Puszek z musem truskawkowym

Puszek z musem truskawkowym

Puszek z musem truskawkowym

Bardzo lubimy takie lekkie, piankowe desery. Ten jest wyjątkowo szybki w przygotowaniu i niezwykle puszysty. Na dodatek nie zawiera jajek. Ja wykorzystałam do niego mus z truskawek, który latem zamroziłam, ale zrobiony ze świeżych owoców na pewno będzie jeszcze lepszy:) Spód:  150g kakaowych herbatników,  5 łyżek masła. Herbatniki zmielić w blenderze, masło stopić. Dodać do ciastek, krótko zmiksować blenderem. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić. Masa:  szklanka mleka,  2 łyżki że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

czekoladka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mus, herbatniki, ciastka , cukier, ciasto, truskawki, truskawka, mus truskawkowy, cukier puder, lekka, ciasteczka, desery, deser, jajko, ciasto z truskawkami, ciasto na zimno, szybki deser, lekkie ciasto, ciasto z musem truskawkowym , deser z owocami, ciasto z masa, przepisy na ciasto truskawkowe, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta z masa, ciasto na żelatynie, mleko zwykle, ciasto na herbatnikach, ciasto kakaowe, puszyste ciasto

Inne przepisy z Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 11 marca 2014 11:38:40

pysznie wygląda:)

Małgorzata K, 11 marca 2014 13:16:59

w sumie takie proste, a takie smakowite :)

Magda C., 11 marca 2014 15:59:33

Smakowicie to wygląda :) Tak lekko, ale i pysznie!

Alina Waliczek, 11 marca 2014 22:03:08

jak zwykle pysznie tu u Ciebie :)

Łucja, 12 marca 2014 00:39:15

Piękna nazwa :) wygląda lekko i pysznie !

z miłości do słodkości, 12 marca 2014 09:07:39

Dziękuję:)

gin, 12 marca 2014 16:14:10

Wygląda cudnie, idealne czerwcowe ciasto :)

Shabbyeat, 27 marca 2014 13:57:28

Coś pięknego! narobiłaś mi smaka!Nominuję Twój blog do Liebster Blog Award. http://shabbyeat.pl/liebster-blog-award-2/

z miłości do słodkości, 28 marca 2014 09:52:22

Bardzo dziękuję:))