Por i jabłko to jedno z moich ulubionych połączeń. Sprawdzone wielokrotnie i nigdy nie sprawiające zawodu. Dla tej pary majeranek zawsze jest dobrą asystą, a tym razem dołączył do nich również chrzan. Czasami mam lekkie wątpliwości, czy dane połączenie zagra, ale tym razem byłem pewny - to musi pasować! Zestawienie smaków w tym daniu jest bardzo swojskie, powiedziałbym nawet: przaśno-słowiańskie ;) I bardzo dobrze, takie właśnie ma tym razem być. No ale zapomniałem o kurczaku, a przecież to wokół niego kręci się ca... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...