Dziś pokaże Państwu jak przygotować jeden z prostszych deserów na świecie ! Do przygotowania torcika truskawkowego będziemy potrzebowali : 230 gram truskawek mrożonych 100 gram cukru 10 gram żelatyny 150 ml śmietany 36 % Na początek pieczemy niski biszkopt , po wystygnięciu wykrawamy ringami krążki. Następnie przecieramy truskawki przez drobne sitko. Dzielimy je na dwie części
Full Smakuprzepadam za deserami na zimno. No może poza kilkoma małymi wyjątkami. Nigdy nie byłam miłośniczka serników z galaretkami, z owocem wszelkim, jakoś tak mam. Jest jeden wyjątek. Torcik truskawkowy jaki robi ciocia Małżona. Przepis zapisałam i już kilka razy wypróbowywałam. Poddałam go też małej modyfikacji. We wtorek po upalnym, parnym i dusznym dniu postanowiłam wykorzystać resztę truskawek
Dzieje kuchennej Wiewiórypierwszy z 2 łyżek nutelii i odrobiny mleka (mieszamy w mikserze / blenderze), drugi sos to zmiksowane truskawki z dodatkiem cukru. Naleśniki dekorujemy bitą śmietaną, sosami oraz truskawkami. Naleśniki truskawkowe i czekoladowe
Bon Appetit Małgorzatywymieszać z 1 łyżką musu z truskawek oraz z rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatyną. Panna cottę rozlać do małych salaterek i wstawić do lodówki do stężania. Podawać z musem truskawkowym, truskawkami i świeżą miętą. Jogurtowa panna cotta
Bon Appetit Małgorzatymiseczce przy pomocy tłuczka. Do pucharków dajemy pokruszone herbatniki, następnie około 2 - 3 łyżek serka, polewamy musem z truskawek, ozdabiamy bitą śmietaną, owocami i czekoladą. Szybkie i pyszne :) Truskawkowy sernik na zimno w formie deseru
Bon Appetit MałgorzatyŻaden kisiel z torebki nie może równać się z tym domowym. A ten truskawkowy jest przepyszny. Będzie smakować i małym i dużym :)Składniki:100 g truskawek50 ml wodycukier do smaku1 łyżka mąki ziemniaczanej + odrobina zimnej wodySposób przygotowania:1. Truskawki odszypułkować, dokładnie umyć, rozgnieść widelcem lub pokroić na kawałki.2. Owoce przełożyć do garnuszka, zalać wodą, doprawić cukrem do smaku
Kuchnia domowa Anizimę, jeśli tylko jest taka możliwość, robię różne soki. W tamtym roku robiłam wiśniowy i winogronowy, a w tym sezonie zaczynam tydzień temu od soku truskawkowego. Do zrobienia soku użyłam sokownika, a z pozostałej pulpy owocowej zrobiłam dżem.Składniki:5 kg truskawekcukierSposób wykonania:1. Umyte i odszypułkowane truskawki przekładamy do kosza sokownika.2. Całość podgrzewamy, pamiętając, by uzupełniać wodę w dolnym
Kuchnia domowa Aniczyli jak zrobić dżem z pozostałej pulpy owocowej po robieniu soku truskawkowego :)Składniki:pulpa z owoców truskawekcukierodrobina kwasku cytrynowego lub sok z cytrynySposób przygotowania:1. Do truskawek dodajemy cukier wedle uznania. Smażymy na ogniu, mieszając.2. Dodajemy kwasek cytrynowy lub sok z cytryny do smaku. Dzięki temu dodatkowi dżem zachowuje ładny kolor i ma bardziej wyrazisty smak.3. Gorący dżem przekładamy
Kuchnia domowa AniPyszny, delikatny , truskawkowy sernik. Zmieniłam nieco składniki spodu, głównie ze względu na domowe zapasy. Używałam żelatyny w płatkach a nie sypkiej. W przepisie podaję jednak żelatynę zwykłą tak jak w oryginale, gdyż jest ona bardziej popularna. Przepis ze strony Moje WypiekiSkładniki na spód:140 g herbatników70 g masłana masę:500 g świeżych truskawek2 łyżki soku
Stare GaryOmlet biszkoptowy z ricottą i domowym dżemem truskawkowymTen dżem bije wszystkie kupne(i inne) dżemy na głowę! Jeszcze dwa sprawdziany i koniec.Czekam już tylko
More food, love and dreamskrysztalkow lodu.Taka akcje powinno sie przeprowadzic kilkakrotnie.Mam nadzieje,ze moj przepis bedzie dla Was inspiracje do tworzenia wlasnych smakowitych lodow.Zycze smakowitego ochlodzenia !A oto druga lodowa propozycja.Po rzeskich lodach truskawkowych pyszne lody chalwowe.Poniewaz sa na bazie jogurtu greckiego sa jak jogurt idealnie gladkie,aksamitne w smaku.Naprawde rewelacyjne.Smakuja jak z najlepszej wloskiej lodziarni.Rowniez nie zamarzaja na kamien.Takze na drugi dzien
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie chcę tu pisać, że taki sposób na upieczenie babeczek jest mój bo akurat może ktoś już tę metodę stosował. Ja bynajmniej czegoś takiego nie spotkałam
Ewa w kuchniposmarowania spodu ciasta Składniki na nadzienie:300 g truskawek 1,5 łyżki żelatyny 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Do dekoracji:100 g czekoladek z nadzieniem truskawkowym listki miętyObie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski, dodać pozostałe składniki. Utrzeć na gładką masę. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 30 x 35 cm, nasmarowanej tłuszczem
Świat Ciastaubijając na wolniejszych obrotach. Wsypać cukier puder, wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i nieco ostudzić. Wlewać ją powoli do masy, miksując na najwolniejszych obrotach lub mieszając łyżką.Mus truskawkowy:200 g truskawek2 łyżki cukruTruskawki z cukrem zmiksować blenderem na gładki mus.Dodatkowo:1 kg truskawek, pokrojonych w plastry (zostawić kilka w całości do dekoracji)200 g ciastek owsianych z czekoladą typu
