łodygi selera naciowego 1 kawałek pora 2 łyżki pędów bambusa 1 szalotka 2 ząbki czosnku 150 g grzybów shimeji 50 ml oleju sezamowego 1 łyżeczka cukru palmowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu ostrygowego 100 ml wody 1 łyżka mąki z tapioki 300 g makaronu ze spiruliną Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy krewetki, pokrojone w słupki warzywa, grzyby, pędy bambusa, posiekaną szalotkę, pora pokrojonego krążki, posiekany czosnek, dodajemy sosy, cukier, razem smażymy kilka minut na największym płomieniu, cały czas mieszając. Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z przegotowaną (zimną) wodą. Chwilę dusimy. Podajemy z ugotowanym makaronem
R'n'G Kitchenwarzywami i ryżem to szybkie i smaczne danie, które sprosta oczekiwaniom wegetarian lub osób, które obecnie są na diecie bezmięsnej czy za mięsem nie przepadają. Dzięki dodatkowi czosnku, sosu sojowego oraz odrobiny curry danie ma delikatny, azjatycki smak. Jeżeli lubicie ostrzejsze potrawy, dodajcie do składników chili, która podbije smak dania. Tofu z warzywami i ryżem możecie przygotować z cukinią(...)przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki 180 g tofu naturalnego 2 ząbki czosnku średnia cebula czerwona papryka połowa średniej cukinii 100 g ryżu łyżeczka cukru 3 łyżki sosu sojowego łyżeczka curry pół łyżeczki imbiru sól i pieprz do smaku olej do smażenia kolendra/natka do posypania Przepis 1 Tofu kroimy w kostkę, czosnek i cebulę drobno siekamy. Paprykę
Kuchnia Bazyliiświetnym dodatkiem do mięs, ryb. Można podać je nawet jako osobne danie podawane jako frytki do przegryzienia w trakcie imprezy. Ostatnio dodaliśmy je do pieczonego pstrąga, dodatkowo z domowym sosem czosnkowym i było przepysznie! Czasem robię je jako przekąska do filmu wieczorem, zamiast kupować chipsy bądź czekoladki, mąż uwielbia coś przegryzać wieczorem. Frytki z marchewki wcześniej należy obsypać dowolną mieszanką(...)blaszki. Gotowe frytki będą zarumienione i chrupiące. Należy obserwować co jakiś czas jak marchewka wygląda, jeśli zbyt szybko zacznie się przypalać zmniejsz temperaturę piekarnika. Najlepiej smakują z domowym sosem czosnkowym, ketchupem bądź każdym innym ulubionym sosem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Frytki z marchewki 2020-02-09 Chipsy z ziemniaków 2020-02-02 Placuszki z jabłkami 2020-02-02 Pasta
To Musisz Wiedziećzasmakowało, że postanowiłam wykorzystać patent ciasta w formie kruszonki. Zrobiłam wersję na bogato i bezglutenowo, bo użyłam mąki owsianej, zamiast dżemu przełożyłam kruszonkę masłem orzechowym, a wierzch zwieńczyłam sosem tofii i solonymi orzechami, wiem, wiem rozpusta Składniki na tortownice o średnicy 26 cm: 420 g mąki owsianej 120 g zimnego oleju kokosowego lub margaryny roślinnej (w wersji wegetariańskiej masło) szczypta(...)litr mleka u mnie sojowe waniliowe szklanka cukru (miałam tylko melasowy, dlatego mój karmel wygląda jak czekolada) około 100 g solonych orzechów Przepis na kramel/sos toffi znajdziecie tu: Wegański sos toffi Przygotowanie: Dużym nożem wszystkie składniki siekaj tak długo (mi to zajmuje 10 minut) , aż zaczną się zlepiać, ale nie zagniataj ciasta w kulę, potrzebna jest właśnie kruszonka. Formę wyłóż
greenscarfmięsa wlewamy wino i pomidory, dodajemy oregano, sól i pieprz, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i powoli redukujemy sos (który finalnie ma być bardzo gęsty). Po ugotowaniu sosu, makaron gotujemy al dente. Pamiętajcie o odlaniu trochę wody z gotowania. Makaron odcedzamy, dodajemy do niego sos mięsny i trochę wody
Kardamonovyporcje 12 szt krewetek z ogonkami łyżka masła 1 ząbek czosnku sól Na dip 3-4 łyżki keczupu pikantnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu typu greckiego 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżki brandy D odatkowo 2 garście pokrojonej salaty lodowej. do podania kromki bagietki lub grubsze paluszki Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony na plasterki czosnek następnie włożyć(...)cały czas mieszając na koniec solimy.Ja miałam już obgotowane takie z marketu więc smażyłam dosłownie chwilkę. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Składniki na sos wymieszać. W naczyniu do podawania układamy sałatę, sos ilość według uznania na koniec usmażone krewetki. Opcjonalnie podajemy z bagietką którą można wcześniej opiec w piekarniku lub na suchej patelni albo
