szaszłyki - 3028 przepisów (strona:27/202)

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami 29

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej to świetna propozycja na grilla. Ale można je zrobić również w piekarniku czy na patelni. Delikatne mięso polędwiczki nie potrzebuje długiego pieczenia co jest zdecydowanie ich zaletą. Dodatek buraka do polędwiczki okazał się strzałem w dziesiątkę. Polecam!!! 5 szaszłyków 1 polędwiczka wieprzowa około 600 g 1 mała papryka czerwona 1 duża cebula 2 średniej wielkości ugotowane(...)plastry, każdy plaster przeciąć na połowę. Na patyczki nabijamy na przemiennie mięso składając każdy plaster na połowę i warzywa według dowolnej kolejności, ja starałam się aby w  każdym szaszłyku znalazły się 4 kawałki mięsa. Szaszłyki wyciągamy z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem. Grillujemy na średnio rozgrzanym ruszcie około 15-20 minut co jakiś czas obracając. W piekarniku pieczemy

Andzia Pichci
Szaszłyki drobiowe z camembertem i gruszką 35

Szaszłyki z kurczaka z serem camembert i gruszką to świetna propozycja na grilla. Z powodzeniem można je również przygotować w domu na zwykłej patelni na obiad lub imprezę.   10 szaszłyków około 1 kg filetów z kurczaka około 400 gramów wędzonego boczku 2 serki camembert 2-3 gruszki 1 papryka czerwona Przyprawa do kurczaka olej Mięso kroimy w średniej wielkości(...)części (trójkąciki) i wkładamy do zamrażarki na 20 minut. Boczek kroimy na  plastry. Gruszki kroimy na ósemki i wykrawamy gniazda nasienne. Paprykę kroimy na większe kawałki. Szaszłyki najlepiej nabijać na patyki krótko przed grillowaniem, aby ser pozostał dobrze schłodzony. Nabijamy naprzemiennie na patyki do szaszłyków paprykę, kawałki kurczaka, ser camembert, gruszkę i boczek. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu

Andzia Pichci
SZASZŁYKI Z KURCZAKA I BOCZKU 53

Przedstawiamy przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA I BOCZKU, które łączą w sobie aromat wędzonego bekonu z kruchością piersi z kurczaka. Artykuł SZASZŁYKI Z KURCZAKA I BOCZKU pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej w marynacie z czosnku niedźwiedziego. 33

Sezon czosnek niedźwiedzi w pełni, wiele osób hoduje go w swoich ogródkach. Dzisiaj przepis dla tych, którzy szukają pomysłu na jego wykorzystanie. Pyszne szaszłyki z polędwicy wieprzowej z sosem Chimichurri. SKŁADNIKI: 500 g polędwicy wieprzowej sól i pieprz do smaku 1 lyzka sosu Chimichurri z czosnku niedźwiedziego Przepis na moim kanale YT 3 większe szalotki kilka pomidorków koktajlowych Zapraszam również(...)przykryć i odstawić do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na noc. Zamarynowana polędwicę wyjąć z lodówki i nadziewać na przemian z pomidorami i szalotka na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki grillować około 6 minut z każdej strony lub do momentu kiedy polędwica będzie krucha i ugotowana. Smacznego! Przepis na sos Chimichurri

Pani M - kuchnia smakowita
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią 58

Składniki 2-4 porcje ( ok. 8 szaszłyków) : –  1 pierś z kurczaka –  1 cukinia –  1 papryka słodka  –  oliwa z oliwek –  łyżka syropu klonowego z agawy lub miodu –  sok z wyciśniętej cytryny lub  Limmi Przyprawy –  sól i pieprz –  1 łyżeczka papryki w proszku(...)oliwą i wymieszać z mieszanką przypraw. Nadziać składniki na patyczki i grillować (na patelni grillowej lub grillu) z każdej strony, łącznie przez około 15 minut. Pod koniec grillowania skrapiać szaszłyki sokiem z cytryny a na sam koniec posmarować je syropem klonowym, miodem lub syropem z agawy. Ugotować ryż jaśminowy wg instrukcji na opakowaniu. Wyłożyć na talerze a następnie ułożyć

I LOVE LIFE
Szaszłyki z pulpetami z indyka, cukinią i pomidorkami 96

Szaszłyki z pulpetami z indyka, cukinią i pomidorkami, pieczone w piekarniku to świetny sposób na zdrowe danie obiadowe FIT dla całej rodziny. Szaszłyki serwowane na obiad polecam podać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką, np. “ Surówką z młodej kapusty i jabłka “, natomiast podane bez ryżu będą idealnie pasować na kolację. Szaszłyki umieszczone na tackach można również przygotować(...)grillu.   The post Szaszłyki z pulpetami z indyka, cukinią i pomidorkami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Szaszłyki z marynowanej polędwicy wieprzowej z dodatkiem świeżego ogórka, pieczarek, papryki i cebuli 71