Food SquarePropozycja dla tych, którym po przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystaniasyrop truskawkowy.Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym
Maminek kulinarnypodobnie jak ja średnio czują się w wypiekach. Powodzenia. Trzymam kciuki za wasze kulinarne eksperymenty! Składniki:100g miękkiego masła200ml mleka500g mąki + jeszcze trochę70g cukru + 5łyżek50g świeżych drożdży1 jajkokonfitura truskawkowa lub dowolny dżem50g płatków migdałowych Przygotowujemy ciasto drożdżowe. 50g masła rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy mleko. W misce mieszamy 500g mąki, 70g cukru i szczyptę soli. Drożdże kruszymy, dodajemy
Smakowity Blog Kulinarnyspora dawka endorfin. Ale tym razem nie w postaci tabliczki czekolady. To byłoby zbyt proste i oczywiste! Postarajmy się więc sprowadzić w nasze cztery kąty trochę lata. Przygotujmy koktajl truskawkowy, prawdziwą bombę witaminową, a nasz organizm na pewno się nam odwdzięczy zdrowiem i promienną cerą. Potrzebne nam:- 500 g mrożonych lub świeżych truskawek- pół litra jogurtu naturalnego
W poszukiwaniu inspiracjiMamo....zrobisz koktajl truskawkowy? Moje dzieciaki w sezonie na truskawki bardzo go lubią, z wielką niecierpliwością czekamy na Nasze truskaweczki,ale nie mogłam im odmówić i juz teraz kupiłam ich troszkę aby spełnić te zachcianki, nie tylko dzieci zresztą :)Składniki:1/2 kg truskawek300 ml maślanki ( można też użyć mleka)2 łyżki miodu- ja użyłam z mniszka lekarskiego ( przepis
Z Majeczką w kuchniIdealne w smaku : lekkość biszkoptu i dwóch smaków musu truskawkowego Składniki:4 jajka8 łyżek mąki8 łyżek cukru1 łyżeczka pr. do pieczenia1 mus:1/2 kg truskawek2 łyżki żelatyny2 mus:1/4 kg truskawek 250 ml śmietany 18 %Wykonanie:Ciasto: Ubijamy piane z białek,miksując dodajemy zóltka, miksujemy, dodajemy stopniowo cukier, dokładnie miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia
Z Majeczką w kuchniSezon truskawkowy trwa, warto więc zamknąć te pachnące chwile w słoiki na zimę Składniki:2 kg truskawek2 op.Konfitur Fixu Diamant700 g cukru kryształu4 duże łyżki miodu3 łyżki soku z cytryny2 laski waniliiWykonanie:Truskawki zasypujemy na noc cukrem. Po tym czasie truskawki miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy Konfitur Fix, sok z cytryny, wanilię oraz miód, gotujemy ok 3 minut
Z Majeczką w kuchniPolecam przepis na koktajl truskawkowy. Idealny na ciepłe, letnie dni. Jest bardzo łatwy, ale smakuje cudownie :)Tutaj najważniejsze są truskawki, dlatego postarajmy się, żeby znaleźć truskawki wysokiej jakości :)SKŁADNIKI:200 g truskawek (kilka zostawić i pokroić w ćwiartki)pół szklanki mlekałyżka cukruWYKONANIE:Ja zrobiłam koktajl w robocie. Szybciutko i wygodnie :)Truskawki dajemy do robota, miksujemy na gładką masę. Dodajemy mleko
Serce zamknięte w formie pysznościTruskawkowe serduszka Jeśli nie macie czasu na przygotowanie cukrowych dekoracji (nawet tych prostych) mam dziś dla Was szybką, efektowną i smaczną alternatywę. Mimo, że kalendarzowo mamy środek zimy gdzie nie gdzie można kupić świeże truskawki (te, które widzicie na zdjęciu znalazłam wczoraj zupełnie przez przypadek w Lidlu – 3,50 zł za małe pudełko). Zazwyczaj niezależnie od pory roku truskawki
Ciastkozercypowyższymi dodatkami to ... zjem grzecznie bez wydziwiania. Lubię lody, ale o stokroć bardziej ich mniej słodki, orzeźwiający zamiennik czyli sorbet. Dziś podaję prościuteńki przepis na pyszny truskawkowy sorbet :). Wspaniały, aromatyczny i niskokaloryczny deser smakiem przywołujący słoneczne lato ... Składniki: 0.5kg truskawek 0.5 szklanki cukru odrobina wody(2-3 łyżki) 1/2 łyżeczki soku z cytryny
Walijskie Pichcenierzeczy... Składniki: 250 g swojej roboty ciastek pieczonych z olejem rzepakowym* 100 g ciemnej czekolady 100 g masła/margaryny 2 łyżki kakao 600 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe syrop różany z płatkami 200 ml śmietany 30 % 200 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny opcjonalnie kilka kropel barwnika czerwonego bita śmietana i truskawki do dekoracji. Ciastka z olejem rzepakowym
Malinowe Pocałunkicukierni, w przerwie podczas wyprawy rowerowej :) Tak się rozmarzyłam i nastroiłam słońcem, które coraz śmielej do nas wychodzi i intensywniej rozdziela promyczki, że postanowiłam zrobić domowy deser - lodowe smoothie truskawkowe. Składniki: paczka mrożonych truskawek kubeczek jogurtu naturalnego kilka łyżek cukru opcjonalnie: bita śmietana, polewa owocowa, herbatniki Wykonanie: Do przygotowania podstawowej wersji smoothie o tej porze roku potrzebujemy opakowanie mrożonych truskawek
Taste Of My Daypatyczka twarożek, truskawki, cukier puder zmiksować żelatynę 1 łyżkę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i zostawić na 20 minu7t do napęcznienie - podgrzać w mikrofali i dodać do masy truskawkowej i wymieszać szprycką nakładać krem i posypać kolorową posypką.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwszystko zmiksować na dość gęste nadzienie odpowiednią porcję nadzienia położyć na naleśniku - brzegi podwinąć i zawinąć ciasno jemy od razu podane jeszcze letnie, można na talerzyk polać ciut soku truskawkowego - naleśniki są syte i smaczne...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:) Oczywiście do kanapek też jest świetna.Składniki; 1 kg truskawek, 6 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, Wykonanie;Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet
Anioły w kuchnisama tylko, że dużo ładniejsza. Wszystkim Mamom, nie tylko dzisiaj, życzę dużo zdrowia, dni pełnych radości, siły i wytrwałości w wychowywaniu dzieci , aby świat był coraz lepszy i słodszy…. Truskawkowy souvenir na Dzień Matki. Składniki. 500 g truskawek 1 cytryna 125 ml nalewki z wiśni 150 g cukru pudru 12 łyżeczek żelatyny 500 g kremówki 36% 24 szt. biszkoptów
Kulinarny karnet ChristopheraKrem. 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 5 truskawek z konfitury Wykonanie. Utrzeć cukier z jajkiem i masłem na pulchną masę. Dodać truskawki i utrzeć krem truskawkowy . Każdą babeczkę napełnić kremem. Na wierzchu położyć truskawkę i ozdobić listkiem mięty. Ułożyć na paterze i niestety szybko znikną
Kulinarny karnet Christopheraciepłą wodę do 3/4 wysokości ramekinów i zapiekać około 20minut.Próba patyczka. Sos-truskawki zmiksować i wymieszać z kremowym octem balsamicznym i pieprzem. Zapieczone truskawki podać z sosem truskawkowym
Kulinarny karnet Christopheraracji, że sezon truskawkowy w pełni a raczej na wykończeniu, a z moim żołądkiem o wiele lepiej i już mogę jeść (wprawdzie w ograniczonych ilościach, ale zawsze to coś) surowe owoce i warzywa. Postanowiłam zamieścić przepisik na moje udziwnione risotto na słodko. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme NieboLody truskawkoweSKŁADNIKI:śmietana kremówka- 450 mltruskawki - 200 mlcukier puder -1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Truskawki umyć osączyć, zmiksować. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do
Kuchnia DanusiMamy już w sklepach truskawki i rabarbar, więc proponuje oto takie ciastoRabarbarowo truskawkowe SKŁADNIKI:truskawki -0,5 krabarbar -400 gcukier waniliowy -0,5 opakcukier -1 szkljajka -4 sztwoda -5 łyżekolej -9 łyżekproszek do pieczenia -1 łyżeczkamąka -1,5 szkltłuszcz do formyPRZYGOTOWANIE:CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodawać stopniowo cukier, ubić na puszystą masę , dodawać stopniowo, wodę, olej
Kuchnia DanusiMoje ulubione pierożki truskawkowo- jagodowe. Mam nadzieję że każdy z was skusi się choć na jednego pierożka.Pierożki jagodowo- truskawkowe SKŁADNIKI:CIASTO:mąka - 300 gciepła woda - 1 szkloliwa - 1,5 łyżkisólNADZIENIEtruskawki - 100 gjagody - 120 gcukierDEKORACJAtruskawkilistki miętyPRZYGOTOWANIE:Ciasto Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać szczyptę soli, oliwę i ciepłą wodę. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Ciasto
Kuchnia DanusiSzybki, prosty i jaki smaczny śmietankowo -truskawkowy torcik z płatkami migdałowymi. Składniki:15 okrągłych biszkoptów,400 ml kremówki 30%,3 łyżki cukru pudru,2 śmietan fixy,300 g truskawek,50 g płatków migdałowych.Przygotowanie: Biszkopty układamy na dnie tortownicy (o średnicy 25 cm). Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem
Aga w kuchnimiksujemy blenderem z 1 łyżką cukru pudru. Następnie do przezroczystych szklanek wsypujemy na dno 3 łyżeczki granulowanych otrębów. Na to układamy 2 łyżki ubitej kremówki i 2 łyżki musu truskawkowego. Robimy jeszcze jedną taką warstwę. Podajemy od razu
Aga w kuchniPyszny deser z wiśniową pianką i pysznym musem truskawkowym, a to wszystko posypane zdrowym błonnikiem kokosowym... w rzeczywistości pianka ma lekko różowy kolor, czego nie widać na zdjęciu... Składniki: 150 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżeczki galaretki wiśniowej, ok. 10 truskawek, do posypania: błonnik kokosowy. Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z 1 łyżką
Aga w kuchniochłody... pyszny sorbet truskawkowy :) Składniki: 300 g truskawek, 2-3 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, ok. 10 kostek lodu. Przygotowanie: Truskawki myjemy i miksujemy z cukrem. Kostki lodu wkładamy do stojącego blendera i odstawiamy na 1 minutkę, by troszkę nam się rozpuściły. Miksujemy je pulsacyjnie- sprawdźcie czy Wasz blender ma funkcję kruszenia kostek
Aga w kuchniUwielbiam truskawki w każdej postaci! Biszkopty, kremy, napoje z dodatkiem truskawek są pyszne, ale najlepszy wyrób z truskawek, to jest dżem, no zresztą chyba wszyscy uwielbiają dżem truskawkowy. Zapraszam! Składniki: 1 kg truskawek1 duża szklanka cukru (350 ml) Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i układamy w dużym garnku w którym będziemy gotować dżem. Truskawki zasypujemy cukrem i odstawiamy
Kuchnia Łukaszaciasto truskawkowe, maślankowe,rzepakowe... Składniki na blaszkę o wymiarach 25 x 25. Ja użyłam szklanego naczynia Termisil o pojemności 2.4 l. 350 g mąki ½ szklanki cukru * 1 lub 2 opakowania cukru waniliowego 2 duże jajka 1 szklanka maślanki naturalnej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju .Ja dodałam olej rzepakowy, bo mam kłopoty z pamięcia i koncentracją. Olej rzepakowy
