Szaszłyki z łopatki wieprzowej pieczone w piekarniku
Szaszłyki z łopatki wieprzowej pieczone w piekarniku
Przepis na : obiad
W poszukiwaniu idealnych szaszłyków sięgnęłam po mięso z łopatki wieprzowej. I co? To jedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu pieczeniu w rękawie są miękkie i kruche. 600g łopatki wieprzowej 6 małych cebul marynata: 5 łyżek oleju, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki keczupu, 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu 1. Łopatkę kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. Przygotowujemy maryna... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szaszłyki, mięso, marynaty, papryka, dania obiadowe, mięsa pieczone
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję