Dżem truskawkowy z octem balsamicznym

Dżem truskawkowy z octem balsamicznym

Dżem truskawkowy z octem balsamicznym

Ostatnio sporo słyszałam o łączeniu truskawek i octu balsamicznego. Musiałam więc spróbować tego niezwykłego połączenia. Postanowiłam na początek zrobić dżem z truskawek z octem balsamicznym. Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona jego smakiem;) Ocet jest wyczuwalny, ale w odpowiednich proporcjach, dzięki czemu dżem zyskuje na smaku... Składniki:2 kg truskawek, 2 laski wanilii, 1 kg cukru, cytryna, 3 łyżki octu balsamicznego.       Przygotowanie     Truskawki umyć, odszypułkować,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.