szaszłyki - 3147 przepisów (strona:31/210)

Szaszłyki z mięsa mielonego (Kofta) / Kofta Kebabs 82

Dziś zapraszam na szaszłyki z mięsa mielonego, pełne aromatycznych przypraw: kolendry, kuminu, oregano, bazylii, a także skórki z cytryny. Nie jest to oryginalny przepis, raczej moja interpretacja tego popularnego na całym świecie dania. Takie troszkę inne, podłużne kotleciki przygotowujemy na patyczkach do szaszłyków lub formujemy w klopsiki. Najłatwiej przygotowuje się je w piekarniku, bo nie trzeba ich obracać i mamy(...)łyżeczka mielonej kolendry, skórka starta z jednej cytryny, sól, pieprz Połączyć wszystkie składniki, dodając tyle bułki tartej, by masę dało się formować i nie spadała z patyczków. Patyczki do szaszłyków obklejać mięsną masą, nadając formę podłużnych kotlecików. Opcjonalnie schłodzić. Piec w piekarniku około 25 minut w 180 C (czas pieczenia zależy od wielkości szaszłyków) lub grillować do zrumienienia i miękkości

Lekcje w kuchni
Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą 95

pasy o szerokości kiełbas. Każdą kiełbasę owijamy ciasno pasem ciasta, a następnie kroimy w krążki o szerokości 1cm. Jeśli chcemy, nadziewamy po 4 krążki na patyczki od szaszłyków i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli nie robimy szaszłyków, krążki kładziemy bezpośrednio na blasze z papierem. Jajko rozkłócamy i smarujemy nim każdy z krążków lub szaszłyki. Oprószamy czosnkiem. Pieczemy(...)minut w 200 stopniach, aż lekko się zarumienią. Podajemy np. z żurkiem lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego! Artykuł Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Grillowane szaszłyki warzywne i boczniaki w sosie BBQ FIT 91

dobrego przyrządzacie na domowy, niedzielny obiadek? Niedziela to jedyny taki dzień w moim tygodniu, gdzie mam czas na odrobinę szaleństwa w kuchni. Dlatego dziś postanowiłam przyrządzić rewelacyjne, grillowane szaszłyki warzywne i grillowane boczniaki w sosie BBQ. Palce lizać! To idealny pomysł na bezmięsny, niskokaloryczny, ale bardzo sycący obiad. Do tego przyrządziłam FIT kokosanki z erytolem, które właśnie się suszą(...)przepisem podzielę się z Wami w późniejszym terminie. :)) Przepis na 4-5 porcji. Składniki na szaszłyki warzywne: – 2 cukinie – 1 żółta papryka – 1 czerwona papryka – 1 bakłażan – 1 czerwona cebula – 3 łyżki wody – 3 łyżki oliwy – 2 łyżki soku z cytryny – 1/2 łyżeczki mielonego czosnku – 1/2 łyżeczki suszonego koperku

Be Fit Be Strong
Drożdżowe szaszłyki z kiełbasą, serem i nutą prażonej cebulki 145

Pyszne małe kiełbaski ukryte w drożdżowym cieście z nutą prażonej cebulki, zapieczone w formie szaszłyków będą smaczną przekąską imprezowego stołu. Odrywane kąski z gorącą kiełbaską, oblane warstwą ketchupu lub z dodatkiem sosu czosnkowego są świetną alternatywą klasycznego hot-doga i z pewnością polubią je również najmłodsi. Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej 20g świeżych drożdży 120ml ciepłego mleka 50g masła extra(...)kiełbasy, posmarować ketchupu, posypać startym serem, położyć kiełbasę i zwinąć w ciasto. Następnie pokroić na talarki o szerokości około 1,5-2 cm i nabić je na patyczki od szaszłyków. 3. Gotowe szaszłyki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysmarowaną olejem, odstawić na około 30 minut. 4. Po  tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowe szaszłyki 173