Z Kuchni Do Kuchniniestety z powodu braku słońca nie są jeszcze takie dorodne i słodkie, jak być powinny... Ale i tak nie mogłam się oprzeć i powstał szybki niskokaloryczny koktajl. Najprostszy koktajl truskawkowy Składniki: 500 g truskawek 500 ml zimnego mleka 4 kopiaste łyżki cukru pudru 5 listków mięty Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Wrzucamy do blendera, dodajemy mleko, cukier
Kulinarne przygody GatityPrzepis wypatrzony na blogu Crispy Biscuits. Wymarzony sposób na schłodzenie się w te upalne dni. Przepis nie wymaga dużo pracy, a efekt końcowy boski ! Mrożony jogurt truskawkowy Składniki na 2 porcje 200 g truskawek 180 g jogurtu naturalnego 60 g śmietanki 30%, 2 łyżki cukru Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę. Następnie przelewamy do pojemnika
Kulinarne przygody Gatitysię nam już przejadły, a w lodówce była kremówka... Starałam się, aby deser nie był zbyt słodki, więc osoby lubiące więcej słodyczy powinny zwiększyć ilość cukru. Mus truskawkowy z bitą śmietaną Składniki: 500 g truskawek 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 200 g zimnej śmietanki 30% Wykonanie: Truskawki miksujemy razem z 3 łyżkami cukru
Kulinarne przygody Gatitychyba, ale nie na pewno ) ostatni post truskawkowy :) Składniki : 2 kg truskawek 4 duże jabłka 4 szklanki cukru, jeśli mało słodkie dodać więcej sok z dwóch cytryn Przygotowanie : Truskawki umyć i osączyć, jabłka obrać ze skórki - pokroić drobno i gotować je na wolnym ogniu do miękkości, dodać odrobinę wody by nie przypalić (przykryć garnek pokrywką) Teraz truskawki pokroić dość drobno
Proste Potrawyszklanki zmiksowanych truskawek z odrobiną cukru 3 - 4 łyżki jagód, mogą też być owoce leśne (np.mrożone ) około 300 g jogurtu ewentualnie cukier puder do smaku Przygotowanie : Mus truskawkowy wlać na dno pucharków Jagody również zmiksować i przelać chwilowo do kubka Jogurt wlać do miksera (nie myjąc go) i zmiksować Na truskawki wlać jogurt, a na wierzch wlać ostrożnie
Proste PotrawyKochani ma dla Was coś słodkiego a za razem delikatnego...Rolada biszkoptowa z masą śmietanowa i truskawkową. Ta wersja jest przygotowana z maki pszennej do wersji bezglutenowej polecam mąkę firmy SCHÄR Składniki: szklanka pojemności 250 ml. Na biszkopt: 4 jajka szklanka cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki maki ziemniaczanej Na masę
NaKońcuJęzykasól, pieprz WYKONANIE: - Młode buraczki obierz, pokrój w kosteczkę, podpraż na maśle z rondelku, dodaj chrzan z żurawiną. Dopraw do smaku. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Sałatka truskawkowa: - łyżka soku z cytryny - łyżka soku z ananasa - łyżka miodu - 250 g truskawek Truskawki kroimy w drobną kosteczkę, doprawiamy sosem z w/w składników. Podajemy od razu. Smacznego! ;-) przepis zgłaszam
SMYKWKUCHNIbułeczki na śniadanko. Można dodać do nich wszystko co lubimy. Moje są w nieco słodkiej wersji z dodatkiem pysznych i zdrowych otrębów z truskawkami, dzięki czemu bułeczki mają wspaniały truskawkowy smak oraz śliczny żółty kolor. Musicie koniecznie wypróbować;) Składniki:4 szkl. mąki pszennej, 2 łyżki cukru, 2 łyżki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki soli,4 jajka, 125g masła, szkl. śmietany
Z miłości do słodkościSezon truskawkowy trwa w najlepsze, a ja mam ich tyle, że pomysłów zaraz zabraknie;) Tym razem powstał bardzo prosty i szybki deser, do tego tak smaczny, że zniknął przy pierwszym podejściu:) Jeśli lubicie połączenie budyniu i truskawek, koniecznie zróbcie taką kopułę... Składniki: 350g świeżych truskawek, 2 budynie waniliowe, 300ml mleka, 200ml śmietany 12%, 3 łyżki cukru pudru
Z miłości do słodkościpyszne pancakes z truskawkami i rabarbarem. Nie byłabym sobą gdybym ich nie spróbowała:) Żałuję tylko, że przepis odkryłam tak późno, bo placuszki są rewelacyjne - lekkie, puszyste, mocno truskawkowe... Polecam! Składniki:czubata szkl. mąki pszennej, 1 szkl. maślanki, jajko, 2 łyżki cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki miodu, 20g masła, 2 łodygi rabarbaru, 10 dużych świeżych truskawek.Przygotowanie Mąkę
Z miłości do słodkościKolejna porcja moich truskawkowych przetworów;) Tym razem skorzystałam z tego przepisu, nieco go zmieniając. Truskawki i mięta to idealne, znane od dawna połączenie. Jednak pierwszy raz użyłam ich razem do dżemu. Konfitura wyszła przepyszna, z nutką świeżej, aromatycznej mięty... Spróbujcie! Składniki:1 i 1/2 kg truskawek, 90dag cukru, pęczek mięty, 200ml zimnej herbaty miętowej. Przygotowanie
Z miłości do słodkościBlondie: 100 g masła 2 tabliczki białej czekolady 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki brązowego cukru 2 jajka 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki mielonego maku 1/4 łyżeczki soli Lody truskawkowe: 300 g mleka skondensowanego 300 g truskawek 1/2 szklanki cukru pudru Wszystkie składniki na lody miksujemy ze sobą, przelewamy do mniejszych pojemniczków i wstawiamy do zamrażalnika na całą
