Moją kulinarną podróż kontynuuję do Hiszpanii. Hiszpania nieodmiennie kojarzy mi się z tapasami. Tapasy to małe przekąski, które je się w ciągu dnia do piwa lub lampki wina. Tapasy różnią się w zależności od regionu. Hiszpańskie tapasy mogą być bardzo proste jak np. plastry szynki jamon czy grzanka z pomidorem, a niektóre mogą być wiele bardziej skomplikowane. Tapasy wywodzą się z Andaluzji, gdzie Hiszpanie pijąc wino nakrywali je plastrem suchej kiełbasy, aby chronić napój przed muchami. Z biegiem czasu zac... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...