Andzia PichciPIZZA PO MEKSYKAŃSKU Składniki pizza po meksykańsku ( 2 duże sztuki): ciasto: 500g mąki 5 dag drożdży 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ok 250ml ciepłej wody sos: 1 szkl passaty pomidorowej lub gęstego sosu na bazie pomidorów – ja użyłam domowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki chili dodatki: kilka plasterków boczku wędzonego 1 puszka(...)pizzy oprószamy mąką i rozkładamy na nich rozwałkowane ciasto. Potem boczek kroimy w nieduże, cienkie plasterki a pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Następnie każdą pizzę smarujemy sosem pomidorowym, obkładamy plasterkami boczku i pieczarek, oprószamy oregano. Pieczemy ok 10 min w 220st. Posypujemy meksykańska mieszanką warzyw oraz startym serem i pieczemy jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści. Podajemy
Dorota Smakujeczosnkiem i cebulą albo wzbogacone boczkiem. Gołąbki z tartymi ziemniakami zawija się w białą kapustę albo w kapustę włoską. A w każdej możliwej odmianie gołąbki te najlepiej smakują z sosem grzybowym. Zapraszam serdecznie na gołąbki z tartych ziemniaków z boczkiem, jakie przygotowuje się w okolicach Lubaczowa. Przepisem na to smaczne danie podzieliły się panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Krowicy(...)boczkiem - kuchnia podkarpacka Gołąbki z tartych ziemniaków z boczkiem - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 2 kg ziemniaków 200 g boczku 2 cebule sól i pieprz Do podania: sos grzybowy Gołąbki z tartych ziemniaków z boczkiem - kuchnia podkarpacka Gołąbki z tartych ziemniaków z boczkiem - kuchnia podkarpacka Kapustę parzymy w gotującej się wodzie, zdejmując kolejne liście. Boczek kroimy w kosteczkę
Trzeci talerzSkładniki: Tuńczyk w sosie własnym Jajka Pomidory Rzodkiewki Cebula czerwona Papryka Mix sałat lub kapusta pekińska Koperek Pieprz Sól Sos czosnkowy Przygotowanie: Sałatę rozkładamy na półmisku, na nią ukladamy pokrojoną cebulę, rzodkiewki pokrojone w plasterki, paprykę tniemy w cienkie paseczki, pomidory kroimy w ćwiartki, jajka jeśli małe to na pół, a jeśli większe to pokroić na ćwiartki. Całość delikatnie posolić(...)popieprzyć. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozłożyć na półmisku. Wszystko polewamy sosem czosnkowym i posypujemy koperkiem. Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezasyci nas na długo. Bardzo aromatyczne, wołowina rozpływa się w ustach. Marynowanie mięsa przed przyrządzeniem robi swoje, jest bardzo smaczne. Danie podane w towarzystwie ryżu, u mnie dodatkowo podałam sos słodko kwaśny, który uwielbiamy. Ale to oczywiście tylko sugestia. Doskonale sprawdza się surówka z kapusty pekińskiej ze świeżą papryką zieloną ,czerwoną . Pyszne, smaczne i kolorowe, zapraszam do przepisu:)) Składniki(...)rumsztyku wołowego, pokrojonego w paski lub kostkę Marynata 3 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżeczki startego świeżego imbiru 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka sosu sojowego dodatkowo 2 cebule pokrojone w piórka 1 zielona papryka pokrojona w paski 1 czerwona papryka pokrojona w paski 230 g konserwowych pędów bambusa 3 łyżki czerwonej fasoli w całości lub pokrojonej 1 łyżka mąki
gotuj ze mnąPrzepyszna lekka surówka z warzyw które akurat miałam w lodówce z domowym sosem winegret. Lekka kwaskowatość sosu w połączeniu ze słodyczą jabłka i marchewki idealnie się razem komponują. Świetny dodatek do wielu dan obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 jabłko 1 mała marchewka lub pół dużej pół większej papryki 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki(...)tarce, ( w zależności od upodobania ja marchewkę tarłam na drobnych oczkach a jabłko na dużych :)) do szklanki wlewamy sok z cytryny, olej lub oliwę, dodajemy musztardę, sól i pieprz, sos dokładnie mieszamy i wylewamy na warzywa, całość dokładnie mieszamy, możemy przełożyć do mniejszej miski/salaterki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLkurczaka 1 szklanka mleka 4 łyżki mąki szczypta soli czarny pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 1 jajko szklanka płatków kukurydzianych Sprawdź przepis na Kurczak w sosie paprykowo- pomidorowym Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych – przepis Mleko, jajko, mąkę, sól, pieprz i papryki miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Filet z kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Mniej więcej(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Nuggetsy pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200 st. C. Tak przygotowane nuggetsy możemy podać z domowym ketchupem -> PRZEPIS na ketchup , albo zdrowym, jogurtowym sosem czosnkowym -> PRZEPIS na jogurtowy sos czosnkowy . Artykuł Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ryba w sosie słodko - kwaśnym to mój przepis zainspirowany przepisem na rybę po japońsku. Rybę po japońsku zrobiłam po raz pierwszy na ostatnią Wigilię i bardzo wszystkim smakowała. Tym razem jednak postanowiłam trochę przepis zmodyfikować i zrobić po swojemu, dlatego też nazwałam to danie rybą w sosie słodko - kwaśnym, a nie rybą po japońsku. Tym razem zrobiłam sos z samego
Waniliowe Improwizacje