sama złodyczsłone i dodaje się do niego chilli. Na szczęście istnieje owocowa wersja, która postanowiłam wykorzystać, na blogach kulinarnych istnieje wiele inspirujących przepisów na których się wzorowałam. W końcu sezon truskawkowy dobiega końca więc postanowiłam wykorzystać w moich pomysłach mój ulubiony owoc. Oczywiście brak truskawek za niedługo będę sobie rekompensować borówkami. Zostałam poinformowana, że pięknie rosną sobie w ogródku, więc
ciastkarnia na kruchym spodzieTrochę orzeźwienia w te ciepłe dni? Nic prostszego! Wystarczy trochę chłodnego jogurtu, brązowego cukru i... truskawek :) Wszystko miksujemy razem i mamy przepyszny koktajl truskawkowy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 duże szklanki Składniki: 400ml jogurtu naturalnego ( duże opakowanie) Ok 500g truskawek Ok 2 płaskie łyżki brązowego cukru Truskawki myjemy pod bieżącą wodą i oczyszczamy z szypułek. Do wysokiego
Kolizje Smakówokazje gościć u naszej Cioci w pięknym mieście zwanym Jawor, a tam mój mały rozrabiaka, który zazwyczaj jest ogromnym niejadkiem nagle zaczął pochłaniać ogromne ilości chleba z.. dżemem truskawkowym. Zaskoczona, ale i niebywale szczęśliwa namówiłam Ciocie by zrobiła ze mną kilka słoików do domu. Okazało się, że wykonanie takiego dżemu to dosłownie kilka chwil, a satysfakcja i radość dziecka
Kolizje SmakówZupa truskawkowa, czyli wystarczy miec 500 g truskawek, cukier, wode i smietane, no i oczywiscie makaron. Truskawki szypulkujemy, zalewamy woda i stawiamy na ogniu. Po zagotowaniu truskawek, gotujemy je ok 20 min. Potem dodajemy do smaku cukier. Poniewaz ja lubie slodka zupe dodaje ok 10 duzych lyzek cukru. Potem zaprawiamy smietana i odstawiamy, zeby wystygla zupa. W tym czasie gotujemy
Klaudynkowa kuchniagotowania więc polecam na bieżąco sprawdzać stan widelcem. Później pierogi odcedzić, ostudzić i... GOTOWE! :)Jednak samym pierogom czegoś brakuje. Warto tutaj pomyśleć o jakimś dodatku.SOS JOGURTOWO-TRUSKAWKOWY:W prawdzie truskawek już coraz mniej, ale ciągle można je jeszcze dostać. A więc sos jest równie prosty jak cały przepis. Umyte truskawki pozbawione szypułek rozgniatamy widelcem w miseczce (lub ewentualnie blendujemy). Warto
All My Fit Lifewtedy wystarczy owoce wymieszać z cukrem żelującym zagotować i przekładać do słoików. Ile kucharek tyle sposobówJpodzielcie się zemną swoim sposobem przyrządzania. A o to jak robię dżem, dziś truskawkowy Przepis na kilo owoców 1 kg truskawek 500 g cukru Opcjonalnie sok z dwóch cytryn ( zaostrzy smak i nada ładny kolor) 1-Truskawki pozbawić szypułek umyci i osuszyć 2. Owoce
RAROSSAmąkę wymieszaną z proszkiem .Wymieszać wszystkie składniki, do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przelać do tortownicy i piec przez około 25 minut. Wyjąć z blaszki i pozostawić do wystygnięcia. Krem twarogowo-truskawkowy 2 czubate łyżki żelatyny 400 ml 36% śmietany 8-10 łyżek cukru pudru 80 dag twarogu mielonego 30 dkg truskawek Dodatkowo kilka truskawek galaretka [ u mnie pomarańczowa
Moje domowe kucharzeniekefir i znow razem mieszamy w blenderze Gotowy sos odkladamy Teraz gotujemy makaron, wedle przepisu na opakowaniu Ugotowany makaron nakladamy na talerze i polewamy sosem truskawkowym, jesli jest malo slodkie dosladzamy Smacznego! Ps Mozna robic taki sos z innych owocow tj. maliny. Ciekawym pomyslem jest zrobic makaron z serem (http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/07/makaron-z-serem.html) i polac sosem owocowym
Klaudynkowa kuchniajuż prawie koniec sezonu truskawkowego, lada moment znikną nasze cudowne, słodkie polskie truskawki, zostaniemy na resztę lata z importowanymi podróbkami, dlatego póki jeszcze są polecam zrobić sobie lekki, babski koktajl, drink na bazie czerwonego wina i truskawek. I uwaga, on uzależnia. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTruskawki już się kończą, te ostanie są najbardziej aromatyczne więc pora zrobić dżem. Truskawkowy dżemik cieszy się u nas największym powodzeniem, zimową porą niezastąpiony do naleśników i gofrów. Przepis prosty i wszystkim znany ale może jest ktoś komu się przyda:)składniki:2 kg oczyszczonych truskawekok 1 kg cukru2 opakowania środka żelującegoTruskawki wsypać do garnka, podgrzać aby puściły
Monia miesza i gotujekąpieli wodnej.Kremówkę ubić, ja nie słodziłam, ale można to zrobić wg.uznania.Truskawki umyć, odciąć szypułki i zmiksować w blenderze. Tak przygotowany mus podgrzać.Na dno filiżanek nalać mus truskawkowy, na to gorącą czekoladę i dopełnić kremówką
Ze smakiem i z pasjąPróba nr 2 Pierwszy raz "Truskawkową rynienkę" zrobiłam zimą (zdjęcia zrobiła wtedy Aleksandra). Wtedy też miałam zbyt małą prostokątną blachę i ciasto "nie zwisało" po bokach. Za drugim razem wylałam na ciasto zbyt płynną galaretkę...i wsiąknęła mi w biszkopt. Dopiero teraz udało mi się zrobić to ciasto jak należy. Mam nadzieję, że się Wam podoba
Przepisy AleksandryZdecydowałam się upiec bardzo proste ciasto truskawkowe, które zachwyci koneserów prostoty w kuchni. Jest maślane, wilgotne, idealne na letni podwieczorek. Przepis znajduje się w naszej rodzinie od dobrych kilkunastu lat. Zapraszam do wypróbowania :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy
Przepisy AleksandryNiestety tym wpisem przychodzi nam się pożegnać z truskawkowym sezonem. Na naszym ryneczku jeszcze można kupić te owoce, ale już są malutkie i mniej smaczne. Ciasto można przygotować z innymi sezonowymi owocami, np. z malinami, ale wtedy przetrzyjcie mus przez sito, aby oddzielić pesteczki. Pozdrawiam Was, Ewa :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandryletnie wieczory. Ponieważ sama śmietanka jest słodka polecam podawać ją z kwaśnymi sosami owocowymi, dowolnymi owocami. Sosy można przygotować również z dodatkiem alkoholu (np. rumu lub malibu).Dodatkowo sos truskawkowy: zmiksowane truskawki dosłodzone w zależności od upodobań. Moim zdaniem jest to najlepszy sos jaki można zrobić z truskawek:)Do przygotowania deseru najlepsze będą szklaneczki, miseczki lub foremki o ciekawym kształcie
Kraina Tysiąca SmakówPiliście kiedyś smoothie w McCafe? Smakuje całkiem nieźle, ale ostatnio przyjrzałam się niestety jak pani je robiła... lód, mleko i syrop truskawkowy... Tymczasem prawdziwe smoothie to dokładnie zmiksowane owoce z kruszonym lodem i ewentualnie dodatkiem mleka, jogurtu itp. Po polsku po prostu koktajl :)Idealnie nadaje się na dietetyczne śniadanie (ani grama cukru!) lub na deser w upalne popołudnie.Składniki
Kraina Tysiąca Smakówsójkę i wreszcie miałam w stu procentach wolną niedzielę. No może pomijając wyrywanie chwastów w cudownie rosnących kalarepkach :) A teraz pora na przepis na pyszny i bardzo prosty truskawkowy koktajl. Najbardziej lubię go z mlekiem, ale oczywiście można też użyć jogurtu naturalnego czy maślanki. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówJest ciepło, są też lody. Jako pierwsze w tym sezonie powstały truskawkowe, według przepisu znalezionego u Kasi . Kręciłam je w środku nocy, a następnego dnia dzieciaki miały niespodziankę. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 250 ml śmietanki 30 % 200 g truskawek 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Schłodzoną śmietanę delikatnie ubijamy, ale ma pozostać lejąca. Dodajemy zimny jogurt, cukier i mieszamy. Większość
Sto kolorów kuchniTruskawki uwielbiam, więc gdy tylko zaczęły być dostępne w sprzedaży od razu zaopatrzyłam się w nie. Dziś proponuję koktajl truskawkowy z miętą, który przyrządziałam sobie wczoraj z siostrą jako dodatek do śniadania. Połączenie orzeźwiające i pyszne. Wspaniały aromat truskawek i mięty sprawia, że jeszcze nie raz wrócę do tego połączenia. Składniki: 0,5 kg truskawek pół kefiru listki
Pasja Smakulodach i pomyślałam czemu by nie przygotować podobnych... Ja do swoich dodałam jeszcze miętę i mocno zwiększyłam ilość truskawek. Są mocno owocowe i naturalne. Wraz ze mną truskawkowe specjały przygotowały: Karolina, Marlena, Wiosenka, Marta, Dorota, Ela, Agnieszka i Marta. Składniki: 500 g truskawek 2 banany 2 gałązki mięty Wykonanie: Banany obrać, pokroić w plasterki
Pasja SmakuOdkąd w odstawkę poszły kupne soki, a do picia pozostała tylko woda, chętnych na domowy kompocik nie brakuje. Od ubiegłego roku w przetworach zimowych swoje miejsce wyraźnie zaznaczył kompot truskawkowy, który u nas ma wielu zwolenników. Przepis z dawnych kompotowych czasów, zamieniłam tylko cukier na ksylitol.Składniki:- odszypułkowane truskawki (ilość dowolna)- ksylitol (na 8 litrowych słoików potrzebujemy
Smaczne ZdrowePrzepyszna konfitura truskawkowa, mnóstwo witamin w każdym słoiczku. Smak lata zamknięty w przetworach na jesienne i zimowe dni. Idealna do kanapek na śniadanko, kolację ale również do przygotowania np.frużeliny do ciast (tak było właśnie w moim przypadku, potrzebowałam pilnie konfitury by przygotować frużelinę do serniczka z truskawkami- będzie o nim w w jednym z następnych postów...;-) ) A skoro sezon
Smaczne Zdroweopakowaniu. Jogurt grecki zmiksować z cukrem pudrem dolać 2/3 przygotowanej żelatyny,zmiksować i rozlać do kieliszków. Truskawki umyć oczyścić z szypułek,dodać cukier puder i zmiksować na mus.Do musu truskawkowego dodać 1/3 przygotowanej żelatyny,zmiksować i rozlać do kieliszków.Deser schładzamy kilka godzin w lodówce.Przed podaniem udekorować truskawką i listkami mięty
Ala piecze i gotujesmaczne i bardzo ładnie się prezentowało na stole. Składniki: Biszkopt 4 jajka 1/2 szk cukru 3/4 szk mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa galaretkowa 2 szt galaretka truskawkowa 0,5 kg truskawki truskawki,czerwona porzeczka do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier oraz żółtka i dalej ubijać aż uzyskamy sztywną masę.Do masy dodać
Ala piecze i gotujeNareszcie mamy słoneczko. Długo wyczekiwane ale w końcu jest. Latem musimy dużo pić więc ja chcę Wam zaproponować truskawkową lemoniadę do której zamiast cukru użyłam stewi i syropu klonowego. Stewię i syrop klonowy otrzymałam z sklepu Delikatesy internetowe FFS. Stewia jest polecana dla osób które liczą kalorie, diabetyków i osób dbających o zdrowie. Jest 60-100 razy słodsza od cukru
