ łosoś wędzony podczas dodatkowej obróbki termicznej staje się bardzo słony) Rozmieszać całość widelcem i wlać na rozgrzaną patelnię Smażenie na patelni teflonowej nie wymaga użycia tłuszczu, w innym przypadku lekko natłuścić patelnię lub spryskać
peanutbuttermonster