szaszłyki - 3028 przepisów (strona:40/202)

SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM 48

Cały rok tęskniliśmy za zapachem smażonych na ruszcie przysmaków, a SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM to idealna, kolorowa forma rozpoczęcia tego wyczekiwanego sezonu. Artykuł SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Krewetki w paście korma z grilla 57

oczyszczam, zostawiam pancerz i głowę. Przekładam do pojemnika. Dodaję pastę korma, dwie łyżki oleju i mieszam. Odstawiam na godzinę albo na noc do lodówki. Krewetki nakłuwam na patyczki do szaszłyków i grilluję po dwie minuty z każdej strony. Bakłażana nacinam, posypuję solą i odstawiam na 30 minut. Sól zmywam, smaruję obficie oliwą. Układam na grillu. Cytrynę kroję na pół(...)też grilluję. Skropię nią potem krewetki. Cukinię kroję w plastry, posypuję solą, pieprzem. Cebule kroję w krążki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwam na przemian cukinię, cebulę pomidora i grilluję. Chlebek: Do miski przekładam drożdże wlewam wodę lenią, szczyptę cukru, mąki dwie łyżki i mieszam. Zaczyn odstawiam na 30minut w cieple miejsce do wyrośnięcia. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję jogurt

wesoła kuchnia
Szaszłyki z kurczaka w marynacie musztardowo - miodowej 39

Dzień dobry :-) Sezon grillowy w pełni, trzeba korzystać póki pogoda dopisuje. U nas przez weekend średnia była niestety. Ja mam dla Was dziś przepis na szaszłyki z kurczaka w marynacie musztardowo - miodowej. Wychodzą super, do tego sałatka lub inne ulubione dodatki. Do przygotowania marynaty użyłam Musztardy Horice z serii grill festiwal od Devely :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki(...)filety z kurczaka 2 łyżki musztardy Horice Develey 2 łyżki miodu  1 łyżeczka czosnku granulowanego  3 - 4 łyżki oliwy z oliwek  Dodatkowo: patyczki do szaszłyków 1. Kilka godzin wcześniej, albo najlepiej dzień wcześniej filety z kurczaka kroimy w paski. Do miski dajemy wszystkie składniki marynaty, mieszamy, dodajemy pokrojonego kurczaka i mieszamy, żeby każdy kawałek był w marynacie

kruche babeczki
Szaszłyki z kurczaka z brukselką 53

Szaszłyki z kurczaka z brukselką Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki tak przygotowane można również upiec na grillu i podać z ulubionym sosem. 6 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki: ·        2 podwójne filety z kurczaka ·        ½ kg brukselek(...)Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę należy oczyścić, umyć i przesuszyć. 2.    Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką. 3.    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 ° C. 4.    Gotowe. 5.    Smacznego

Kulinarna Chwila
ZIEMNIACZANE SPIRALKI 47

doskonały dodatek obiadowy , który świetnie pasuje z mięsem i ulubioną surówką. Doskonale smakują, a wyglądają obłędnie. Do zrobienia dosłownie w chwilę, potrzebne do tego są tylko ziemniaki , patyczki do szaszłyka i nóż. Poprzez posypanie ich za każdym razem inną przyprawą otrzymamy zupełnie inny ich smak. Moja córka nazwała je " zakręcone frytki " :) Składniki na ziemniaczane spiralki : * 5 ziemniaków * 5 patyczków(...)szaszłyka * odrobina oleju * sól * przyprawa do ziemniaków Wykonanie: Ziemniaki w całości ze skórką dobrze umyć, osuszyć. Przez środek ziemniaka przebić patyczek do szaszłyka. Za pomocą noża pod kątem nacinać ziemniaka tworząc plasterki. Naciętego ziemniaka rozciągać wzdłuż patyczka, tak aby powstała spirala. Skropić je lekko olejem (ja użyłam oleju w spray), posypać z każdej strony solą i przyprawą do ziemniaków

Zrób to smacznie
SZASZŁYKI Z HALLOUMI I ARBUZEM 81

Kiedy znudzi nam się mięso z grilla, często mamy ochotę rozejrzeć się za daniem nowym, bardziej awangardowym. SZASZŁYKI Z HALLOUMI I ARBUZEM to właśnie danie, które przełamie nudę grillowanych mięs, a przy okazji zrobi niezapomniane wrażenie na znajomych! Artykuł SZASZŁYKI Z HALLOUMI I ARBUZEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 55

miseczki. Skrzydełka układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy około 20 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą. 2) Kofta z indyka z sosem tzatziki Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują(...)kuminu rzymskiego szczypta imbiru mielonego sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 długiego ogórka 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie: Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Cebulę oraz czosnek obieramy - cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Listki mięty drobno siekamy. Mielone mięso z indyka

Kuchnia MagdaLeny
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 55

miseczki. Skrzydełka układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy około 20 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą. 2) Kofta z indyka z sosem tzatziki Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują(...)kuminu rzymskiego szczypta imbiru mielonego sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 długiego ogórka 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie: Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Cebulę oraz czosnek obieramy - cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Listki mięty drobno siekamy. Mielone mięso z indyka