Ala piecze i gotujetruskawek wzięła górę)) Tym słodkim akcentem dołączam do Durszlakowej akcji “Ramekin”. Polecam bardzo…. Truskawkowy crumble z orzechami – murowany sukces Składniki na 6 kokilek: Kruszonka: 130 g mąki pszennej 100 g mielonych orzechów laskowych 100 g cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Mia Cucina Sofietaszklanki wody i zagotować. Wsypać galaretki, gdy zaczną tężeć dodać owoce.Nutellę podgrzać na parze, dodać pokruszonego andruta, wymieszać.Wierzch: 350ml śmietanki 30%, galaretka np. truskawkowa, starta czekolada. Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 blatem ciasta.Rozsmarować Nutellę, schłodzić.Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty.Galaretkę rozpuścić
Z miłości do słodkościnaszych ciasteczek. Przykrywamy gorna polowka i odstawaimy na godzinke do lodowki.Po tym czasie ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy truskawkami i liscmi miety.Smacznego!Przepis dodaje w ramach zabawy "Sezon truskawkowy 2010" zorganizowanej przez Olge Smile
Przysmaki Karolkiczekolada będzie już chłodna dokładamy do niej partiami ubitą śmietanę i za każdym razem dokładnie mieszamy by pozbyć się grudek. Na dno szklaneczek lub kieliszków wlewamy sos truskawkowy, następnie nakładamy śmietanę z czekoladą, a na górę resztę pokrojonych truskawek. Dekorujemy groszkami bialej czekolady i listkami miety lub bazylii. Deser odkładamy do lodówki na dosłownie 15 minut
Przysmaki Karolkichłodnik. Idealny na ten upał. A chłodnik niecodzienny, bo mimo zastosowania słodkich truskawek jest wytrawny. Połączenie pomidorów z truskawkami i bazylią ukazało się strzałem w dziesiątkę. Chłodnik pomidorowo-truskawkowy składniki: dla 2-3 osób 4 dojrzale pomidory 200 g truskawek kilka listków bazylii 4 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżki migdałów w płatkach sól i pieprz - opcjonalnie wykonanie Z pomidorów ściągamy
Przysmaki KarolkiObiecałam, ze wybrane przepisy zrobię i przedstawię na blogu,. Miał być to co prawda jeden, ale ze przepisy fajne to postanowiłam zrobić 3 a może i 4. Jako pierwsze truskawkowe serce Magdaleny. Pyszny, lekki serniczek na zimno. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksmakują pysznie , ale truskawki ze śmietaną i cukrem to już rozkosz dla podniebienia. Dlatego też dziś postanowiłam przenieść to połączenie smaków na sernik . Śmietankowa delikatna masa serowa,,,, i słodki truskawkowy mus ... Na spód :150 g pokruszonych herbatników100 g stopionego masłaPołączyć składniki i taką masą wysypać spód foremki.Masa serowa :1 kg sera na sernik3/4 szklanki cukru pudru4 jajka1,5 op budyniu
Malinowa Kawiarenkapozostałym cukrem waniliowym. Do jogurtu dodac żelatynę , szybko ucierając ,żeby nie porobiły się grudki. Połączyć z ubitą śmietaną. Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Frużelina truskawkowa : 70 dkg truskawek 20 dkg cukru (niepełna szklanka ) 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny. Truskawki wymieszać z cukrem , duże można przekroić na pół. Postawić
Malinowa Kawiarenkaciężko będzie włączyć Wam piekarnik by coś piec, dlatego ciacho na zimno będzie idealne. Polecam, nie tylko na Dzień Mamy. Składniki : * 2 śmietanki kremówki * pół kg truskawek * 2 galaretki truskawkowe Winiary Przygotowanie : Jedną galaretkę rozpuścić we wrzątku według wskazówek na opakowaniu. Wylać do płaskiego naczynia i odstawić do całkowitego stężenia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wymieszać. Kremówkę lekko ubić
Magiczne Życie MartyCześć!Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejny pomysł na kreatywne drugie śniadanie z użyciem płatków Fitella!Tym razem padło na muffinki z truskawkami, w końcu sezon truskawkowy się zbliża wielkimi krokami. Zapraszam!Poprzednie pomysły znajdziecie tutaj :#1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3 Ciasteczka musli#4 Batoniki musli #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce Czytaj więcej
Pora coś zjeśćpojawiają się deszcze z gwałtownymi burzami.Jednak czy gorący dzień, czy burza - warto sobie umilić czas pysznym napojem. Tym pysznym napojem jest moja kolejna propozycja lemoniady, tym razem o smaku truskawkowym!Bardzo smaczna, orzeźwiająca dzięki mięcie, polecam! A inne lemoniady, które znajdziecie na blogu to lemoniada rabarbarowa i cytrusowa.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćTyle truskawek, co pochłaniam i przetwarzam w tym roku, to prawdziwy szczyt!Nie pamiętam, aby w moim domu tyle razy pojawiały się truskawkowe smakołyki,a jeśli już, to w tak hurtowych ilościach! Uwielbiam te czerwone, słodkie i miękkie owoce. Ich zapach działa na mnie bardzokojąco, a przyjemna i lekka słodycz daje uczucie rozkoszy.Czuję, że w tym roku najem się
W kuchni Karmel-itkidzięki czemu moja zamrażarka praktycznie nic, prócz truskawek, nie kryje. A może dżem?Na zdjęciach propozycja podania - orkiszowe bułeczki posmarowanegreckim jogurtem i tym właśnie dżemikiem.Wrażenia smakowe... mniaam! DŻEM TRUSKAWKOWY. (prościzna!) 2 kg truskawek 1 kg cukru sok z 1 cytryny 2 opakowania "żel-fruct" Owoce opłukałam pod bieżącą wodą, wyszypułkowałam. Truskawki zasypałam cukrem, wcisnęłam sok z cytryny