Takie szaszłyki z warzywami i kurczakiem można bardzo łatwo przygotować na obiad gdy brak nam pomysłu. Nabijanie na patyczki może być trochę mozolne, ale trud się opłaci, gdyż takie szaszłyki z piekarnika są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolorowe szaszłyki składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka  1/2 cukinii 1 duża brzoskwinia Kolorowe szaszłyki wykonanie: Kurczaka

Delusional Trine
Szaszłyki z kurczaka i boczku 256

Szaszłyki z kurczaka i boczku – to pyszna propozycja na szaszłyki, które zarówno nadadzą się na grilla (tradycyjnego lub elektrycznego), jak i do upieczenia w piekarniku. Szaszłyki z kurczaka na grilla Jako, że sezon grillow The post Szaszłyki z kurczaka i boczku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Grill Kamado Mini- recenzja 104

Bogusią i jej mamą zabraliśmy się do roboty. Gdy spora część podwórka była już sprzątnięta, a my głodni, tu z pomocą przyszedł Grill Kamado Mini. Postanowiłem przygotować nam szybkie szaszłyki z indyka z wędzoną słoniną. Muszę przyznać, że często urządzenia do BBQ nie grzeszą urodą. Zupełnie inaczej jest z Grillem Kamado Mini , ze względu na wykonanie z wysokiej jakości glazury(...)Wystarczy, że przy zakupie w specjalne pole wpiszesz: jakub25 i dostaniesz 25% zniżki. Trzeba się spieszyć, promocja trwa do końca września.   Dołączam także przepis na fantastyczny przepis na szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną. A więcej przepisów na potrawy z grilla znajdziecie TU https://kuron.com.pl/category/potrawy-z-grilla/   W razie pytań piszcie komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂   Szaszłyk

kuron.com.pl
Kręcone szaszłyki z kurczaka 93

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}    Kręcone szaszłyki z kurczaka   Inna wersja szaszłyków zapiekanych z ziemniakami z dodatkiem warzyw, idealna   propozycja na obiad.   Składniki: ·        1 filet z kurczaka(...)papryki czerwonej ·        ½ papryki żółtej ·        2 ogórki konserwowe ·        Wykałaczki do szaszłyków Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w podłużne paski. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i układamy na blaszce wyłożonej papierem

Kulinarna Chwila
Niedzielny obiad: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z  ryżem z kalafiora 88

Szybki przepis na niecodzienne szaszłyki, macerowane w zaprawie z masła orzechowego, mleka kokosowego, soku z limonki i curry. Czas przygotowania : Godzina marynowania Czas smażenia : 12-15 minut Liczba porcji : 2 Masło orzechowe co do zasady kojarzy się raczej z daniami, przekąskami słodkimi (oraz Ulicą Sezamkową:). Tymczasem jest to wspaniały składnik potraw wytrawnych: sosów, marynat. W kuchni azjatyckiej jest mnóstwo przepisów(...)wykorzystaniem masła orzechowego. My polecamy bardzo proste, a niecodzienne danie z masłem orzechowym – szaszłyki z filetów z kurczaka. Masło stanowi podstawę marynaty do mięsa, w skład której wchodzi jeszcze mleko kokosowe, sok z limonki i curry. Po wymieszaniu powstaje aromatyczna pasta, która podczas skażenia zamienia się w chrupiącą skorupkę otaczającą szaszłyk. Osobna historia to „ryż” z kalafiora – wspaniała i zdrowa