Kuchnia MagdaLeny
Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka 50

następnie gotować w gęstym sosie ze zblendowanych orzechów nerkowca z korzenną nutą. Butter chicken podaje się najczęściej z ryżem lub chlebkiem wypiekanym w tradycyjnych indyjskich piecach. Dak-kkochi – grillowane szaszłyki po koreańsk To popularne street foodowe danie pochodzące z Korei występuje w wielu wariantach smakowych: słodkich, kwaśnych i ostrych. W każdej wersji szaszłyki są jednak grillowane z dodatkiem zielonej cebulki(...)miodzie. Wcześniej należy odpowiednio przygotować mięso. Marynata do kurczaka składa się zwykle z sosu sojowego, oleju sezamowej, imbiru oraz soli. Po około dwóch godzinach od marynowania można nabijać szaszłyki dodając obowiązkowo zieloną cebulkę i ewentualnie inne warzywa, a następnie wrzucać je na ruszt. W czasie smażenia należy posmarować całość wybranym sosem, który otoczy danie smakowitą glazurą. Szybkie danie, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ruszta na grillu. Dowiedz się jak o nie dbać 36

nagrzewają, przez co błyskawicznie nadają się do pracy. Stal powlekana porcelaną jest obecnie najbardziej ekonomiczną spośród różnych opcji kratek. Ruszty te oferują wyjątkowe połączenie trwałości, wydajności i komfortu użytkowania. Szaszłyki na grilla z karkówką i warzywami Wyśmienite szaszłyki na grilla z kolorowymi warzywami, boczkiem, kiełbasą i mięsem z karkówki marynowanym w sosie miodowo musztardowym. Yakitori czyli japoński grillowany szaszłyk Yakitori

ProstePesto.pl
Szaszłyk z krokodyla z sosem imbirowo-miodowym 55

misce, doprawić solą i pieprzem i zalać sokiem z limonki; przykryć i wstawić do lodówki na 1-2h; po wyjęciu z lodówki kawałki mięsa nadziać na patyczki do szaszłyków. Pozostały sok zachować; na patelni rozgrzać oliwę, smażyć szaszłyki przez ok. 5 minut; obrócić i smażyć kolejne 5 minut, uważając by nie przypalić mięsa. Po usmażeniu zestawić z ognia(...)tworzyły się grudki; dodać miód, cukier, imbir i zachowany sok w którym marynowało się mięso, podgrzać do zagotowania, zredukować ogień i gotować ok. 2 minuty do zgęstnienia, szaszłyki serwować ulubionymi dodatkami, polane sosem imbirowym. Smacznego

Pasta Po Polsku
SZASZŁYKI Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ, JABŁKA I CEBULI 47

Dziś kolejna propozycja na wykorzystanie wątróbki drobiowej a mianowicie szaszłyki z dodatkiem jabłka i cebuli. Można je upiec zarówno w piekarniku jak i na grillu lub patelni grillowej. Smaczne i aromatyczne, swoim smakiem zachwycą każdego amatora podrobów. Ja przyznam, że wątróbkę drobiową uwielbiam i lubią z nią kombinować, aby się nie znudziła :)  Składniki: * około 500 g wątróbki drobiowej(...)jabłka  * 2 cebule * odrobina majeranku * sól * papryka słodka mielona * patyczki do szaszłyków Wykonanie: Patyczki namoczyć w wodzie. Wątróbkę drobiową oczyścić z błonek, większe kawałki przekroić na pół. Jabłka ze skórką oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w ósemki a potem każdy kawałek jeszcze na pół. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patyczki nakłuwać w dowolnej kolejności na zmianę mięso, jabłko

Zrób to smacznie
Szaszłyki z arbuza z serem ricotta i sosem cytrynowo miodowym 55

igiełek świeżego rozmarynu Wykonanie Arbuza obieramy i kroimy w szerokie plastry, następnie w małe trójkąty.  Po 2 – 3 kawałki arbuza nadziewamy na drewniany  krótki szpikulec do szaszłyków.  Jeżeli chcemy zaskoczyć gości możemy arbuza nadziać na gałązkę rozmarynu. Szaszłyki odkładamy na talerzyku do lodówki. Przygotowujemy sos. Z połówki cytryny ścieramy skórkę, z całej wyciskamy(...)Doprawiamy solą i pieprzem. Obrane pistacje drobno siekamy. Mieszamy serek ricotta  z jogurtem naturalnym, aż będzie kremowy. Następnie rozkładamy po szklankach lub słoiczkach i skrapiamy sosem miodowo cytrynowym. Szaszłyki z arbuzem układamy na krawędzi słoików.  Całość posypujemy posiekanymi pistacjami i od razu podajemy. Danie to idealnie komponuje się z chrupiącą grzanką z ciabatty lub bagietki. Smacznego! EAT THAT

Tajemnice Smaku
Szaszłyki Karola 83

Szaszłyki Karola Kto robił takie szaszłyki??Można zapiekać w piekarniku lub na grillu. Polecam. 9 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        3 cebule ·        4 ogórki konserwowe ·        4 ziemniaki(...)krążki, ogórki kroimy w plasterki. 5.    Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy. 6.    Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków. 7.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 ° C. 8.    Gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Niezbędnik grillomaniaka 72

stopią się pod wpływem wysokiej temperatury. Łopatki i szczypce do grilla, spray zapobiegający przywieraniu potraw, kamienie do grillowania, w tym także kamienie do pizzy, szpadki do szaszłyków przydadzą się każdemu i posłużą długie lata, zwłaszcza jeśli wybierzemy produkty uznanych firm. Mój pędzelek do smarowania mięsa olejem lub marynatą, przetrwał osiem sezonów grillowych i nadal wygląda jak nowy. Podobnie jak łopata(...)pizzy. A tutaj znajdziesz przepis na gruzińskie szaszłyki z grilla z cebulą i nasionami granatu. No po prostu pycha. Łopata do pizzy A co zrobić, jeśli grill jest jeden, a fanów zrumienionych na grillu soczystych steków i żeberek dużo? Wtedy przydają się specjalne zestawy do grillowania wielopoziomowego, które zwiększają pojemność i wydajność grilla, umożliwiając pieczenie szaszłyków, warzyw czy pałek

Cztery Fajery