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej są ostatnio hitem w mojej kuchni. Przygotowanie ich jest niemal dziecinnie proste. Ważne, żeby dokładnie usunąć z niej wszystkie błonki. To właśnie one sprawiają, że mięso nieapetycznie "ciągnie się" i zamiast delektować się soczystymi i kruchymi kawałkami, przeżuwamy je. Każde mięso warto zamarynować odpowiednio wcześniej. W przypadku polędwicy ten czas nie musi być tak długi(...)pieczarek świeża czerwona papryka nieduża cebula świeży ogórek marynata: 1 limonka 1 łyżka miodu ok. 1/2 łyżeczki soli ok. 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka oleju Jak zrobić szaszłyki? Polędwiczkę dokładnie oczyścić z błon. Opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować marynatę: wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Polędwiczkę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Marokańskie szaszłyki 121

Dlaczego marokańskie, tego nie wiem. Przepis na te szaszłyki znalazłam pod tą nazwą i w niezmienionym stanie przekazuję dalej. Szaszłyki te są typowo męskim daniem i to nie tylko za sprawą tego, iż mamy tutaj samo mięso. Są bardzo pikantne i wyraziste. Jak dla mnie za bardzo. Ok, być może jestem stereotypowa i niesprawiedliwa w tej kwestii(...)Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą na talerzyku lub w miseczce, posypujemy nimi kurczaka, mieszamy. Mięso odkładamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Kawałki mięsa nabijamy na namoczone patyczki do szaszłyków. Grillujemy szaszłyki, obracając je co jakiś czas

Smaki Na Talerzu
10 przepisów na fit dania z grilla 374

pieczarek Dietetyczne dania na grilla – burgery z pieczarek Szparagi w szynce parmeńskiej Fit dania na grilla – szparagi w szynce Sałatka z kalafiora Sałatka na grilla z kalafiorem Szaszłyki wegańskie Szaszłyki z grilla Grillowane ziemniaki Ziemniaki z grilla – przepis Grillowana cukinia z oscypkiem Grillowana cukinia z oscypkiem Dorada z grilla Fit ryba z grilla Faszerowany bakłażan Faszerowany bakłażan(...)grilla Szaszłyki z krewetek Szaszłyki z krewetek z grilla Grilowane brzoskwinie z serkiem waniliowym Fit dania na grila – brzoskwinie z serkiem waniliowym

Mama z miasta
Szaszłyki z parówki, ananasa i pomidorków. 96

juka jakby  na przekór aurze wypuściła piękny kwiatostan i sobie kwitnie. Na pewno jeszcze niejeden dzień będzie słoneczny, a co za tym idzie przyjazny grillowaniu. Dziś chcę pokazać szaszłyki, bardzo proste, a zarazem smaczne i szybkie w przygotowaniu. 4 parówki dobrej jakości puszka ananasa pomidorki koktajlowe Marynata: 4 łyżki syropu z ananasa 2 łyżki oleju 1/3 łyżeczki soli(...)pieprzu cayenne 0,5 łyżeczki suszonego czosnku Oraz: patyczki do szaszłyków Patyczki moczymy w wodzie około 30 minut. Ananasa, parówkę kroimy na cząstki wielkością zbliżone do wielkości pomidorków. I takie składniki nadziewamy na przemian na mokre patyczki. Składniki ma marynatę  umieszczamy w słoiczku i energicznie potrząsamy. Taką miksturą dokładnie smarujemy każdy szaszłyk. Grillujemy aż się parówka lekko zrumieni

Dieta moja pasja
Szaszłyki z łopatki, boczku i cebuli w marynacie ziołowej 175

Lato się kończy, lecz weekend zapowiada się bardzo słoneczny. Mam dla Was  propozycję na grilla.  Tym razem szaszłyki z łopatki, boczku i cebulki, w marynacie ziołowej.  Składniki (5 szaszłyków): 400 g łopatki 200 g boczku surowego, wędzonego 5 niewielkich cebul Składniki marynaty: 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego 3/4 płaskiej łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej(...)niej rozprowadzamy, przy użyciu pędzelka kuchennego. Cebulę solimy i układamy na dnie pojemnika, pod mięsem. Pojemnik zamykamy i wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia, na patyczki do szaszłyków, nabijamy naprzemiennie mięso, boczek i cebulę.  Szaszłyki grillujemy na niewielkim żarze, do miękkości mięsa. Najlepiej na węglu drzewnym. Na małym żarze trwa to około 20 - 25 minut. Cebulka będzie

Smak mojego domu
KOTLECIKI BAŁKAŃSKIE 80

Proste i pyszne kotleciki mielone uformowane w kształt dysków i nadziane na patyczki do szaszłyków. Polecam przygotować je ze 100% wołowiny (np. udźca wołowego), grubo zmielonej oraz wymieszanej z jajkiem, bułką i przyprawami. Dzięki temu po usmażeniu mięsko będzie  miękkie i soczyste. Warto pamiętać, aby nie smażyć kotletów zbyt długo, gdyż mogłoby to je nadmiernie wysuszyć. Ostudzone kotleciki(...)lodówce lub zamrozić i następnie odgrzewać na patelni pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Do ich przygotowania najlepiej użyć ciężkiej, żeliwnej patelni grillowej. W sezonie wiosenno-letnim można ułożyć szaszłyki na aluminiowych tackach i grillować na węglowym lub gazowym grillu. SKŁADNIKI  / 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa wołowego lub wołowo- wieprzowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej czerwonej papryki

cool and minty