W kuchni Karmel-itkizaliczyć crumble. W zamrażarce znalazłam woreczek truskawek z mojego ogródka. Pierwsza myśl? Koktajl! Nieee.. Od razu sama sobie zaprzeczyłam. Szkoda mi ich! No, to powstało crumble. CRUMBLE /kruszonka/ TRUSKAWKOWE Z MIGDAŁAMI. 3/4 szklanki mąki1/2 kostki masła100g płatków owsianych3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia500-600g mrożonych truskawek 3/4 szklanki cukru100g płatków migdałowych+ cukier do pospaniapłatki owsiane do kokilekłyżka mąki
W kuchni Karmel-itkidala od zgiełku miasta.Kiedy natomiast wychodzę z pracy, uderza mnie fala gorąca i czuję, że zaraz się roztopię, nie marzę o morzu, górach, ale tylko o jednym - orzeźwieniu. CHŁODNIK TRUSKAWKOWY /własny;/ na 4 porcje 1 kg świeżych truskawek 500 ml wody kokosowej (można zastąpić jakimś sokiem) 1-2 łyżki cukru pudru pęczek mięty + ulubiony drobny makaron (u mnie wróżki
W kuchni Karmel-itkinaleśniki muszą być nudne? Wcale nie. Dziś naleśniki kukurydziane ze zwykłym białym serem na słodko. Polane musem truskawkowym. Efekt? Szkoda, że na blogu nie mogę umieścić próbek do spróbowania ;) Przepis na naleśniki pochodzi z Moje Wypieki . Podanie i dodatki to już mój pomysł ;) Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 mleka
Blondynka Gotujejest Mus Truskawkowy, za którym szaleje mój kochany Syn:) Gdy truskawki mam już w domu przychodzi i osobiście dopilnowuje, żebym czasami nie zapomniała zrobić jego ulubionego musu. Ten mus i ja czasami wykorzystuję do ciast, jako polewa do lodów, do naleśników. Składniki na 5 słoików po 500 ml: 2 kg truskawek 0,5 kg cukru 1 torebka żelfix, dżemix
Blondynka GotujeSkoro mamy juz sezon na truskawki no to proponuje zrobić zapasy na zimę w postaci pysznej naleweczki truskawkowej.Zaczynamy od przygotowania truskawek (około 1,4 kg)po
Zainspirowana w kuchnimnie wyjątkowy dzień a mianowicie mój blog kończy pierwszy rok, dziękuje Wszystkim i Każdemu z osobna za to, że jesteście ze mną a w ramach podziękowania zapraszam na truskawkowy torcik :)Składniki:- 1/2 szklanki cukru kryształu- 15 dag masła- 2 łyżki kakao- 4 łyżki wody- 3/4 szklanki mąki- 2 jajka- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 250 g mascarpone
Zainspirowana w kuchniogóreczki... i wiele innych pyszności. Tegoroczny sezon zainaugurowała konfitura z truskawek, bo cóż może być lepszego na jesienną czy zimową chandrę od świeżo upieczonej bułeczki z własnej roboty dżemem truskawkowym :) Składniki: 3 kg truskawek, 1,5 kg cukru, 3 godziny wolnego czasu, Nie uznaję i nie stosuję żadnych żel-fiksów - uważam, że jak już robić własną konfiturę, to beż świństw
Delicious Titbitsłyżeczki cukru. Szpinak wyłożyć do miski, ser i pomidory pokroić w kostkę, a cebulę w krążki, dodać uprażone na suchej patelni nasiona dyni, polać oliwą a następnie sosem truskawkowym i gotowe
Delicious TitbitsPost Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeWiosna przyszła, zaczynają się pokazywać pyszne owoce sezonowe. Chcąc spróbować po raz pierwszy melona postanowiłam przygotować orzeźwiające, a zarazem sycące smoothie. Polecam miłośnikom tego słonecznego owoca
Pudełko rozmaitościadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa kostka , czyli trójkolorowe ciasto z musem truskawkowym, truskawkową pianką i ciemnym biszkoptem ;) Inspiracja pochodzi z gazetki Gotuj Krok po Kroku Styczeń 1/2016. Truskawkowa kostka – Składniki: Składniki na biszkopt: 3 czubate łyżki mąki 1 czubata łyżka kakao gorzkiego pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżki oleju 4 łyżki cukru szczypta soli Składniki na piankę(...)300ml śmietany kremówki 30% lub 36% 1 opakowanie galaretki truskawkowej Składniki na mus truskawkowy: 350g mrożonych truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 czubata łyżka cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa kostka – Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Następnie dodać cukier i miksować do połączenia składników. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia
Kulinarne PrzebojeTo właściwie pomysł jak podać truskawki inaczej. Może i Wam zasmakuje, moi goście byli zadowoleni, to przysmak na szybko do przygotowania, a kto nie lubi czekolady
Magiczne Życie MartySkoro trwa sezon na truskawki to i kompot być musi. Trochę wypiliśmy dzisiaj do obiadu, a reszta poszła w kilka litrowych słoików, by cieszyć się nim
Magiczne Życie MartyCo myślicie o truskawkach podanych z miętą, cukrem trzcinowym i sosem balsamicznym? Ja do tej pory uwielbiałam truskawki z cukrem i śmietaną. Jednak te podbiły moje
Magiczne Życie MartyZmrożony napój na te upały to coś o czym chyba marzy każdy. W zeszłym roku zrobiłam wersję z arbuzem i sokiem jabłkowym a dzisiaj wykorzystałam sezonowe
Magiczne Życie MartyTen znany deser, króluje tego lata ze względu na szybkość przygotowania. Ja polecam coś w pucharkach na weekendowy deser. Częstujcie się! Ja mój sobotni i niedzielny
Magiczne Życie Marty