Szaszłyki z łopatki wieprzowej pieczone w piekarniku

Szaszłyki z łopatki wieprzowej pieczone w piekarniku

Szaszłyki z łopatki wieprzowej pieczone w piekarniku

Przepis na : obiad

W poszukiwaniu idealnych szaszłyków sięgnęłam po mięso z łopatki wieprzowej. I co? To jedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu pieczeniu w rękawie są miękkie i kruche.  600g łopatki wieprzowej 6 małych cebul  marynata: 5 łyżek oleju, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki keczupu, 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu 1. Łopatkę kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. Przygotowujemy maryna... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.