Warzywa pojawiają się na moim stole bez względu na to, jaka jest pora roku. Ale nie da się ukryć, że gdy zbliża się wiosna, automatycznie moje dania stają się coraz bardziej kolorowe. Jedną z moich ulubionych, pełnych barw potraw są szaszłyki. Można je przygotować na wiele sposobów. Nawet korzystając z tych samych warzyw, możemy użyć innej marynaty czy dodatków. Zachęcam Was do eksperymentowania, a dziś zapraszam na warzywa w ziołowym pesto podane z kaszą orkiszową, zieloną soczewicą i siemieniem lnianym. 2 porc... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...