Niedzielny kucharz
Wegańskie szaszłyki z tempehu 88

tempeh (np. zamarynowany) może smakować jak mięso. Jest świetnym źródłem białka (19g/100g tempehu) oraz minerałów. Im dłużej tempeh będzie marynowany, tym bardziej będzie smakować jak mięso :). Przepis na 7 szaszłyków, z czego jeden to około 71 kcal, B: 6g, T: 2,4g, W: 7,9g. Składniki: – 200g tempehu – 1 żółta papryka – 1 czerwona cebula Marynata(...)marynatą, zamykamy i odstawiamy na parę godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). Po kilku godzinach lub na następny dzień, warzywa kroimy na kawałki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków na przemian paprykę, cebulę oraz tempeh. Wszystkie szaszłyki oprószamy solą i pieprzem i grillujemy z kilku stron, aż warzywa staną się miękkie. Podawać z ketchupem lub sosem BBQ. Smacznego! Artykuł

Be Fit Be Strong
Kiełbasiane szaszłyki z pomidorem i pieczarką 98

Warzywno - kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę. Składniki: 400g kiełbasy 6 pomidorków cherry 12 małych pieczarek 3 czerwone cebule przyprawa do grilla Wykonanie: 1. Kiełbasę pokroić na 24 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla. 2. Pomidorki umyć(...)pokroić na połówki. 3. Cebulę obrać i pokroić na 24 plastry. 4. Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć nóżki. 5. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: kiełbasa, czerwona cebula, połówki pomidorka, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, połówka pomidorka i kiełbasa. 6. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu ze wszystkich stron

Szalona Kuchnia Eweliny
Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami 150

roku oprócz kiełbas i mięsa na moim grillu koniecznie muszą pojawić się szaszłyki. Tym razem mam dla Was szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami. Smakują genialnie i każdy znajdzie dla siebie w nich coś co lubi. Przygotowanie trwa dosłownie 10 minut, więc spokojnie można przygotować je tuż przed grillem. Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami Składniki: pierś z kurczaka(...)przecinamy na pół. Później na patyczki nabijamy na przemian kawałki kurczaka, zwinięte plasterki boczku i warzywa w różnej kombinacji. Grillujemy z każdej strony na ładny brązowy kolor. Smacznego Artykuł Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Niedzielny obiad: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z  ryżem z kalafiora 148

Szybki przepis na niecodzienne szaszłyki, macerowane w zaprawie z masła orzechowego, mleka kokosowego, soku z limonki i curry. Czas przygotowania : Godzina marynowania Czas smażenia : 12-15 minut Liczba porcji : 2 Masło orzechowe co do zasady kojarzy się raczej z daniami, przekąskami słodkimi (oraz Ulicą Sezamkową:). Tymczasem jest to wspaniały składnik potraw wytrawnych: sosów, marynat. W kuchni azjatyckiej jest mnóstwo przepisów(...)wykorzystaniem masła orzechowego. My polecamy bardzo proste, a niecodzienne danie z masłem orzechowym – szaszłyki z filetów z kurczaka. Masło stanowi podstawę marynaty do mięsa, w skład której wchodzi jeszcze mleko kokosowe, sok z limonki i curry. Po wymieszaniu powstaje aromatyczna pasta, która podczas skażenia zamienia się w chrupiącą skorupkę otaczającą szaszłyk. Osobna historia to „ryż” z kalafiora – wspaniała i zdrowa

Niedzielny kucharz
SZASZŁYKI KOFTA Z PLACKAMI PITA + FILMIK 137

Szaszłyki kifta przygotowuje się z mięsa mielonego a podaje się je przeważnie z plackami pita lub tortilla. Szaszłyki są bardzo smaczne w polączeniu z warzywami i sosami to po prostu pycha, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku kmin mielony odrobina, do smaku  1 łyżka słodkiej papryki, ostra do smaku(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso- przekładamy do miski z jajkiem i przyprawami, dokładnie mieszamy i odkładamy na 2 godziny do lodówki. Z mięsa formujemy owalne szaszłyki, nabijamy je na patyki i grilujemy na złoto z każdej strony.  Placki - drożdże mieszamy z cukrem i częścią ciepłego mleka, wlewamy do misy robota z resztą składników. Wyrabiamy ciasto, odkładamy je w ciepłe miejsce

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania